Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία Β. Χατζηλάμπρου στο Μεσολόγγι


επικεφαλής Β. Χατζηλάμπρου

Περιοδεία στο Μεσολόγγι
Β. Χατζηλάμπρου: «Ανάπτυξη σημαίνει στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας,
για τον τόπο μας και τους πολίτες»

Στο Μεσολόγγι περιόδευσε χθες 20/10/2010 ο επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Κούστα και υποψήφιους του συνδυασμού από τον νομό.
Οι Β. Χατζηλάμπρου και Κ. Κούστας συναντήθηκαν νωρίς το πρωί με εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου, με τους οποίους συζήτησαν για τα προβλήτα που υπάρχουν στον συγκεκριμένο τομέα αλλά και την ανάγκη να εκφραστεί η διάχυτη αγανάκτηση των πολιτών τόσο στις 7 του Νοέμβρη όσο και μετά τις εκλογές.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, όπου είχαν διαδοχικές συναντήσεις με την κ. Μπακοδήμου και την κ. Μάτσικα, αντίστοιχα.
Οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών στο ΙΚΑ Μεσολογγίου, που καλύπτει υγειονομικά 45.000 ασφαλισμένους, και η προσπάθεια απαξίωσης του Ιδρύματος προς όφελος των ιδιωτών ήταν το βασικό στοιχείο που μετέφεραν οι δύο διευθύντριες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συγκεκριμένης πολιτικής επιλογής είναι η έλλειψη μόνιμου μικροβιολόγου, η οποία κοστίζει στο ΙΚΑ Μεσολογγίου 20.000 ευρώ ημερησίως προς ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια.
Ο Β. Χατζηλάμπρου και Κ. Κούστας επισκέφθηκαν επίσης τη Διεύθυνση Γεωργίας και το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, ενώ συναντήθηκαν με τον νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Ευθύμιο Σώκο.
Κατά τη συνάντηση, οι Β. Χατζηλάμπρου και Κ. Κούστας αντάλλαξαν απόψεις με τον κ. Σώκο αναφορικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» αλλά και καίρια ζητήματα για την Αιτωλοακαρνανία, όπως η εκτροπή του Αχελώου, η Ιόνια Οδός καθώς και η αναπτυξιακή προοπτική του νομού.
Από την πλευρά του, ο κ. Σώκος χαρακτήρισε «εξάμβλωμα» τη διοικητική διαίρεση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επανέλαβε τη θέση του ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου, έργο που θεωρεί «καταστροφικό όσο η αποξήρανση της Κάρλας» που «θα αλλοιώσει και θα υπονομεύσει την περιοχή», τονίζοντας ότι η πρώτη υπογραφή κατά της εκτροπής ήταν δική του, όταν ακόμα διατελούσε νομάρχης Ευρυτανίας. Τέλος, χαρακτήρισε «αντιεπιστημονική τη χάραξη της Ιόνιας Οδού», ενώ υπογράμμισε ότι «δεν ανορθώνεται μια οικονομία χωρίς να παράγεις».
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Σώκο, το κλιμάκιο της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας μετέβη στο Αγρίνιο, όπου βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους του Ιπποκράτειου Ιδρύματος που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Ακολούθως, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Χατζηλάμπρου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας τους υποψήφιους της παράταξης στην Αιτωλοακαρνανία, κατά την οποία τόνισε, μεταξύ άλλων:
«Η καταδίκη της Αιτωλοακαρνανίας σε μαρασμό δεν είναι αντικειμενική. Είναι πολιτική επιλογή. Μια περιοχή τόσο προικισμένη από τη φύση, με ποτάμια, λιμνοθάλασσες, βουνά, μια περιοχή με αγροτική και κτηνοτροφική παράδοση, μπορεί να αναπτυχθεί, μπορεί να έχει άλλη πορεία, αν στηριχθούν οι παραγωγοί, αν στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, και όχι σε καταστροφικές επενδύσεις για το περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη. Ανάπτυξη, με σχέδιο, για τον τόπο μας και τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: