Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση της Αρχαιολογικής Εταιρείας με 5 ταινίες

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προβάλλεται σήμερα από την ΕΤ1 στις 22:10, η ταινία του Φώτου Λαμπρινού, "Καπετάν Κεμάλ: Ο Σύντροφος".
Μια ταινία για τον Τούρκο αριστερό Μιχρί Μπελί, που την περίοδο του αντισυμμοριακού πολέμου πολέμησε στο πλευρό του "Δημοκρατικού Στρατού". Έχουμε δηλαδή ακόμα μία περίπτωση αριστερής προπαγάνδας από την ΕΤ1 και το Κέντρο Ελληνικού Κινηματογράφου με τα λεφτά του ελληνικού λαού.
Για όσους δεν ξέρουν το όνομα του Φώτου Λαμπρινού, ήταν ο άνθρωπος που έγραψε ο σενάριο του "Θιάσου" του Αγγελόπουλου και μας έδωσε την αλήστου μνήμης ...αγιογραφία του Βελουχιώτη "Άρης Βελουχιώτης: Το Δίλημμα".

Βέβαια η ταινία αποδεικνύει το δίκιο της εθνικής πλευράς: δεν επρόκειτο για "εμφύλιο", αλλά για σμμοριτοπόλεμο με ψευτομακεδόνες του ΣΝΟΦ και τούρκους να πολεμούν για την αποκοπή τμήματος της εθνικής επικράτειας. Και αυτό σύμφωνα με την Συμφωνία του Πετριτσίου, τον Ιούλιο του 1943.

Δεν απορω ότι όλα αυτά έγιναν επί ψευτοδεξιάς κυβέρνησης του Κωστάκη Καραμανλή και υποτάχθηκε στην ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς.
Πάντως θεωρω απαράδεχτο να είναι η ΕΤ1 μονίμως κέντρο αριστερής προπαγάνδας και να μην περνάει ποτέ η εθνική άποψη για την Ελληνική Ιστορία.
Και επειδή το μελάνι δεν αρκεί, πάρτε τηλέφωνο σήμερα στην ΕΤ1 στο 210-7407070 μετά τις 22:10 να διαμαρτυρηθείτε για την σταλινική προπαγάνδα.Την ταινία Ελένη ή την ταινία οι Λυκοι του βορρα, ή την ταινία η νίκη στο Γράμμο και στο Βίτσι, η ερτ δεν τις δειχνει.