Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Για 3η εβδομάδα live μουσική βραδιά στον πεζόδρομο του κέντρου

Συνεχίζονται οι μουσικές διαδρομές στον πεζόδρομο!!!
Το cafe ''έξις''  και το cafe  ''ανάκαρα''  διοργανώνουν βραδιά έντεχνου ελληνικού τραγουδιού την Παρασκευή 5/8 !!!
 
Η επιτυχημένη αυτή πρωτοβουλία  των  cafe του ιστορικού κέντρου λειτούργησε αντίρροπα  στη τάση φυγής προς την παραλιακή ζώνη λόγω ζέστης και εποχής και κράτησε αρκετό κόσμο μέσα στην πόλη που έμοιαζε άδεια κι έρημη μετά το τέλος των εξετάσεων και την επιστροφή των σπουδαστών στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Το φαινόμενο της ερήμωσης του κέντρου τον Ιούλιο και μέχρι το δεκαπενταύγουστο ήταν ένα πρόβλημα για τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης της πόλης που αναγκάζονταν να κλείνουν λόγω απουσίας πελατών ή να κάνουν ανακαινίσεις αυτή την περίοδο, κάτι όμως που έδειχνε μια άσχημη εικόνα για όσους πιστούς επέμεναν να βγαίνουν στο γνωστό τετράγωνο ή για όποιους ξένους τύχαινε να ψάχνουν μαγαζί για φαγητό ή ποτό. Χαρακτηριστική η περίπτωση τουριστών που Κυριακή μεσημέρι δεν βρήκαν ούτε 1 κατάστημα ανοιχτό και αναγκάστηκαν να πάνε σε φαστφουντάδικο για να μη μείνουν νηστικοί. 
Ο κόσμος λογικό είναι να προτιμά την παραλία ή την εξοχή σε αναζήτηση δροσιάς τα καλοκαιρινά βράδια με αποτέλεσμα το κέντρο να ερημώνει. Η έξυπνη κίνηση των cafe του κέντρου να οργανώσουν αυτές τις μουσικές βραδιές είχε σαν αποτέλεσμα να κρατήσουν αρκετό κόσμο, κυρίως νέους που είναι και η πλειονότητα των θαμώνων, μέσα στην πόλη και να δώσουν ζωή και κίνηση το κρίσιμο αυτό διάστημα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το νέο μαγαζί πού άνοιξε κατακαλόκαιρο στην πόλη μας,που διαθέτει και κήπο,και με την ποιότητά του σε κάθε επίπεδο,έδειξε πως σέβεται τους Μεσολογγίτες και όχι μόνο τους φοιτητές,ευτυχώς χάραξε πορεία και κάποιοι ξύπνησαν.Μπράβο λοιπόν,επιτέλους!

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες οι μουσικές βραδιές, δε λέω, όμως ρε παιδιά είναι καιρός πια ο κόσμος να βγεί προς τη θάλασσα. Καλοκαιράκι είναι και είμαστε η μοναδική πόλη ίσως που ενώ έχουμε θάλασσα, δεν την χαιρόμαστε. Γιατί αυτές οι όμορφες μουσικές βραδιές να μη γίνονται σε κάποιο μπαράκι στο λιμάνι ??? Τόσος
χώρος υπάρχει εκεί... Θέληση γιατί δεν υπάρχει ???