Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ένα νέος χώρος πολιτισμού γεννήθηκε

Πρεμιέρα ''Σαν Παλιό Σινεμά'' χτες για τον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο, μετά από 12 χρόνια αδράνειας, αδιαφορίας και εγκατάλειψης, με μουσική εκδήλωση από τη σχολή ΔΕΠΑ Οινιαδών και το Δημοτικό Ωδείο Μεσολογγίου, υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Χολέβα.
Ο χώρος που βρίσκεται απέναντι από την Πυροσβεστική και είχε αποφασισθεί η αλλαγή χρήσης του από παιδική χαρά σε θερινό κινηματογράφο επί δημαρχίας Κ.Ρεπάσου και αντιδημαρχίας Αρ. Καβάγια -όταν και έγιναν οι κάποιες πρώτες εργασίες διαμόρφωσης- εδέησε να λειτουργήσει χτες για πρώτη φορά, αφού χρειάστηκε να περάσουν τρεις σχεδόν δημαρχιακές θητείες, χωρίς να γίνει ούτε ένα βήμα.
Ένα έργο που με ελάχιστα χρήματα -συγκριτικά με άλλα άχρηστα έργα και σπατάλες- εάν είχαν εξασφαλισθεί κατά καιρούς, θα είχε ολοκληρωθεί και λειτουργήσει προ πολλού, προσφέροντας πολλά στον τομέα του πολιτισμού, και όχι μόνο, της πόλης. Ένας πολυχώρος  θα μπορούσε από ετών να έχει  δημιουργηθεί και να  προσφέρει δυνατότητες και λύσεις για κάθε μορφής εκδήλωση, αποφορτίζοντας την κεντρική πλατεία, αντί για την χωματερή που υπήρχε, όπως επισήμανε σχετικά και ο δήμαρχος Π.Κατσούλης
Έστω και τώρα λοιπόν, παρά τις πολλές ελλείψεις που διαπιστώσαμε με μια πρόχειρη ματιά (ημιτελείς τουαλέτες και είσοδος, απουσία κυλικείου και φωτισμού,  ελάχιστα λουλούδια, οθόνη και σκηνή που πρέπει να ολοκληρωθούν, επίστρωση του δαπέδου ώστε να μην γίνεται λάσπη σε περίπτωση βροχής και πολλά άλλα που οι ειδικοί θα μπορούσαν να εισηγηθούν) η όμορφη εκδήλωση χάρισε  συγκινήσεις και αναμνήσεις ιδίως στους μεγαλύτερους ηλικιακά θαμώνες, θυμίζοντάς τους άλλες εποχές  και εικόνες που έσβησαν στη δεκαετία του ΄70 στην ίδια εκείνη γειτονιά.
Αξιοσημείωτη η γραφιστική επιμέλεια της πρόσοψης με παραστάσεις σχετικές με το θέμα του χώρου. Όταν ολοκληρωθεί και λειτουργήσει κανονικά θα αποτελέσει μια όαση πολιτισμού και αναψυχής στο κέντρο της πόλης τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για ρωτείστε να μάθετε ποιός πλήρωσε το χαλίκι που στρώθηκε...
πάντως όχι ο δήμος.
ο χώρος πάντως μας χρειάζεται.

Sebastian είπε...

ΔΗΛΑΔΗ 8:51, ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ 2 ΦΟΡΤΗΓΑ ΧΑΛΙΚΙ ???
ΜΗ ΜΙΖΕΡΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάτι ωραίο στην πόλη.
(Ρε φίλε 8:51 δεν μπορείς να μην είσαι μίζερος και γκρινιάρης ???)

Ανώνυμος είπε...

εχουμε τοσα οικοπεδα γυρω απο το μεσολογγι και φτιαξανε θερινο σινεμα μεσα στη πολη με πολυκατοικιες γυρω και ενδεχομενως με παρεμβασεις περιεργων γειτονων που θα ενοχλουνται...αληθεια σε περιπτωση πυρκαγιας που θα ετοιμαζονται τα οχηματα της πυροσβεστικης τι θα γινει??θα σταματα η προβολη της ταινιας μεχρι να φυγουν τα πυροσβεστικα??? [αιτωλια]