Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Παρέμβαση Σοφίας Γιαννακά για Κ.Υ. Αστακού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με θέμα τις ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αστακού.

Στην ερώτησή της η βουλευτής σημειώνει την κρισιμότητα της κατάστασης για το Κέντρο Υγείας Αστακού, αφού η σταδιακή επιδείνωση των δυσλειτουργιών του συνιστά μείζον κοινωνικό πρόβλημα για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα η βουλευτής τονίζει το γεγονός της έλλειψης βασικών προβλεπόμενων εκ του οργανισμού ιατρικών ειδικοτήτων (μικροβιολόγος, παιδίατρος), την έλλειψη Ιατρικού προσωπικού για την πλήρη κάλυψη των εφημεριών λόγω του ότι πλέον δεν ενισχύονται αυτές από τους αγροτικούς ιατρούς περιφερικών ιατρείων (Φυτειών, Αρχοντοχωρίου και Μύτικα) τα οποία αποκόπηκαν από το Κέντρο Υγείας Αστακού και εντάχτηκαν σε εφημερίες άλλων υγειονομικών σχημάτων, την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων με βασικότερη εκείνη του οδηγού, οι οποίες ελλείψεις καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστακού. Η βουλευτής στην ερώτησή της τονίζει επιπλέον ότι το Κέντρο Υγείας Αστακού λειτουργεί σε πρωινή βάση μόνο με δύο ιατρούς ενώ εφημερεύει καθημερινά με μόνο ένα γιατρό γενικής ιατρικής η αγροτικό ιατρό, γεγονός που θέτει σε πραγματικό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής. Επισημαίνει δε ότι η γεωγραφική θέση του εν λόγο υγειονομικού σταθμού, η πολυπληθυσμικότητα του Δήμου, η μεγάλη απόστασή του από τα κέντρα της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης και από τις αναπτυξιακές τάσεις ( Λιμάνι Πλατυγιάλιου, Ιχθυοκαλλιέργειες, Τουρισμού κλπ), επιβάλλει την υψηλή προτεραιότητα λειτουργίας του στον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

Κλείνοντας, η Βουλευτής Αιτ/νιας ερωτά την Υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο προκειμένου να επανδρωθεί πλήρως το Κέντρο Υγείας Αστακού με το απαραίτητο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Επίσης, η βουλευτής Αιτ/νιας ερωτά την Υπουργό εάν προτίθεται το Υπουργείο να προκηρύξει τις δύο οργανικές θέσεις γενικής ιατρικής που έχει εισηγηθεί το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και ποια είναι τα άμεσα μέτρα που προτίθεται να λάβει το Υπουργείο ώστε να δοθεί προσωρινά λύση στο έντονο αυτό πρόβλημα, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και των αυξημένων αναγκών λόγο της τουριστικής κίνησης, στην ευρύτερη περιοχή του νομού.

1 σχόλιο:

hmerologio... είπε...

Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι... Αφού έφαγαν όλα τα χρήματα του κοσμακη,κατασπατάλησαν το χρήμα από τα Ταμεία, αφού του ποδοπάτησαν εντελώς την αξιοπρέπεια, αφού τζόγαραν στο Χρηματιστήριο τα όνειρά του, αφού έκαναν τις μίζες τους εθνικό προϊόν μας τώρα έχουν το θράσος να κάνουν και επερωτήσεις στη Βουλή.
ΟΙ 300 ΑΘΛΙΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...