Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Πανηγυρισμοί και φόβοι για το Εφετείο

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει καθώς φαίνεται τους Αγρινιώτες αλλιώς δεν εξηγείται η κομπορρημοσύνη και οι πανηγυρισμοί για ήττες και για ''θετικές εξελίξεις'' στο θέμα ''εφετείου στο Αγρίνιο''. 
Είναι γεγονός ότι μας παραξένεψε η ανάρτηση της ιστοσελίδας Agrinionews η οποία έχει μια περίεργη σύνδεση και πληροφόρηση γα το εφετείο, αλλά σύντομα αποτεινόμενοι στο Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου μάθαμε ότι όντως είχε κατατεθεί αίτηση αναστολής κατά του προεδρικού διατάγματος ίδρυσης εφετείου στο Αγρίνιο. 
Μας δηλώθηκε όμως ότι η συγκεκριμένη αίτηση κατατέθηκε με την απόλυτη επίγνωση ότι είχε πολύ μικρές πιθανότητες για να ευδοκιμήσει. Και αυτό διότι σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις το Συμβούλιο Επικρατείας χορηγεί αναστολή σε κανονιστικά διατάγματα και μόνο όταν συντρέχουν περιπτώσεις πολύ σοβαρής και ανεπανόρθωτης βλάβης. 
Επομένως ήταν κάτι το αναμενόμενο και, από ότι μας ειπώθηκε, η συγκεκριμένη αίτηση απορρίφθηκε μετά από ιδιαίτερο προβληματισμό των εισηγητών δικαστών οι οποίοι καθώς φαίνεται έχουν πλήρη επίγνωση για τις ελλείψεις του προεδρικού διατάγματος για την ίδρυση εφετείου στο Αγρίνιο. 
Γεγονός πάντως είναι ότι στο Αγρίνιο διακινούν διάφορες φήμες για αίσια έκβαση του θέματος εφετείου αν και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του, εφόσον μόλις στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα συζητηθεί η αύξηση των οργανικών θέσεων των εφετών και υπάρχουν και σοβαρά προβλήματα στελέχωσης από υπαλλήλους. 
Η ουσία είναι ότι μόνο ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου αντιδρά και ο Δήμαρχος κ. Κατσούλης είναι χειμαζόμενος εν μέσω θέρους, αν και όπως όλοι γνωρίζουμε έχει τις ανάλογες προσβάσεις στον Υπουργό Δικαιοσύνης. 
Κε Κατσούλη κινηθείτε άμεσα και μην αφήνετε τις εξελίξεις να τρέχουν και τους καταπατητές των θεσμών, με την συνδρομή των βολευτών τους, να πιέζουν καταστάσεις.

<<  Νομική ήττα των πολέμιων της ίδρυσης του Εφετείου.

Άλλη μια θετική εξέλιξη για τη λειτουργία του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews απερρίφθη με την απόφαση 572/11 από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής της ίδρυσης του Εφετείου που είχε καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου.
Η έκβαση της υπόθεσης αυτής δεν ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την έναρξη λειτουργίας του Εφετείου, η οποία -ούτως ή άλλως-προβλέπεται για τη 16η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο πρόκειται για μια νομική ήττα των πολέμιων της ίδρυσης του στο Αγρίνιο. Θυμίζουμε ότι αίτηση αναστολής έχει καταθέσει και ο δικηγορικός σύλλογος Πατρών και ο Δήμος Ναυπακτίας ενώ o Δικηγορικός Σύλλογος του Μεσολογγίου έχει καταθέσει και αίτηση ακυρώσεως. >>

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πανε να παρουν και την εφορια και ο κατσουλης κοιμαται

Ανώνυμος είπε...

Μα ποτέ ο Κατσούλης δεν νοιάστηκε για το εφετείο ούτε για τίποτε άλλο

Ανώνυμος είπε...

EINAI ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Η εφορία θα πάει οριστικά στο αγρίνιο. Απο τη στιγμη που θα μείνουν μονο 30, δεν υπάρχει θέμα πρωτευουσών και έτσι θα πάει στη πολυπληθέστερη πόλη. Άλλη μια τεράστια επιτυχία του γίγαντα πικατσού

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε "φούληδες" τα καταφέρατε και μας τα πήρατε όλα. Σας παραδέχομαι!