Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Γ. Παπαναστασίου: «Όχι» στην υποβάθμιση της Δυτικής Ελλάδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Η δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στην περιοχή της Αμφιλοχίας καθώς και σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αποδεκτή για σειρά λόγων πολύ πιο σημαντικών από αυτούς που υποδεικνύονται είτε από συνθήκες προστασίας είτε από ιδιοκτησιακά δεδομένα.
  Ο Γιώργος Παπαναστασίου μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 24/5 στην Πάτρα, σημείωσε μεταξύ άλλων πως το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι δυνατό να λυθεί  με περιφραγμένους χώρους στρατοπέδων και μάλιστα τη στιγμή που τα κριτήρια επιλογής τους προσδιορίζονται από παράγοντες άσχετους με την συνολική πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος.
   Όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Ζούμε Δυτικά», το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα, δεν πρέπει ν’ αποτελεί αντικείμενο προσωρινής αντιμετώπισης, δημιουργώντας στην εξέλιξή του πολύ περισσότερα και έντονα προβλήματα από αυτά που στοχεύει να λύσει.
   Η Δυτική Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Αντιμετωπίζει ήδη πολλά ανοικτά ζητήματα. Επιλογές όπως η δημιουργία Κέντρου Κράτησης Μεταναστών, το μόνο που πρόκειται να επιφέρει είναι περισσότερη υποβάθμιση από αυτή που ήδη αντιμετωπίζει κάθε πολίτης στην καθημερινή του ζωή.

ΤΕΙ Μεσολογγίου και Αμαλιάδας
Την διατήρηση των τμημάτων των ΤΕΙ Μεσολογγίου και Αμαλιάδας ως έχουν ζήτησε η παράταξη «Ζούμε Δυτικά» κατά τη  διάρκεια της συζήτησης του θέματος στην ημερήσια διάταξη του περιφερειακού συμβουλίου. Όπως τόνισε ο Γιώργος Παπαναστασίου επικαλούμενος το παράδειγμα του τμήματος Υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Μεσολογγίου, η λογική και μόνο υποδεικνύει την διατήρηση του μιας και το γνωστικό του αντικείμενο συνδέεται άμεσα και ιδανικά με τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Κάτι αντίστοιχο, φυσικά συμβαίνει και με τις υπόλοιπες σχολές ή τμήματα που αναφέρονται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Ο επικεφαλής της παράταξης επίσης, έκανε λόγο για αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, που λήφθηκαν χωρίς τεκμηρίωση αλλά και πρότερο διάλογο με κανένα τοπικό φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: