Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Πρόσκληση συμμετοχής παραγωγών

ΒιοΤριχωνίς
ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Τ.Κ.  30 010
Τηλ: 26410 45 347 - Kιν. 69457785 92  email: viotrichonis@gmail.com
                                            προσκληση

H μη κερδοσκοπική BIOKAΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ με τον διακριτικό τίτλο ‘ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ’ έχει ως σκοπό της την προώθηση και την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στην περιοχή της Τριχωνίδας, στο νέο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου και γενικότερα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,
Βασικός στόχος της εταιρείας μας είναι ο χαρακτηρισμός της περιοχής ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΩΣ ΖΩΝΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, χαρακτηρισμός που θα προβάλει τη περιοχή, θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της και θα ενδυναμώσει την τοπική οικονομία.
Ειδικότεροι στόχοι της εταιρείας μας είναι
  • Η αναγνώριση της  μοναδικότητας των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής μας με βάση τον σχετικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό. Τέτοια είναι η Αιματόχρωμη ποικιλία της πορτοκαλιάς – Σαγκουίνι (Γουρίτσας), η Αθερίνα, η Μαλαγουζιά (Λευκός οίνος), το κάστανο Αρακύνθου, η ελιά Αγρινίου,το κοντόροκο καλαμπόκι κ.ά
  • Η προώθηση και διασφάλιση συστημάτων ποιότητας με σήματα: Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης(ΠΓΕ), ISO κ.α. όπως για παράδειγμα για τις ελιές καλαμών της περιοχής μας και τις ελιές Αγρινίου.
  • Η συλλογική δράση και οργάνωση των παραγωγών ώστε να υπάρξει ένα δίκτυο παραγωγών-καταναλωτών για την οριζόντια διακίνηση των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.
  • Η υποστήριξη του δευτερογενούς τομέα και η σύνδεση της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων με τον τοπικό πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση μας. Πιστεύουμε ότι η ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο με το οποίο θα επιχειρήσουμε να ανατρέψουμε την απαξίωση της παραγωγής της περιοχής μας,
         Η εταιρία μας και τα μέλη της συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδας με το βραβείο «ΧΡΥΣΗΣ ΕΛΑΙΑΣ» και το ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΞΑΝΘΙΑ ΕΛΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΚΟΝΣΕΡΒΟΕΛΙΑ)
          Η εταιρία μας προχωρά άμεσα στην καταγραφή παραγωγής της περιοχής μας ( είδος- ποσότητα) και στην αναζήτηση τρόπων προώθησης των προϊόντων της περιοχής μας στην αγορά.
        Όσοι παραγωγοί – επιχειρηματίες επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια μας να επικοινωνήσουν μαζί μας προκειμένου να εγγραφούν ως αρωγά-συνεργαζόμενα μέλη της εταιρίας μας.
 ΤΗΛ 6945778592,6944833213                              E-MAIL.  viotrichonis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: