Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΝΤΡΟΠΗ !! ΠΑΖΑΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΩΟΝ ;;

Ανήμερα Βαίων, τη μέρα που η πόλη μας κλαίει και μνημονεύει τους χιλιάδες νεκρούς της, αργυρώνητοι αρμόδιοι έδωσαν άδεια να στηθεί παζάρι έξω από το Ηρώον, στη διακλάδωση της οδού Θυσίας από το LIBERTY μέχρι το παλιό νοσοκομείο, στην οδό Καψάλη. Στο όνομα ποιάς ελεεινής σκοπιμότητας, χωρίς ίχνος ντροπής και σεβασμού, τη μέρα που όποιος έρχεται προσκυνητής σ' αυτή την έρμη πόλη (πρέπει να ) ανατριχιάζει και δακρύζει από συγκίνηση και θαυμασμό για το μέγεθος της θυσίας, κάποιοι θεώρησαν ευκαιρία να κάνουν τον ιερό χώρο που ποτίστηκε με αίμα, νέα εβραϊκή συναγωγή; Εκεί που 6 γενιές νωρίτερα οι πρόγονοί μας πέθαιναν από πείνα, δίψα, βόλια και σπαθιά, εμείς χωρίς να κοκκινίζουμε από ντροπή επιτρέψαμε να πουλάνε μαλλί της γριάς και σαγιονάρες ;; Χάθηκε άλλη μέρα του χρόνου και άλλο σημείο της πόλης να στηθεί το παζάρι; Αν ήξεραν αυτοί οι ήρωες γιατί πέθαιναν, θα σηκώνονταν από τον τύμβο να μας αποκεφαλίσουν. Τι την κάνατε την ημέρα της Εξόδου; Τοπική φιέστα, ευκαιρία για εμποροπανήγυρη; Δεν συνειδητοποιείτε τι έγινε τότε; 8 στους 10 πέθαναν εν γνώσει τους για να μη πατήσει πόδι εχθρού στα ιερά ετούτα χώματα. Εμείς πανηγυρίζουμε γι αυτό; Βρήκατε αυτή τη μέρα, την ευκαιρία να κονομήσετε; Πατώντας επί πτωμάτων; Δεν ορρωδείτε προ ουδενός ; ΝΤΡΟΠΗ !!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

PROSEHE TIS FOTOGRAFIES. MIN TIS PSAREVEIS AP TO INTERNET. EIDIKA AFTI ME TA FOREMATA POU KREMODAI. KYKLOFOREI ELEFTHERI.

ESENA TOSA XRONIA AFTO SE ENOXLISE DILADI APO TO MESOLOGI?

I APLA EIPES NA VALEIS THEMA STO BLOG?

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΙΒΔΗΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΜΟΥΣΑΤΟΛΕΒΙΕΔΕΣ.ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ.ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ.ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΤΤΑ.ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΜΕ,ΝΑ ΓΛΕΙΨΟΥΜΕ,ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΧΡΙΣΜΑΤΑ.ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ ΕΞΟΔΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΧΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΛΑΧΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙ ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΑΤΟ ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΜΑΣΟΥΛΑΓΑΝ ΑΦΕΙΔΩΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ,ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΩΝ.ΞΕΦΤΙΛΑΑΑ

abolialocanda@gmail.com είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 7.54:
ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ; ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ; ΓΡΑΨΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟ BLOG, ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ; ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΙΞΕΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ; ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΜΑΘΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

τι απόλαυση , ρευόμενοι και κλανόμενοι να παρακολουθούμε την πομπή αργομασώντας χελάκι στα κάρβουνα , πασάδικα απλώνοντας την αρίδα μας σε 2-3 καρέκλες στο πεζοδρόμιο αραχτοί , ενώ η λαϊκούρα όρθια και στριμωγμένη στον υπόλοιπο χώρο που χαριστικά (!!!) άφηναν οι ...προνομιούχοι πελάτες και μαγαζάτορες στα πεζοδρόμια!
Αποκορύφωμα της μεγαλειώδους στιγμής , η παρότρυνση αραχτού απολαμβάνοντος μεζέ και παρέλασης σε παρελαύνοντα : "έλα πάρε μεζεδάκι ρε..." (ναι , όντως , συνέβη κι' αυτό!!!).
Άηντε και του χρόνου....
Π.

Ανώνυμος είπε...

ti allo tha doyme s ayto to katakaimeno mesologgi me ayton poy exoyme dimarxo?aporo me tin anoxi toy kosmoy..kala den vlepete ti vionei i poli?

Ανώνυμος είπε...

Τι να δεί η πόλη ....αυτή κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ο απαράδεκτος δήμαρχος έχει ξεσαλώσει