Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Αυτοί που τα έφαγαν μαζί με τον Πάγκαλο - Η μεγάλη ληστεία του κράτους

Νέο σκάνδαλο µε πλαστές συντάξεις ανακάλυψαν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς στο υποκατάστηµα στην Ξάνθη εντοπίστηκαν εικονικές ασφαλίσεις εργαζοµένων σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις προκειµένου να συµπληρώσουν τον απαιτούµενο χρόνο ασφάλισης για συνταξιοδότηση.
Σύµφωνα µε τα στοιχεία έκθεσης (που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ» µαζί µε τα σχετικά έγγραφα και ονόµατα) από τη ∆ιεύθυνση Επιθεώρησης Υπηρεσιών Ασφάλισης του Ιδρύματος, πρόκειται για εµφανιζόµενους ως εργαζόµενοι προ του 1986 (πριν την έναρξη ασφάλισης στο Ταµείο Συνεταιριστικών Οργανώσεων - ΤΣΕΑΠΓΣΟ) προκειµένου να συµπληρώσουν τον απαιτούµενο χρόνο ασφάλισης για συνταξιοδότηση.
Ήδη, εντοπίστηκαν 30 περιπτώσεις που είχαν επικολληθεί ένσηµα τα οποία δεν προέρχονταν από νόµιµη αγορά, ενώ η εκτίµηση των υπηρεσιών του ΙΚΑ είναι ότι οι πλαστές συντάξεις ξεπερνούν τις 300.
Στην υπόθεση πρωταγωνιστεί λογιστής ο οποίος είχε βρει ένσηµα και τα επικολλούσε σε λευκά βιβλιάρια που προµηθεύονταν ο ίδιος ή οι υποψήφιοι συνταξιούχοι από διάφορα υποκαταστήµατα του ΙΚΑ. Από στοιχεία προκύπτει ότι είχαν εισπραχθεί προσωρινές συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (έως και 14.000 ευρώ σε µια µόνο περίπτωση.).
Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ οι ασφαλισµένοι καλούνται να επιστρέψουν τα χρήµατα και το ΙΚΑ στέλνει τον φάκελο στον εισαγγελέα.
Η περίπτωση µε τις πλαστές συντάξεις είναι µόνο ένα παρακλάδι από το δέντρο των παρανοµιών κατά του µεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας. Καθημερινά οι υπηρεσίες του ΙΚΑ ανακαλύπτουν και νέες παρανοµίες (όλες οι υποθέσεις παραπέµπονται στη ∆ικαιοσύνη):

1) Χιλιάδες περιπτώσεις για συντάξεις πεθαµένων που εισπράττουν συγγενείς ή επιτήδειοι. Εντοπίστηκε περίπτωση πεθαµένου που οι συγγενείς τουέπαιρναν σύνταξη 22 χρόνια µετά τον θάνατό του.
2) ∆ιπλές συντάξεις, ποσά ΕΚΑΣ που καταβάλλονται σε µη δικαιούχους καθώςκαι καταβολή διπλού ΕΚΑΣ. Οι έλεγχοι αποκαλύπτουν πως 15.000 συνταξιούχοι κατάφεραν να παίρνουν κάθε µήνα το ΕΚΑΣ µε εισοδήµατα άνω των 20.000 ευρώ τον χρόνο. Μάλιστα εντοπίστηκαν και συνταξιούχοι µε περιουσίες πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ που έπαιρναν το ΕΚΑΣ.
3) Καταβολή παράνοµων συντάξεων σε αλλοδαπούς.
4) Χιλιάδες αναπηρικές συντάξεις-µαϊµού. Εκτιµάται ότι 60.000 µε 70.000 άτοµα παίρνουν αναπηρικές συντάξεις που δεν δικαιούνται, ενώ οι έρευνες οδηγούν σε κυκλώµατα που εκδίδουν παρόµοιες συντάξεις.
5) Εκατοντάδες γιατροί οποίοι βρέθηκαν ύστερα από ελέγχους του ΙΚΑ να υπερσυνταγογραφούν φάρµακα, ζηµιώνοντας το Ίδρυµα µε εκατοµµύρια ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δείγµα 510 φακέλων συνταξιούχων ηλικίας άνω των 100 ετών ήδη εντοπίστηκαν 321 άτοµα στα οποία καταβάλλεται σύνταξη ενώ έχουν πεθάνει
(πηγή : in.gr)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΑΚΟΜΗ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

....ESY POY HSOYN KAPOTE STO KENTRO YGEIAS KAI YPEGRAFES ABERTA KAI H ALLH POY EKTELOYSE TA SYNTAGOLOGIA SOY.... TA KSEXASAME AYTA ??? H' PARAGRAFHKANE APO TON EFETH MPAMPA THS ALLHS ??? EEE????....

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ???

Ανώνυμος είπε...

οχι ρε Πάνχοντρε πολιτικέ της μάσας και του ρεμπετασκερισμού Πάγκαλε απίθανε νεκροθάφτη ονείρων , όχι ρε ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ και φαίνεται στο σουλούπι μας.

Ανώνυμος είπε...

μα κι αν τα φάγαμε μαζί παλιοχοντρέ να ξέρεις ότι τα γιαουρτια θα τα φας μόνος σου !