Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΔΗΓΟΥ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

Παρουσιάστηκε σήμερα Κυριακή στο Τρικούπειο, ο ''τουριστικός και ιστορικός οδηγός για το Ευηνοχώρι'', μια αξιόλογη έκδοση 42 σελίδων, όπου αναδεικνύονται σε θεματικές ενότητες όλες οι πτυχές του σύγχρονου Ευηνοχωρίου καθώς επίσης και η ιστορική διαδρομή της περιοχής από την αρχαία Καλυδώνα έως σήμερα. Οι ομιλητές παρουσίασαν σημαντικά στοιχεία για την μυθολογία, την ιστορία, τις παραδόσεις και τα έθιμα του χωριού, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με χορούς και τραγούδια από τους πανηγυριστές και μέλη του Λαογραφικού και Μορφωτικού συλλόγου ''Αγ. Ιωάννης'', με την τόσο έντονη και δημιουργική παρουσία στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα. Ο οδηγός έχει πλήθος φωτογραφιών σε όλες τις ενότητες ούτως ώστε ο αναγνώστης να λαμβάνει πλήρη εικόνα για το χωριό και την ευρύτερη περιοχή. Η όλη εκδήλωση ανέδειξε την ιστορική συνέχεια και τους στενούς δεσμούς με την λοιπή Αιτωλία, με τα τραγούδια, τους ήχους, τους χορούς, την κοινή εν γένει παράδοση. Μπράβο στο σύλλογο και σε όσους συνέδραμαν στην έκδοση αυτή.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τελικά αυτός ο Μποχωρίτικος σύλλογος μας έχει καταπλήξει όλους μας με τις δραστηριότητές του....
μας δίνει παραδείγματα για το πως πρέπει να δουλεύουν οι λαογραφικοί σύλλογοι.
ας παραδειγματιστούν και οι δικοί μας σύλλογοι απ' τους Μποχωρίτες.

Ανώνυμος είπε...

Για πολλούς λόγους η εκδήλωση αυτή έπρεπε να γίνει στο Ευηνοχώρι και να πάμε όλοι. Η επιλογή του Τρικούπειου μόνο κακό έκανε στην διοργάνωση που φαίνεται να ήταν αξιόλογη.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του συλλόγου για την σωστή τους απόφαση να γίνει αυτή η εκδήλωση στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου.
Οσοι ήθελαν να παραστούν ήσαν εκεί και τίμησαν τις προσπάθειες ανάδειξης του χωριού μας.
Τώρα , φαντάζομαι , πως οι συγχωριανοί μας ήξεραν και το χωριό μας και το πανηγύρι τ' Αη Γιαννιού , οπότε ποιός ο λόγος να γίνει η παρουσίαση στο χωριό.
Πολύ καλή η σκέψη να προβληθεί το χωριό μας προς τα έξω , κάτι που πέτυχε απόλυτα...
Μπράβο στους συγχωριανούς μας που παρευρέθηκαν εκεί , δείχνοντας πως είναι πάντα κοντά στο χωριό μας και πως το αγαπούν ΕΜΠΡΑΚΤΑ!!!
Κ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΠΟΥ ΚΥΛΗΣΑΝ ΑΠ' ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΚΙΑΣ ΚΟΡΔΟΣΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΩΝ....
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ...
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ".
ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΜΠΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

filtate anonyme , poy akrivos ekane kako stin diorganosi i epilogi na ginei sto Trikoupio sto mesologi?

abolialocanda@gmail.com είπε...

ΑΠΟΡΟΥΜΕ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ ΩΣ "αδιάφορο" ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗ, ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

καλά ντέ μη μαλώνεις.φταίει και αυτή η κατηγοριοποίηση σε αδιάφορο,ενδιαφέρον και εξαιρετικό. είναι πολύ περιοριστική και κάπως πρέπει να δείξει ο άλλος ότι το διάβασε και πως το εξέλαβε.μπαααα

Ανώνυμος είπε...

το θεμα ειναι πως συμφωνουμε ολοι μας πως εγινε μια πολυ καλη παρουσιαση απ τον συγκεκριμενο συλλογο (και δεν ειναι η πρωτη σημαντικη δουλεια που γίνεται για το Ευηνοχωρι απ τον ιδιο συλλογο) , και πρεπει ολοι μας να δινουμε βοηθειες στους συλλογους , γιατι ειναι οι μονοι που εργαζονται ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ και παραγουν εργο για τον τοπο μας.
η καλυτερη βοηθεια μας ειναι η συμμετοχη μας και το δυναμικο "παρών" μας σε οτι κανουν...
Χ.Π.