Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ομιλία Π. Κουρουμπλή στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής


                                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, την Τρίτη 2 Αυγούστου 2011, ανεφέρθη στο παραπαίον πολιτικό σύστημα, το οποίο επαναλαμβάνει διαρκώς τα ίδια λάθη. Δεν είναι δυνατόν, όταν αλλάζουν οι Υπουργοί να αλλάζει ολοσχερώς και η πολιτική των Κυβερνήσεων. Όταν κατατίθεται ένας νόμος στο Κοινοβούλιο και ψηφίζεται, τίθεται αυτομάτως ένας χρονικός ορίζοντας υλοποίησής του. Η ημερομηνία 2 Ιουλίου,  ορίσθηκε από την Κυβέρνηση  όταν εισήχθη το σχέδιο νόμου του Ν. 3719 στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2011. Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ανατρέπει ότι είχε προηγηθεί. Για να γίνει ένα διάταγμα,  χρειάζεται  διαδικασία ωρίμανσης, δηλαδή διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, και μετά προωθείται για δημοσίευση. Το διάταγμα για τα ταξί, είχε  φτάσει στο τελικό στάδιο και ήθελε δύο με τρείς ημέρες για να δημοσιευθεί, όταν ήρθε ο ανασχηματισμός. Το διάταγμα ανετράπη απ’ την σημερινή ηγεσία του Υπουργείου, δημιουργώντας αναταραχή, η οποία δημιουργεί  προβλήματα στην ελληνική κοινωνία σε κρίσιμη περίοδο.
 Ο βουλευτής σημείωσε ότι η πολιτική αξιολογείται για συγκεκριμένες ενέργειες που συγκεκριμένη χρονική στιγμή παράγουν συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Οφείλουμε να βρούμε το «κλειδί» να λύσουμε το πρόβλημα, όχι να αναζητούμε λύση χτυπώντας το κεφάλι μας στον τοίχο.  Πρέπει να βρεθεί λύση εξόδου από την σημερινή κρίση, με ευθύνη ενεργειών της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο κος Κουρουμπλής καταδίκασε τα έκτροπα και τις συμπεριφορές των συνδικαλιστών του χώρου των ταξί, καθώς και την διαπλοκή με τις επαγγελματικές άδειες και τις μάντρες εμπορίας ταξί.
Ανέφερε, τη σημαντική ευθύνη που φέρει το σύνολο του πολιτικού συστήματος για τη σημερινή κατάσταση, διότι τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το ανέχτηκαν. Πώς θα βγούμε όμως από αυτή τη κρίση; Η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μπήκε σε φαύλο κύκλο. Οι ημερομηνίες έχουν λήξει, άρα θα οδηγηθεί σε νέο νόμο, με νέους κανόνες. Τέτοιες στιγμές, δύο πράγματα μπορούν να συμβούν στην πολιτική. Ή να έχει τη γενναιότητα η πολιτική ηγεσία να αναγνωρίσει το λάθος της απόφασής της και να την αποσύρει, ή να παραιτηθεί.
Επίσης, πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση συγκρούεται εύκολα με την τάξη των αυτοκινητιστών, αλλά δεν γίνεται διακριτό το ίδιο πνεύμα σύγκρουσης και με το ίδιο πείσμα για την υπόθεση της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής. Είναι υποκρισία να αναφέρεται η φοροδιαφυγή στο χώρο του ταξί, ως σημαντικό στοιχείο ελέγχου και εξορθολογισμού ενός επαγγελματικού κλάδου, όταν συγχρόνως υπάρχει ανοχή για πολύ μεγαλύτερα σκάνδαλα φοροδιαφυγής, όπως αυτό του παρανόμου ιντερνετικού στοιχήματος, το οποίο αν και ψηφίστηκε σχετικός νόμος του κράτους το 2004, λειτουργεί μέχρι σήμερα ανεξέλεγκτο.
Τέλος, ο κος Κουρουμπλής κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου να εκλογικεύσει την κατάσταση, βρίσκοντας κοινό τόπο με τους αυτοκινητιστές, σεβόμενο τη σύγκλιση των μερών και τη συμφωνία που είχε προκύψει με το διάταγμα Ρέππα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: