Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Τι παίζεται με τη Χάλκεια ;

Ξάφνιασμα ήταν η  απουσία  του δήμου Χάλκειας από το νέο ''Καλλικρατικό''  δήμο Μεσολογγίου. Παρά την εκπεφρασμένη βούληση κατοίκων και φορέων για την αυτονόητη συμπερίληψη του δήμου - μορφώματος  επί  ''Καποδίστρια''  στο νέο μητροπολιτικό δήμο της πρωτεύουσας του νομού, για άγνωστους και ανεξήγητους μέχρι στιγμής λόγους, ο  γειτονικός αυτός δήμος  οδεύει για συννένωση προς την Ναύπακτο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των κατοίκων ( ιδίως Γαλατά και Περιθωρίου ) με τους αντίστοιχους του Μεσολογγίου, οι  καθημερινές ανάγκες τους και βεβαίως τα φυσικά όρια που δημιουργεί ο ορεινός όγκος της Κλόκοβας που αποκόβει τους κατοίκους  της Χάλκειας  από την επαφή προς Ανατολάς.  Περιμένουμε τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν τώρα για να δούμε την κατάληξη.

Αναλυτικά οι προτάσεις που κατατέθηκαν χτες  είναι :

Πρόταση 1 Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με έδρα την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου αποτελούμενος από τους δήμους Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών Πρόταση 2 Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με έδρα την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου αποτελούμενος από τους δήμους Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Οινιαδών, Μακρυνείας και Αρακύνθου

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε ιεροψαροχωρο το μονο λεμε που σασ εμεινε ειναι η πινακιδα που λεει προσ αγρινιο

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΟΙ 3 ΔΗΜΟΙ...
Σ.Π.-ΑΓΡΙΝΙΟ

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΜΑΣΤΡΑΠΑΣ , ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ....
ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ , ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ...
ΘΕΛΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ...

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ είπε...

ΚΟΙΤΑ ΖΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΙ ΦΟΥΛΗΔΕΣ. ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚΣ.ΟΥΡΤ ΡΕ ΚΑΠΝΟΡΥΖΑ

Ανώνυμος είπε...

Το σωστό είναι να πάει ο Γαλατάς στο Μεσολόγγι και η Μακρυνεία με Θέρμο.

Ανώνυμος είπε...

Γαλατάς και Περιθώρι θα μπορούν να συγχωμνευτούν μετά την κύρωση της μεταρρύθμισης. Το αναφέρει ξεκάθαρα μέσα ότι δημοτικά διαμερίσματα δήμων του ίδιου νομού μπορούν να μεταφερθούν σε διπλανούς δήμυς για εξάλειψη αδικίας.
Όσον αφορά τη Μακρυνεία, ο Αράκυνθος μπορεί να πάει Αγρίνιο γιατί είναι ένα τσιγάρο δρόμος και ο δήμος Μακρυνείας στο Θέρμο.

Ανώνυμος είπε...

μακρυνεια αρακυνθος και γαλατας-περιθωρι-βασιλική γαυρολίμνη βουρ για μεσολόγγι. οι υπόλοιποι να κόψουν το λαιμό τους.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα με τον Καλλικράτη θα μεγαλώσει κι άλλο το Βραχώρι,το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι στο νομό μας και σε όλη την Ελλάδα!
Εμπρός,λοιπόν αγαπητοί φούληδες,διεκδικήστε και την έδρα του Άρειου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας!Αλλωστε οι υποχθόνιοι(και υφάρπαγες τα δίκαια άλλων) γαλαζοπράσινοι πολιτικάντηδές σας,γνωρίζουν καλά να δρουν στο παρασκήνιο.
Είχαμε 52000 Βραχωρίτες,τώρα θα έχουμε 62000!!!!
Μετά το ΔΝΤ,ε... πόσα πια να αντέξει η έρμη η πατρίς?

Ανώνυμος είπε...

na diekdikiuei amesa olh h makryneia..kaneis na min ypanaxorisei stis diekdikiseis yper toy mesologgioy..eidate ti kanoyn oi agriniotes..exoyn xeftilisei kathe ennoia issoropis anaptyxis

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ (ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ) ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΘΕΡΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

Πάνος Πασσίσης είπε...

Το Μεσολόγγι, πνεύματικα και ιστορικά (ως επαρχεία Μεσολογγιού), ξεκινά απο το Περιθώρι και τελιώνει μετά το Αγγελόκαστρο.

Το Αγρίνιο με τις γνώστες σε όλους μας Σώκιες και (Αδερ)Φούλικες τακτικές ενεργεί υποχθονίως (όπως πολύ σωστά σημειώνει ο 2:14), με τον ίδιο τρόπο που έπρατε πάντα.

Κακά τα ψέματτα, η Αιτωλοακαρνανιά, έχει μια τουριστική πόλη, τη Ναύπακτο, έχει να μέγαλο λιμάνι, τον Αστακό, μια μεγάλη λίμνη, της Τριχωνίδας στο Θέρμο, την Ιερά Πόλη που κράτησε την Επανάσταση και τώρα δεν είμαστε όλοι Τούρκοι, το Μεσολόγγι, την έξοδο απο το νομό την έχει αναλάβει η Αμφιλοχία, ενω η Βόνιτσα έχει το υποθαλάσσιο πέρασμα προς την Πρέβεζα. Το Αγρίνιο ζει σαν Βδέλα ρουφόντας πορούς απο αυτές τις περιοχές, μη γνωρίζοντας οτι αν το Μεσολόγγι δεν είχε αρνηθεί τα καπνά του Παπαστράτου, επι δημαρχείας Ευαγγελάτου, 8α ονομαζόταν ακόμα Βραχώρι. Το Αγρίνιο χρωστάει δηλαδή την ίδια του την Ύπαρξη στο Μεσολογγι και 8α το νιώσει καλα μεσα στο πετσί του τώρα που η Ιονία οδος 8α το παρακάμψει. Η στήριξη όλων αυτών φαίνετε για ακόμα μια φορά οταν ο εκάσοτε Φούλης νιώθει την ανάγκη να σχολιάσει αισχρολογόντας μεσα σε Μεσολογγίτικα Blogs και ως τύπικος Αργόσχολος να κάτσει να βαθμολογίσει τις αναρτήσεις αυτών ως αδιάφορες.

Τωρα, την σχέση Χάλκειας - Ναυπάκτου, προφανώς μόνο οι Φούλιδες μπορούν να την καταλάβουν ώντας γένημα της δικής τους φαντασίας και κομπλεξικών συμφεροντών.

Το Μεσολόγγι ούτος η άλλως μονο του είχε αφεθεί και στην τρίτη Πολιορκία. Έμεινε μονο του και έμεινε έγραψε Ιστορία. Η ιστορία επαναλαμβάνετε...

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα Χάλκειας έχει "κλείσει" οριστικά και αμετάκλητα: Ναύπακτος!
Για να μην υπάρχουν ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ το θέμα απόσχισης Γαλατά-Περιθωρίου, θα τεθεί ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ και σε κάθε περίπτωση ΜΕΤΑ τις επόμενες εκλογές !
Οι ένοχοι αυτής της ιστορίας είχαν ετοιμαστεί και είχαν πάρει "θέση" για το νέο σκηνικό. Αλλά η σούπα χάλασε....
Ο Δήμαρχος Χάλκειας και η αντιπολίτευση είχαν σταυρώσει τα χέρια, δεν πήραν θέση υπέρ της ένταξης όλης της Χάλκειας στο μεσολόγγι, για να το έχουν δίπορτο με τα υπόλοιπα χωριά, που ήθελαν Ναυπακτο και επειδή δεν πολυπίστευαν ότι θα γίνει ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ". ΄Ηθελαν και την πίττα σωστή και το σκυλί χορτάτο..Βλέπεις η διπλή αντιμισθία επί οχτώ χρόνια ήταν προκληση και η ...επιστροφή στην ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ βαρύ πράγμα.ΑΛΛΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ! ΚΑΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ Ο "ΠΕΛΕΚΙΣ" ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΒΑΡΥΣ ! ΠΕΡΙΘΩΡΙΤΗΣ...ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μια διευκρίνηση για όσους δεν ξέρουν πρόσωπα και πράγματα : Οι καρεκλοκένταυροι της Χάλκειας , επειδή αγέβαλαν αν θα γίνει ο Καλλικράτης, δεν ήθελαν να πάνε κόντρα με τους ψηφοφόρους της πρώην Χάλκειας, ζητώντας να πάει ΟΛΟΣ ο Δήμος στο Μεσολόγγι, γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, νόμιζαν ότι θα ξαναπολιτευτούν εκείκαι αν αποφάσιζαν κάτι τέτοιο, θα έχαναν τους εκεί ψηφοφοφόρους. Τι κι αν αυτοί ήταν Γαλατιανοί και όφειλαν την εκλογή τους στο Γαλατά. Η τσέπη να είναι καλά. Ο κόσμος να πέει να .....Τ Δεκέμβρη ΄09 έγινε συγκέντρωση στο Γαλατά, με πρωτοβουλία του Κακολύρη (Προέδρου του δ.δ)κι εκεί Σταμπουλόπουλος, Σακαρέλος, Πολονύφης (καθηγητής)τον έκραξαν τον άνθρωπο,όταν έθεσε θέμα απόφασης από το Δημ. Συμβούλιο, για ένταξη όλης της Χάλκειας στο
Μεσολόγγι, σε περίπτωση που, με το νέο νόμο, δεν θα επιτρέπονταν η απόσχιση δ.δ. ! ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ , που τώρα που χαλάνε τα σχέδιά τους, θα βγούν από το λαγούμι τους....

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι τελευταίο : Εν καιρώ θα απαντηθεί και η απορία σας για τον πραγματικό λόγο της παραπάνω ένταξης...ο οποίος σε καμία περίπτωση είναι ας πούμε απαίτηση ή ενίσχυση της Ναυπάκτου, η οποία _πολιτικά_ σήμερα, δεν έχει καμιά διαπραγμαστευτική δύναμη στην Κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

H ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΕΙ ΑΓΡΙΝΙΟ...ΕΚΕΙ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΕΣ ΤΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Σ Κ ΕΚΕΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η' ΓΙΑ ΚΑΦΕ...ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Κ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΧΕΙ ΠΥΚΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ Κ ΦΘΗΝΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ...ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΓΡΙΝΙΟ-ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΑΡΘΡΩΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΟΠΩΣ Κ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΓΡΙΝΙΟ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Ο γαλατάς πληρώνει τον σακαρέλο που νόμιζε ότι θα γίνει δήμαρχος.
Αλλά και το Μεσολόγγι δεν τον διεκδίκησε, όπως δεν διεκδίκησε και Μακρυνεία,Αράκυνθο, Αγγελόκαστρο που είναι επαρχία του.
Μήπως τώρα που βλέπουν την νέα τερατογέννηση του φουλιστάν ξυπνήσουν επίτέλους????
Αναγωστόπουλε ξύπνα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ξυδι

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά θα είναι παρελθόν μόλις ανακοινωθεί η υποψηφιότητα που θα στηρίξουν από κοινού η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου.
Αναφέρομαι στον Αδάμαντα (Πεπελάση).

Σημείωση.
Φτηνά επικοινωνιακά κόλπα. Ξέρει ο... "καθείς" σαν βέρος (τρομάρα του) εκ Αιτωλίας.

Ανώνυμος είπε...

η μακρυνεια αποτελει κομματι του μεσολογγιου με δεσμους χρονων.εχει διοικητικη συνδεση και ιστορικους δεσμους αν και εγιναν λαθη στο ΄παρελθον και δεν δημιουργηθηκε συγκοινωνια με αποτελεσμα οι αγρινιωτες να το εκμεταλευτουν και να δημιουργησου αστικη συγκοινωνια και μα μιλανε σημερα με γελοια επιχειρηματα για καφεδες κλπ..ειναι γεγονος οτι η μακρυνεια ειναι πιο κοντα στο αγρινιο αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτε ειδικοτερα οταν ειμαστε στην ιδια επαρχια και οταν το αγρινιο σαν φαταουλας τα ζηταει ολα..δεν ειμαι αισιοδοξος παντως μ αυτον τον δημαρχο

fanis panagiotopoulos είπε...

Προς όλους τους ανώνυμους κι επώνυμους:
Η ΧΑΛΚΕΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1841 (Δήμος Ναυπακτίδος, Επαρχία Ναυπακτίας, κλπ)!
(www.aitoloakarnania.gr)
ΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ...

Τα οικονομικά συμφέροντα των δημοτών της Χάλκειας, η αναπτυξιάκή και συναισθηματική τους σχέση είναι με τη Ναύπακτο.
Βγείτε από τη λιμνοθάλασσα και δείτε λιγάκι πέρα από τη μύτη σας!

Η ΧΑΛΚΕΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ είπε...

ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ; ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ; ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΑΛΚΕΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ πχ ΣΤΟ ΤΡΙΚΟΡΦΟ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.ΟΙ ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ; ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΙ Ή ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ; ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΜΑΣ..

fanis panagiotopoulos είπε...

Οι Γαλατιανοί και οι Περιθωρίτες, όταν το 1997 αποφασίζατε να έρθετε στη Χάλκεια και να μην πάτε στο Μεσολόγγι, δεν ξέρατε τα όρια της Ναυπακτίας; Τώρα τα μάθατε;;

Έχεις βγει από το χωριό σου να δεις και να ακούσεις ποιά είναι η βούληση των κατοίκων;

Ξέρεις ότι τα 5 Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Διαμερισμάτων έχουν πάρει απόφαση για ενσωμάτωση στο Δήμο Ναυπακτίας;
Ξέρεις ότι μόνο 2 από τα 7 Δ.Δ. θέλουν Μεσολόγγι;
Ξέρεις ότι και πληθυσμιακά αυτά τα 2 Δ.Δ. είναι μειοψηφία;

Ο Δήμος Χάλκειας ανήκει στη Ναύπακτο και όσοι θέλουν (όπως το προβλέπει ο νέος νόμος), η μειοψηφία δηλαδή, θα αποσχιστούν μετά τις εκλογές!

Η καθημερινότητα των κατοίκων δεν είναι η δικιά σου καθημερινότητα, αλλά αυτή της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ των κατοίκων!!!

Υ.Γ:
Ο Δήμος Ναυπάκτου θέλει να ενσωματωθεί η Χάλκεια σε αυτόν - όπως είναι και το σωστό - και στη συνέχεια να στηρίξει τα δύο Δ.Δ. που θέλουν να πάνε στο Μεσολόγγι.

Ο Δήμος Μεσολογγίου, θέλει όλη τη Χάλκεια σαν τρόπαιο για να διευρύνει τα εδάφη του...

Εκεί φαίνεται και η διαφορά νοοτροπίας των δύο περιοχών (και είναι ένας ακόμη λόγος για να θέλω να λέγομαι Ναυπάκτιος και όχι Μεσολογγίτης)!!!