Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Συνάντηση Συ.Νε.Μ.Α. - ΣΤΕΓ για το θέμα των ΤΕΙ


Την Κυριακή 22 Μαίου ο Σύλλογος Νεολαίας Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας (Συ.Νε.Μ.Α.) πραγματοποίησε Διοικητικό Συμβούλιο παρουσία εκπροσώπων – σπουδαστών της σχολής ΣΤΕΓ του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου, οι οποίοι μας παρέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα και η σχολή τους και μας ενημέρωσαν για τις δράσεις τους.
Όπως είναι ήδη γνωστό το Υπουργείο Παιδείας πρότεινε να μην υπάρξουν εισακτέοι στα τμήματα την ΣΤΕΓ για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Αυτή η απόφαση πλήττει άμεσα τόσο την πόλη του Μεσολογγίου όσο και το ίδιο το ίδρυμα.
Πιθανό οριστικό κλείσιμο της σχολής θα δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου καθώς δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει με μόνο μια σχολή (ΣΔΟ).
Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Νεολαίας Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας (Συ.Νε.Μ.Α.) μέσω του Διοικητικού του Συμβουλίου θέλει να δηλώσει τη συμπαράσταση των μελών του στους σπουδαστές της σχολής ΣΤΕΓ με την ελπίδα να βρεθεί γρήγορα μια λύση.
Επίσης θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή των πολιτών του Μεσολογγίου απέναντι στην προσπάθεια υποβάθμισης του ΑΤΕΙ ώστε να αποφευχθεί η πιθανή συρρίκνωση της πόλης και ο οικονομικός μαρασμός.  
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους ιδιώτες να εργαστούν μαζικά και συλλογικά για το κοινό καλό του ΑΤΕΙ και του Μεσολογγίου.

Πρόεδρος                                                                                   
             Πλαστήρα Μαρία                                                             Γενική Γραμματέας
                                                                                                       Σκαρλάτου Ελένη
                              
                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: