Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Διαχειριστικός έλεγχος στο ΙΧΘΥ.Κ.Α μετά από ερώτηση της Σ. Γιαννακά

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    ΣΟΦΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΑΚΑ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΙΧΘΥ.ΚΑ» Α.Ε., ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σε διαχειριστικό οικονομικό έλεγχο του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου «ΙΧΘΥ.ΚΑ» Α.Ε., θα προβεί η Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομικών, μετά από ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Αιτ/νιας Σοφία Γιαννακά. Η Βουλευτής Αιτ/νιας με αφορμή δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου στις 25 Απριλίου 2010, τα οποία έκαναν λόγο για προκλητικό «όργιο σπατάλης» σε δημόσιους φορείς που λαμβάνουν γενναίες κρατικές και  κοινοτικές επιδοτήσεις χωρίς να παρουσιάζουν έργο, μεταξύ αυτών και η ΙΧΘΥ.ΚΑ Α.Ε., κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών ερωτώντας εάν προτίθετο να διατάξει διαχειριστικό έλεγχο για το φερόμενο ως όργιο σπατάλης. Το Υπουργείο Οικονομικών απαντώντας στην ερώτηση της Βουλευτού, αναφέρει ότι με αφορμή την σχετική ερώτηση και τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα θα εκδώσει εντολή ελέγχου κατά το μέρος που εκπίπτει στις αρμοδιότητές της οικονομικής επιθεώρησης, όπως αυτές περιγράφονται στις διατάξεις του Ν.2343/95 περί ελέγχου διαχείρισης επιχορηγήσεων.

Επιπλέον, η Βουλευτής στην ερώτησή της είχε αναφερθεί στις μελλοντικές δραστηριότητες της ΙΧΘΥ.ΚΑ Α.Ε. Συγκεκριμένα, ερωτούσε τον Υπουργό Οικονομικών εάν προτίθετο να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου. Η απάντηση του Υπουργείου ήταν άμεση γνωστοποιώντας ότι η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων δεν έχει λάβει καμία απόφαση αποκρατικοποίησης της εν λόγο εταιρείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: