Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Πάνε κι έρχονται άπραγοι

     Ξανά στην Αθήνα βρέθηκαν χτες οι υποψήφιοι για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι επιτελείς να ξαναδούν τις πολύφερνες νύφες και να πάρουν τη μεγάλη απόφαση σε ποιόν θα αναθέσουν την τύχη του νέου δήμου. Παρά τις διεξοδικές συζητήσεις και την πρόθεση να συγκεραστούν απόψεις και να βρεθεί κοινή συνισταμένη λύση, οι υποψήφιοι επέστρεψαν χωρίς την απάντηση και αναμένουν την άνωθεν επιφοίτηση των υψηλόβαθμων, προκειμένου να συνεχίσουν με την επίσημη πλέον βούλα, να συνεργαστούν ή να αποσυρθούν. 
     Το γκάλοπ που έγινε πριν λίγες μέρες από την GPO, αντί να ξεκαθαρίσει, μπέρδεψε περισσότερο την κατάσταση με τις αντιφατικές απαντήσεις που δόθηκαν. Αλλού υπερτερεί ο ένας, αλλού ο άλλος (συμπεριλαμβανομένου του Γ. Αναγνωστόπουλου). Καλά ποσοστά συγκεντρώνει ο νυν δήμαρχος κυρίως στο Αιτωλικό, αλλά και ταυτόχρονα τα υψηλότερα ποσοστά αποδοκιμασίας. Ο Γ. Ψαράκης βρίσκεται με καλό ισολογισμό και υψηλή αποδοχή στις Οινιάδες λόγω προέλευσης,  χαμηλά όμως  σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι, αλλά  όμως και το μικρότερο ποσοστό αρνητικής εικόνας. Ο  Γ. Τέγας , ο  Π. Κατσούλης και ο Π. Ζωγράφος  βρίσκονται σε ενδιάμεση θέση αποδοχής - αποδοκιμασίας, με θετικό πάντως ισολογισμό. 
      Λογικό είναι το κόμμα της κυβέρνησης να προσπαθεί να βρεί τον υποψήφιο που θα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες εκλογικής νίκης και παράλληλα να ελαχιστοποιεί τις αντιδράσεις, αλλά η υπερβολική αυτή καθυστέρηση μόνο κακό θα κάνει στις τοπικές κοινωνίες καθότι τα περιθώρια προετοιμασίας εξαντλήθηκαν και ο χρισμένος θα καταφύγει υποχρεωτικά σε λύσεις ανάγκης την τελευταία στιγμή με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τα αυτοδιοικητικά πράγματα του νέου μας δήμου.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε ierapolis βλέπω άρχισες να γίνεσαι αντικειμενικός εκλπίζω να το διατηρήσεις.
Φιλικά
ΧΟ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μόνο ο Αναγνωστόπουλος ενώνει στον νέο Δήμο, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.
Ο Ψαράκης ήταν υποψήφιος βουλευτής από τη περιφέρειά μας και δεν είχε τα κότσια , αλλά ούτε και τα ....., να πει ένα γεια έστω από το μπαλκόνι του εκλογικού του κέντρου. Ο Κατσούλης μαθαίνω ότι κατόπιν νουθεσιών του μεγαλοεργολάβου τραβά στην α/συνέχειά του, και ίδωμεν.
Λέτε να μας σώσει ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ με τον ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ; ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ πάνω απ'όλα.
Ζέχλα............

Ανώνυμος είπε...

Μας λες ότι η καθυστέρηση του κόμματος της κυβέρνησης μόνο κακό μπορεί να κάνει στις τοπικές κοινωνίες. Δηλαδή οι τοπικές κοινωνίες καλό μπορούν να βρουν μόνο από τους εστεμμένους του κόμματος της κυβέρνησης;;;; Πραγματικά έχεις αρχίσει και γίνεσαι πολύ αντικειμενικός ... για αυτούς που έχουν IQ χόρτου!

Υ.Γ. Και μιας κaι μιλάς για το γκάλοπ της GPO, έχει κι άλλα ονόματα εκτός από αυτά που αναφέρεις (π.χ. από άλλους πολιτικούς χώρους); Αν ναι, στα πλαίσια της αντικειμενικότητας δεν μας λες τι λέει και για αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά καλό το σχόλιο του blog. Δεν μας λέει όμως γιατί ο νυν έχει ικανοποιητικά ποσοστά σε Αιτωλικό... Γιατί είχε την βελόνα και για κανέναν άλλο λόγο. Και γιατί εκεί δεν είχε διοικήση για να τον γευτούν για τα καλά. Μόνο συνταγογραφήσεις, αναπηρικές συντάξεις και κανένα ουζάκι στα Ρεμπάκια.......
Εδώ να δεις ζέχλα γνωστέ φίλε μου που τον υποστηρίζεις. Και λέω γνωστέ γιατί πέντε έχει όλους κι όλους. Τον καταπατητή του λιμανιού, τους δύο ειδικούς που τα τσεπώνουν, τον Μήτσακλα από το Μάστρο που τον παίρνει ο ύπνος όρθιο και τον λαμπρούκο τον μπαλαντέρ

Ανώνυμος είπε...

ενώ εσενα ρε καφετχζή δεν σε κατάλαβε κανένας πως γράφεις.....

Ανώνυμος είπε...

Όπου πασοκ και
άλλα κακοποιά στοχεία.-

Ανώνυμος είπε...

σωστό.....

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΕΔΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ε δεν σε φτάνει αυτό, θες κι άλλα; Ξέρεις τι ευεργετικό είναι να δίνεις μαϊμου συντάξεις και να κάθεσαι στο ΠΙΚΠΑ να γράφεις αφειδώς φάρμακα για να γίνεις δήμαρχος; Και όλα αυτά με χρήματα δικά μας... Απορώ με το θράσος όσων λίγων τον υπερασπίζονται. Βέβαια εδώ που τα λέμε τον υπερασπίζονται έχοντας τα στόματα μπουκωμένα......

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΑ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ) ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΝΑΓΝΩ ΘΑ ΜΑΣ ...ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΑΜΕΡΣΟΥΔΩ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 12.42. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΣΟΥ ΤΗΣ ΑΜΕΡΣΟΥΔΩ.Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑ ΣΟΥ.