Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Φωνή διαμαρτυρίας και απόγνωσης από τους ψαράδες του Αιτωλικού.

Αιτήματα έχει το Σωματείο των Ελεύθερων Αλιέων Αιτωλικού, τα οποία και εξέθεσε στη νέα αντιδήμαρχο του Αιτωλικού και εκπρόσωπο των ιερών γενίτσαρων, Φούντα. Ελπίζουμε τουλάχιστον οι ιεροί γενίτσαροι να αποδειχθούν ωριμότεροι στη σκέψη από τους δοσίλογους της περιόδου γαλάνη, οι οποίοι κατέστρεψαν και αφάνισαν το Αιτωλικό.
Οι ψαράδες ζητάνε τα αυτονόητα και όλα αυτά που τους είχε υποσχεθεί ο γαλάνης ότι θα πράξει. Αυτός όμως σε συνεργασία με τον φουσκομπαλόναΚασάρα (δημοτικός σύμβουλος), προτιμούσε να στήνει ολόκληρες μηχανές κοροϊδίας και αποπροσανατολισμού, με αντάλλαγμα βέβαια (για τον δεύτερο) την καταπάτηση ολόκληρων εκτάσεων στη περιοχή του κέντρου υγείας, (για οικοδομική δραστηριότητα) και το βόλεμα συγγενικών του προσώπων στο δημόσιο. Θυμίζουμε το τελευταίο περιστατικό που είχε καταγγελθεί από το σωματείο, όταν ο φουσκομπαλόνας παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος των ψαράδων του Αιτωλικού με αποτέλεσμα, οι δοσίλογοι, να επιβάλουν έργα ακατάλληλα για τους δημότες της πόλης μας, τα οποία θα χρηματοδοτούνταν από το πρόγραμμα Leader Αλιείας.
Χρωστάμε κάποιες αποκαλύψεις (οι οποίες θα έρθουν σύντομα) σχετικά με τα έργα και ημέρες του αλαζόνα γαλάνη, τα οποία έχουν σχέση με τη λιμνοθάλασσα. Για την ώρα όμως διαβάστε τα αιτήματα των ψαράδων.
(Την καταγγελία για τον φουσκομπαλόνα θα την διαβάσετε στο έγγραφο των ψαράδων που μιλά για το Leader Αλιείας )
Οι υποσημειώσεις είναι δικές μας.
Υποβολή αιτημάτων προς τη νέα Δημοτική Αρχή, για προβλήματα που αφορούν τη Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ «Ο ΝΤΟΛΜΑΣ»Αιτωλικό 21/02/2011
Προς
Αντιδήμαρχο Αιτωλικού
κ. Φούντα αριθ. πρωτ. 787
Θέμα: Υποβολή αιτημάτων προς τη νέα Δημοτική Αρχή, για προβλήματα που αφορούν τη Λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού.
1. Άρση του δρόμου Κατράκειο-Πόρος.
(Σε καμιά περίπτωση το σωματείο μας δεν θα συναινέσει στη κατασκευή καμαρών ή ανοιγοκλειόμενης γέφυρας.)
2. Σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.
( Πάγια θέση μας είναι η αλλαγή τοποθεσίας του βιολογικού καθαρισμού της πόλης του Αιτωλικού, έτσι ώστε να μην έχει καμιά επαφή με τη λιμνοθάλασσα. Όμως όσο χρονικό διάστημα βρίσκετε εκεί απαιτούμε την σωστή του λειτουργία.)
3. Υλοποίηση της μελέτης που έγινε από το Φορέα Διαχείρισης, η οποία προβλέπει τον καθαρισμό και επαναχρησιμοποίηση των υγρών λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού στην άρδευση.4. Αλλαγή του τελικού αποδέκτη, των λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού, που αυτή τη στιγμή είναι η νησίδα Ντολμάς. (Απαιτούμε την άμεση απόσυρση...του αγωγού που βρίσκετε πάνω στο νησί και την ανακατεύθυνσή του προς το βάλτο του Ράγκου.)
5. Εκβάθυνση του πυθμένα των καμαρών των Γεφυριών του Αιτωλικού, ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη διακίνηση υδάτων.6. Διάνοιξη αύλακα κατά μήκος των Δυτικών Γεφυριών ώστε να υπογειοποιηθεί ο αγωγός αστικών λυμάτων της πόλης του Αιτωλικού, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι επικίνδυνος για πρόκληση ατυχήματος κατά τη πλεύση και διέλευση των σκαφών μας, από το συγκεκριμένο σημείο. (εδώ)
7. Την άμεση φραγή της εξόδου του αγωγού αστικών λυμάτων, που βρίσκετε ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Κατράκη και πάνω στο δρόμο που οδηγεί στο Πόρο. (Αυτός ο αγωγός είναι κάθετος του κεντρικού αγωγού αστικών λυμάτων και πετά το λύματα στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού πριν αυτά φτάσουν στο εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού.) (εδώ)
8. Ζητούμε την άμεση επαφή και συνεργασία με τη νέα Δημοτική αρχή ώστε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε για τα δημόσια έργα που θα προκύψουν από το πρόγραμμα Leader Αλιείας. (Τα έργα που έχει προτείνει η πρώην Δημοτική Αρχή, μας βρίσκουν αντίθετους διότι σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Αιτωλικού και δεν συμβάλουν στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων και των επαγγελματιών της πόλης μας -αυτό το κριτήριο ήταν και η προϋπόθεση επιλογής της περιοχής μας) (εδώ)
9. Ζητούμε επίσης την απομάκρυνση της παράνομης οικοδομής, από τη νησίδα Πόρος, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος με έξοδα του καταπατητή και εκείνου που έδωσε την προφορική άδεια για μια τέτοια παράνομη ενέργεια. (εδώ , εδώ , εδώ και εδώ)
Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι όσο βρίσκεται πάνω στη νησίδα Ντολμάς ο αγωγός αστικών λυμάτων και είναι χαρακτηρισμένος ως τελικός αποδέκτης του βιολογικού καθαρισμού, το σωματείο μας δεν μπορεί να παίρνει μέρος στις γιορτές, για την επέτειο της μάχης του Ντολμά.
Θεωρούμε μέγιστη ασέβεια, στο τόπο που σφαγιάστηκαν οι πρόγονοί μας, εμείς οι νεότεροι να ρίχνουμε τα λύματα από τους βόθρους μας και συγχρόνως να τους καταθέτουμε και στέφανο στη μνήμη τους.
εδώ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΛΙΠΑΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣ                       ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΙΝΤΖΟΣ

(από τους  Μη Ενεργούς Πολίτες )

Δεν υπάρχουν σχόλια: