Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ομαδική Έκθεση της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου

ΦΩΤΟ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
www.photoleme.ning.com                                             

Η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην πρώτη της ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας, την  
Δευτέρα 4 Απριλίου 2011, στις 8 το βράδυ, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Τα μέλη της επέλεξαν να εκθέσουν τη φωτογραφική τους ματιά κατά την περίοδο των Γιορτών Εξόδου έτσι ώστε να συμμετάσχουν συμβολικά σε αυτή την σημαίνουσα για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου γιορτή.
Συμβολικός εξάλλου είναι και ο τίτλος της έκθεσης, ο οποίος σαν λογοπαίγνιο δηλώνει το όνομα της Λέσχης, αλλά και υπονοεί πως οι φωτογραφικές εικόνες όχι μόνο αποτυπώνουν στιγμιαία το χώρο και το χρόνο, αλλά εκ των υστέρων λένε μια ιστορία και αποτελούν ένα είδος προσωπικής αφήγησης.
 Αυτό είναι το θέμα της έκθεσης: « ΦΩΤΟγραφίζοντας ΛΕΜΕ για το Μεσολόγγι », η οποία αποτελεί στο μικρό χρονικό διάστημα της δράσης της το πρώτο επίσημο άνοιγμα προς το κοινό.
Μέσα από το φωτογραφικό φακό και την προσωπική οπτική γωνία ξεδιπλώνουμε τις ποικίλες πτυχές αυτής της ιδιαίτερης πόλης, αναδεικνύουμε το φυσικό τοπίο της, συναντάμε τους ανθρώπους της, απολαμβάνουμε την καθημερινότητα της, υπενθυμίζουμε το παρελθόν και την ιστορία της.
Σε αυτή την πόλη που αποτελεί συχνά φωτογραφικό προορισμό για ερασιτέχνες και μη φωτογράφους- κυρίως χάρη στον υποβλητικό χαρακτήρα του τοπίου της- φιλοδοξούμε η δική μας ερασιτεχνική προσπάθεια να αποτελέσει το έναυσμα για δράσεις πολιτισμού, οι οποίες θα αναδείξουν τη φωτογραφία, θα ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτή, αλλά και θα προβάλλουν αυτόν τον χαρισματικό τόπο.
Απώτερος στόχος άλλωστε και βαθύτερη επιθυμία μας είναι να γίνει το Μεσολόγγι πόλη της φωτογραφίας. Η ΦΩΤΟ ΛΕ.ΜΕ. κάνει το πρώτο της δημόσιο βήμα και σας προσκαλεί να γίνετε μέτοχοι σε αυτή τη στιγμή…
Λίγα λόγια για τη ΦΩΤΟ ΛΕ.ΜΕ.
Η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου ιδρύθηκε στο Μεσολόγγι τον Οκτώβριο του 2010 από μια ομάδα ανθρώπων διαφόρων ηλικιών και αναζητήσεων με κοινή αγάπη για τη φωτογραφία, το Μεσολόγγι και τον πολιτισμό. Στόχος της είναι η ανάδειξη της φωτογραφικής τέχνης, η καλλιτεχνική έκφραση και η επικοινωνία μεταξύ των μελών της.
Η ΦΩΤΟ ΛΕ.ΜΕ. διαπνέεται από ομαδικότητα, συνεργασία και αλληλεγγύη, δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και είναι ανοιχτή σε ανθρώπους και ιδέες που μπορούν να προωθήσουν τη φωτογραφική έκφραση στην πόλη του Μεσολογγίου και στην ευρύτερη περιοχή.
Η βασική φιλοσοφία της Λέσχης και του ιδρυτή της, του Βασίλη Αρτίκου, του προσώπου που ενώνει και εμπνέει την ομάδα αυτή, είναι η ελεύθερη έκφραση και η συνεχής αυτοβελτίωση των μελών της.
Γνωρίστε την Φωτογραφική Λέσχη μας και τις δραστηριότητές της μέσα από την ιστοσελίδα μας www.photoleme.ning.com                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια: