Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ορκωμοσία νέας δημοτικής αρχής. Ομιλία Π. Κατσούλη

Ορκίστηκε το πρωί της Κυριακής η νέα Δημοτική αρχή παρουσία πλήθους κόσμου και τοπικών επισήμων. 
     Ο απερχόμενος δήμαρχος Γ. Αναγνωστόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό του μετά το τέλος της τελετής, ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και υποσχέθηκε  να στηρίξει το νέο δήμαρχο από την (4η) θέση στην οποία τον έταξαν οι δημότες, μην αναγνωρίζοντας προφανώς το έργο το οποίο επιτέλεσε, καθότι, και προς έκπληξη όλων, οι ευχαριστίες που απέδωσε είναι διότι θεωρεί ότι παραδίδει ένα δήμο σε ''πολύ καλύτερη κατάσταση και με λιγότερα προβλήματα''  όπως χαρακτηριστικά είπε...:
«Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάστηκαν και συνέδραμαν τις προσπάθειες της δημοτικής μας αρχής την τετραετία που διανύσαμε. Και το ευχαριστώ είναι μεγάλο γιατί παραδίδουμε ένα δήμο σε πολύ καλύτερη κατάσταση και με λιγότερα προβλήματα. Η προσπάθεια η δική μου και των συνεργατών μου για την πρόοδο του τόπου μας, θα συνεχιστεί από το μετερίζι που με έταξαν οι συμπολίτες μας για την επόμενη τετραετία, στηρίζοντας το έργο του νέου δημάρχου. Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής και του δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη».
 
      Στην ομιλία που ακολούθησε την ορκωμοσία ο νέος δήμαρχος Π. Κατσούλης ανέφερε τα εξής : 
'' Οφείλω να σας εκφράσω κατ΄ αρχάς τις ευχαριστίες μου γιατί τιμάτε ιδιαίτερα σήμερα με την παρουσία σας την ορκωμοσία του Δ.Σ. του νέου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Αφετέρου και με αφορμή τη σημερινή τελετή θα προσπαθήσω εν συντομία να σας εκφράσω ορισμένες προγραμματικές μου σκέψεις που αφορούν τον νέο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.
Οι σκέψεις αυτές εκκινούν από τη βασική μου αντίληψη περί ευθύνης. Είναι ιδιαίτερα βαρύ το φορτίο των ευθυνών που οφείλουμε να σηκώσουμε στους ωμούς μας, τόσο εγώ ως Δήμαρχος , όσο και το σύνολο της νέας δημοτικής αρχής που σήμερα ορκίστηκε. Και είναι ιδιαίτερα βαρύ το φορτίο αυτό για τρεις κυρίως λόγους :
1ον) Γιατί καλούμαστε να κερδίσουμε ένα μεγάλο στοίχημα.Το στοίχημα της εξυπηρέτησης του πολίτη και της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος στο νέο δήμο των 680.000 στρεμμάτων και των 36.000 ανθρώπων υπό την σκέπη μιας σημαντικής διοικητικής μεταρρύθμισης που μεταβιβάζει πολλές αρμοδιότητες του κεντρικού κράτους και της Νομαρχίας στο Δήμο, αλλά διαπνέεται σε αυτά τα πρώτα της βήματα από αρκετές ασάφειες, παραλείψεις έως και αστοχίες.
Σε αυτό το νέο δήμο των 4 Δημοτικών κοινοτήτων, και των 15 τοπικών διαμερισμάτων, καλούμαστε να αποδείξουμε ότι ο Καλλικράτης και η συνένωση των τριών Δήμων , έγινε για το συμφέρον των πολλών και με σκοπό να βελτιώσει τις ανεπάρκειες που παρουσίασε το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο , εκείνο του Καποδίστρια.
2ον) Ο δεύτερος λόγος που καθιστά ιδιαίτερα βαρύ το φορτίο ευθύνης που προανέφερα , έχει να κάνει με την συγκυρία. Αναλαμβάνουμε την τύχη του νέου Δήμου σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, κοινωνικής απαισιοδοξίας και ηθικής κατάπτωσης. Η συγκυρία δεν είναι ευνοικη και ίσως για αυτό το στοίχημα που προανέφερα γίνεται περισσότερο ελκυστικό και προκλητικό θα έλεγα. Καλούμαστε να μετατρέψουμε τίς τεράστιες δυσκολίες σε ελπίδα και προοπτική και για να το καταφέρουμε αυτό χρειάζεται ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ , ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ .  ΕΙΜΑΣΤΕ -ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ- ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΟΧΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ) ΟΥΤΕ ΑΠΛΟΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΕΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ , σε ενα δήμο (που οφείλω να το πω δυστυχώς) αποτελεί οικονομικά , θεσμικά, διοικητικά , μια χειροπιαστή μικρογραφία του ελληνικού προβλήματος και της περιπέτειας που όλοι μας τώρα βιώνουμε.
3ον) Ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με την ιστορία. Με το ιδιαίτερο αξιακό φορτίο που κουβαλά ο τόπος τούτος λόγω της ιστορικής του εξέλιξης. Η πόλη των ελευθέρων πολιορκημένων, το Ανατολικό και οι Οινιάδες, έχουν σημαδέψει με την ιστορική τους παρουσία την αρχαία αλλά και την νεότερη Ιστορία της χώρας μας και της οικουμένης θα έλεγα. Ζούμε επομένως σε ένα τόπο με σημαντικές ιστορικές καταβολές και καλούμαστε να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι συνεχιστές μιας σπουδαίας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς.
Όμως ευθύνη και ελευθερία είναι δύο έννοιες που η μία δεν μπορεί να υπάρξει δίχως την άλλη. Η ευθύνη χωρίς ελευθερία μετατρέπεται σε σκλαβιά και η ελευθερία χωρίς ευθύνη σε ασυδοσία.
¨Άρα στον τόπο που κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι και δημότης μας , καλούμαστε με την μέγιστη υπευθυνότητα να συλλογιστούμε , να πράξουμε και να διοικήσουμε το δήμο μέσα σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας που δεν θα μετατρέπεται σε αδράνεια, σε ανομία , σε εφησυχασμό και σε οκνηρία.
Απαιτείται να αγαπήσουμε αυτο τον  τόπο με ενα διαφορετικό τρόπο, με ένα ιδιαίτερο πνεύμα. Ν΄ αφήσουμε στην άκρη τις μεγάλες κουβέντες , τα λεκτικά πυροτεχνήματα , τους εντυπωσιασμούς χωρίς περιεχόμενο, να λειτουργήσουμε επαγγελματικά , με εξωστρέφεια , χωρίς ΄΄πατριωτικές φαντασιώσεις ΄΄ και δίχως να χαϊδεύουμε τα αυτιά όλων. Εμείς μ΄ αυτό το πνεύμα πατριωτικής ευσυνειδησίας θα πορευτούμε και σε αυτήν ακριβώς την πορεία θα αναζητήσουμε συγκλίσεις και συνεργασίες. 
Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι στους δημοτικούς συμβούλους να είναι σιδεροκέφαλοι και σε εσάς και τις οικογένειες σας υγεία και να έχουμε μια δημιουργική χρονιά. Σας ευχαριστώ ''

σσ. IeraPolis : Από μεριάς μας να ευχηθούμε καλή δύναμη στη νέα δημοτική αρχή, καλή τύχη που σίγουρα θα την χρειαστεί πολύ και όρεξη για σκληρή δουλειά, καθότι τα προβλήματα υπό τις νέες τοπικές και εθνικές συνθήκες φαντάζουν τεράστια και δυσεπίλυτα. Το ιστολόγιό μας θα στηρίξει κάθε προσπάθεια προς τη σωστή και θετική κατεύθυνση, με ιδέες, προτάσεις και όποια βοήθεια χρειαστεί και θα σταθεί κριτικά απέναντι σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης, ασυνέπειας, ανυποληψίας και απαξίωσης σαν αυτά  που  αμαύρωσαν τη θητεία της απερχόμενης αρχής. Το ζητούμενο και ταυτόχρονα το μεγάλο στοίχημα ήταν και παραμένει ένα: η πρόοδος, η ανάπτυξη, η βελτίωση, η αξιοποίηση, η ανάδειξη, η σωστή εκμετάλλευση, η απασχόληση, του τόπου μας και του ανθρώπινου δυναμικού του. Θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε ανιδιοτελή και ειλικρινή προσπάθεια αλλά ταυτόχρονα θα στηλιτεύσουμε ότι βλέπουμε ότι ξεφεύγει από τα πλαίσια  του ''καλού κ' αγαθού'' .

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σοβαρα, θα στηριξει το ιστολογιο σας;;; μα ποιοί νομίζετε οτι εισαστε τέλος πάντων;

IeraPolis είπε...

Blogs περιοχής Μεσολογγίου
Σύνδεσμος Επισκέψεις

1 ΙΕΡΑ ΠΟΛΙΣ 2234

2 MESSOLONGHI NEWS 1728
3 ΣΑΛΤΣΙΝΟ 1725
4 ΣΦΥΡΑΚΙ 890
5 ΑΒΟΛΕΥΤΟΣ 772
6 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 423
7 ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ 45

(στοιχεία: ΑΙΧΜΗ 27/12/2010)

Αυτοί είμαστε. Άλλη απορία ;;;

Αλαφροίσκιωτος είπε...

ελα ρε ιεραπολη που καθεσαι και απαντας στον καθε κομπλεξικο παπαρα. κανε τη δουλεια σου εσυ σωστα οπως ξερεις και κάνεις μεχρι σημερα και μην ασχολεισαι με τους συμπλεγματικους

Ανώνυμος είπε...

1.29 το μπλογκ ειναι ενα απο τα ελαχιστα που εχει αποψη,επιπεδο και ανεξαρτησια.Στον ορυμαγδο της παραπληροφορησης και του φασισμου των μηντια παλι καλα που υπαρχουν τα μλπογκς και βλεπουμε μια αντικειμενικη ματια και πραγματικες ειδησεις

Ανώνυμος είπε...

προχώρα φίλε μας του ierapolis άσε τους άρωστους να εκτονώνονται , απο ψυχιατρικής άποψης παρέχεις ιδιαίτερες υπηρεσίες σ αυτούς. όμως ήλθε νομίζω η ώρα να σκεφτείτε σοβαρά μήπως μεταρέψετε το blog σε ένα φόρουμ ιδεών που ο καθένας μας θα μπαίνει με το μέϊλ του και τα στοιχεία του , εκτός ελαχίστων περιπτώσεων , οι περισσότεροι που γράφουν εδώ ΕΧΟΥΝ να πούν πράγματα και χωρίς να φοβούνται την υπογραφή τους.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 8:59

Ανώνυμος είπε...

ενα μπλογκ χωρις συκοφαντικη διαθεση,με ορθη κριτικη,καλα ελληνικα, σαρκασμο και χιουμορ κατηγορειται απο εναν παπαρα οτι δεν εχει λογο και υπαρξη.Και ποιος εχει βρε κοπανε;Τα παπαγαλακια και οι γλειφτες που εχουν κατακλυσει την πολη μας;

ναυαγός εν αιθρία είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη που άφησες το πρώτο σχόλιο στις 1,29 αναρωτώμενος "ποιοι νομίζετε ότι είστε τελικά" είν;αι φανερό ότι πάσχεις από διχασμό προσωπικότητας. Αφού έχεις τέτοιου είδους υπαρξιαξκά ερωτήματα σχετικά με blogs τότε τι διάολο έκανες στις 1,29 τα πρωί που τα διάβαζες; Γιατί είχες ΕΠΙΛΕΞΕΙ να μπεις και να διαβάσεις το ιστολόγιο αυτό , ΑΠΛΟ, για να ενημερωθείς, μόνος λοιπόν έπρεπε να απαντήσεις στο ερώτημά σου. Στα ιστολόγια, δεν μπαίνει ΚΑΝΕΙΣ κατά λάθος, ίσως την πρώτη φορά, αλλά μετά επιλέγεις ποιο ή ποια ιστολόγιο θα παρακολουθείς, γιατί λίγο πολύ ξέρεις τι θα διαβάσεις στο καθένα. Ως εκ τούτου λοιπόν καταλήγω, ότι πρέπει να απευθυνθείςε σε έναν ειδικό.
Καλησπέρα σας

Ανώνυμος είπε...

xexe ο καλλίτερος ναυαγός

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟΣ Ο ΝΑΥΑΓΟΣΣΣΣΣ....
ΞΥΔΑΚΙ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 1:29 ?
ΦΡΟΝΤΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΑΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!!!!!
Ο ...ΞΥΔΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Λιγάκι περίεργο που τα σχόλιά σας αναφέρονται στον 1:29 και καθόλου στη ομιλία του Δημάρχου (ανάρτηση) που έχει και ειδήσεις για τους προσεκτικά σκεπτόμενους. Τελικά το να γλύφει κανείς εκεί που πρώτα έφτυνε είναι τελικά συνηθισμένο και τόξερε ο Κατσούλης γιαυτό και...βγήκε Δήμαρχος. Θα απολαύσω το δούλεμα του προς εσάς.

Μεγιά σας παίδες!!!

Ανώνυμος είπε...

Κατάντια για την πόλη σας να σας διοικεί ακόμα ο Ρεπάσος και ο Σώκος. Πραγματικά είστε(χε,χε) απόγονοι ηρώων. Δεν σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας. Μα προπάντων υπερήφανοι. Και είς ανώτερα παιδιά και εις ανώτερα.

Γ.Σφυρής είπε...

Ο Αναγνωστόπουλος "παρέδωσε" το δήμο του στο νέο δήμαρχο, οι δικοί μας Γαλάνης, Αλετράς; κ. δήμαρχε δεν έπρεπε να πουν "κάτι" ή δεν υπάρχουμε; Ακούμε ακόμη ότι θα μας φέρετε αντιδήμαρχο εκτός των συμπολιτών μας που ψηφίσαμε, αληθεύει;

Λαϊκή Συσπείρωση είπε...

Αγαπητοί φίλοι του blog ierapolis,η Λαϊκή συσπείρωση Μεσολογγίου, η παράταξη που στις εκλογές στήριξε το ΚΚΕ,δημιούργησε το blog Αριστερά Δρώμενα. Αν νομίζετε ότι πρέπει να ακούγονται και οιδικέςμαςαπόψεις,
δημοσιεύστε το blog μας:
http://ntageres.wordpress.com
Σας ευχριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ευθύνη:είναι η δυνατότητα επιλογών της προσφορότερης ευθείας πορείας.
Αυτή την ευθύνη την έχει ακεραία κάθε ευθυντήριος(κυβερνήτης)ως ιθύνων νους και είναι τριπλή: πολιτική, ηθική, οικονομική. Οι αρχαίοι την απέδιδαν κάθε εννέα μήνες στους δέκα αιρετούς Εύθυνους.
Ο Καλλικράτης ως μέρος του Μνημονίου, έχει τις δικές του κατ-ευθηντήριες γραμμές τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικοπολιτικό πεδίο.
Από τη στιγμή λοιπόν που, κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου, θα πρέπει η νέα Δημοτική αρχή να αποδείξει ότι ο Καλλικράτης των περικοπών,της απουσίας κοινωνικής πολιτικής,της ενθάρρυνσης των ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών όπως το νερό, ο Καλλικράτης των ανισοτήτων στα δημοτικά διαμερίσματα, έγινε για το συμφέρον των πολλών και να για να βελτιώσει τον ανεπαρκή Καποδίστρια πάει να πεί, ότι ο ίδιος πιστεύει στον Καλλικράτη των συγκεκριμένων επιλογών.
Επομένως για ποιά ελευθερία και ευθύνη μας μιλάει ο νέος Δήμαρχος όταν "ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΏΝ" σε περιόδους υποτέλειας ή εξάρτησης δεν μπορεί να υπάρξει!
Οι έννοιες Ευθύνη και Ελευθερία είναι πολύ σοβαρές για να χρησιμοποιούνται βερμπαλιστικά σε πανηγυράκια ορκομωσίας, προκειμένου να εντυπωσιάσουμε το ανυποψίαστο ακροατήριο.
Άλλο το: είμαι ελεύθερος ΑΠΟ... (οπότε έχω την ευθύνη να επλέξω) και άλλο το: είμαι ελεύθερος ΓΙΑ...(οπότε οι δύο έννοιες ταυτίζονται) κι αν έχει ζόρι το πρώτο!
Φ Ε Κ