Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αντί για Μουσείο πάνε να μας ξεπετάξουν με... ''χώρους επικοινωνίας''

Την μετατροπή του κτηρίου των πρώην καπναποθηκών Παπαπέτρου στο Αγρίνιο σε Μουσείο, μελετά επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Η ίδια επιτροπή θα καθορίσει τον χαρακτήρα αλλά και το κτηριολογικό πρόγραμμα ώστε ο χώρος αυτός να αποτελέσει το κεντρικό Μουσείο του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης υπενθυμίζει ότι έχει αναβληθεί η λήψη απόφασης για το θέμα της σκοπιμότητας ίδρυσης Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι. Σημειώνει, όμως, ότι εγκρίθηκε η σύνταξη πρότασης για την ανέγερση στο Μεσολόγγι κτηρίου που να καλύπτει τις ανάγκες της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και άλλων Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού στο Νομό και να διαθέτει χώρους επικοινωνίας με το κοινό (αμφιθέατρο, χώρο περιοδικών εκθέσεων, κ.λ.π.).
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Βαϊτση Αποστολάτου με την οποία έχει υπογραμμίσει τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και τη μεγάλη επιθυμία των τοπικών αρχών και των κατοίκων για την ίδρυση Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας. Μόνον ένας ξένος προς την πόλη και το νομό ενδιαφέρθηκε για το Μουσείο Μεσολογγίου.

Μέχρι πότε αυτή η πόλη θα υποβαθμίζεται; Το ξέρουμε ότι δεν έχει Βουλευτές και αυτοί που υπάρχουν μας εμπαίζουν. Μήπως πρέπει να μην τους δεχθούμε των Βαΐων;
Για το Μουσείο Αγρινίου παλεύουν ΟΛΟΙ τους. Για να στεγάσει τί; Τα ευρήματα των ανασκαφών του δικού μας δήμου; Τρείς ομηρικές πόλεις είναι ήδη μέσα στα όρια του παλιού μας δήμου και με τη διεύρυνση εμπλουτίστηκε ακόμη περισσότερο από αρχαίους οικισμούς και νεότερα μνημεία ο νέος δήμος Μεσολογγίου. Με τα έργα δε της Ιόνιας Οδού, πληθώρα ευρημάτων έρχονται στο φως, τα οποία όμως μεταφέρονται προσωρινά στην Πάτρα. Με αυτά σκοπεύουν να εμπλουτίσουν το μουσείο Αγρινίου; Με τα ευρήματα από τα σωθικά της δικής μας γης; Δεν είναι εξόφθαλμη προσβολή και απαξίωση αυτή; Δεν φτάνει που δεν μας δίνουν τα στοιχειώδη από αυτά που δικαιούμαστε, μας παίρνουν ακόμη και τον ιστορικό μας πλούτο και την αρχαιολογική μας κληρονομιά. Μέχρι που θα φτάσει η ακόρεστη πείνα και ο μεγαλοϊδεατισμός; Τι πλεονεξία είναι αυτή; Τα ευρήματα κάθε περιοχής οφείλουν να φιλοξενούνται και να εκτίθενται στον τόπο ανεύρεσής τους. Με αυτή την αυτονόητη λογική ζητάμε ως χώρα και την επιστροφή των Ελγινείων Μαρμάρων. Με ποιά λογική επομένως τα ευρήματα του τόπου μας θα εκτεθούν σε άλλη πόλη η οποία θα καρπούται για λογαριασμό της  αυτή την υπεραξία;

Μετά το Πανεπιστήμιο, το Αεροδρόμιο, το Εφετείο, το Μουσείο να δούμε τι άλλο θα επιδιώξουν να φτιάξουν εκεί. Ένα λιμάνι ίσως; γιατί όχι;

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνον η ντροπή δεν έλλειψε από τους βουλευτές μας που στις παραμονές των εκλογών μας παραμυθιάζουν λέγοντας
"από αύριο θα έχετε τον Μεσολογγίτη βουλευτή σας". Είδατε κανέναν για τα θέματα του Μεσολογγίου;Προτείνω το Σάββατο του Λαζάρου όταν περνούν οι βουλευτές τα καταστήματα να σβύνουν τα φώτα.

Ανώνυμος είπε...

δεν πειραζει παιδια, παραμενετε ιερα πολις ομως

Ανώνυμος είπε...

Ο κατσουλης τι κανει;ΤΣΙΜΟΥΔΙΆ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Ανώνυμος είπε...

PAEI TO EFETEIO KAI TWRA SEIRA EXEI TO MOYSEIO.... NA DOYME KAI TI ALLO.
OSO GIA TO SXOLIO 2:06... NAI FILE MOY PARAMENOYME IERA POLIS KAI THA PARAMEINOYME. AYTO DEN MPOROYN NA MAS TO STERHSOYN.

Ανώνυμος είπε...

το αγρινιο χρειαζεται το μουσειο!!
πρεπει να στεγασει τα κερατα του που τα εχει απο την αρχαιοτητα!!!

[αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

Εκείνος από το ΔΙΑΖΩΜΑ που τον έφερ ο Κατσούλης και στα εγκαίνειά του, τί ρόλο βαράει;
Μόνο για τραπεζώματα;
ο Ιεροδήμαρχος γιατί δεν σηκώνει κατακάθαρη σημαία, αλλά αναμοχλεύει ως ΣΩΚΕΙΟΣ Δήμαρχος το απόλυτο τίποτα που πρεσβεύει;
Γιατί ακολουθεί τη γνωστή τακτική, σουτ στη κερκίδα και αν κάποιος πιάσει τη μπάλα την παίρνει στιο σπίτι του;
Ίσως του έμεινε από τότε που ήταν διαιτητής, ίσως έτσι τον συμβουλεύουν ο Μήτσος , ο Πέτρος, ο Χρήστος και ο Κωστάκης....

Ανώνυμος είπε...

Στο μουσείο οι καπνόριζες αναστενάζουν...

Ανώνυμος είπε...

Τιμώ τον Δήμαρχο της πόλης μου όποιος και αν είναι. Για να φανεί όμως αντάξιος της θέσης του και της πόλης που διοικεί, σήμερα κι' όλας να στείλει την παραίτησή του και την παραίτηση του Δ.Σ. θα γίνει ήρωας.
Σε αντίθετη περίπτωση θα το φτύνει ο κόσμος.
Δεν θέλουμε Εφετείο, Μουσείο,κ.λ.π. ας μας τα πάρουν όλα. Θέλουμε να σώσει την τιμή και την αξιοπρέπεια της πόλης ο κ. Δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Τι να σωσει την τιμη της πολης ο Κατσουλης;Αυτος ξεχρεωνει γραμματια...Σημερα προσελαβε τον ρεπασο σαν ειδικο συνεργατη

ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ είπε...

Μιλάτε για τιμή και αξιοπρέπεια ποιού;Πιστεύω ότι είναι λέξεις που ούτε τις γνωρίζει γιατί ως γνωστό μετά από τόσες κολοτούμπες που έχει κάνει με τι σθένος να διεκδικήσει. Αυτός τα μόνο που μπορεί να πράτει είναι ότι τον Συμβουλεύει ο Θάνος, ο Ανδρέας. Να διεκδικήσει για την ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ τι; Ως γνωστό δε θα πρέπει να νιώθει περήφανος για το ότι ζει και αναπνέει στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Αλλωστε ποτέ δεν τον έχουμε δεί σε κανένα αγώνα της πόλης μπροστά. Ως πολιτικά ασινεχής άνθρωπος που είναι δεν είναι ικανός για κάτι !!! και με το επιτελείο που έχει !!!!!! Ανγια να κάνλουν κάτι πρέπει να ζητούν και άδεια από τους Βουλευτές τους. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!
ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλή η πρόταση του φίλου να σβήσουν τα φώτα των μαγαζιών όταν περνάνε οι βουλευτές της Κυβερνήσεως του βράδυ του Σαββάτου αλλά ακόμα καλύτερα θα είναι να έχουμε ο καθένας μας από μία ντομάτα ή ένα αβγό κλούβιο κατά προτίμηση και να τους βομβαρδίσουμε .
Αυτοί οι Άθλιοι μόνο έτσι θα καταλάβουν ότι τους έχουμε πάρει χαμπάρι . Φαντάζεστε πλάκα που θά εχει να εκπροσωπεί την Κυβέρνηση το καλφούδι του Ακη ο Μωραΐτης .Καλά αυτός δεν πηρε χαμπάρι τις μίζες που έπεφταν βροχή ή έπερνε και αυτός;
ο Παρατηρητής

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΛΕΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΜΗ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ.