Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Απαραίτητες Διευκρινίσεις

Επειδή τελευταία γινόμαστε συνεχώς αποδέκτες παραπόνων από διάφορους αναγνώστες και σχολιαστές του blog, ότι δέχονται κρούσεις, υπαινιγμούς και ενοχλήσεις περί της ''ιδιοκτησίας'' και διαχείρισης του IeraPolis, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
1. Η κατασκευή, λειτουργία, ενημέρωση, διαχείριση εν γένει ενός ιστολογίου, απαιτεί γνώση, εξειδίκευση, ενασχόληση με πολλά αντικείμενα, πολλαπλή παρουσία, δίκτυο, εξοπλισμό, πολύ χρόνο και διάθεση για να μπορεί να είναι ενημερωμένο, αξιόπιστο, πλουραλιστικό, αντικειμενικό και ενδιαφέρον. Ως εκ τούτου δεν θέλει και πολλή σκέψη να καταλάβει κανείς ότι απαιτείται συλλογική προσπάθεια με αυτοπρόσωπη παρουσία σε πολλαπλά και διαφορετικά σημεία για άμεση ενημέρωση και πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο, προκειμένου να βγει κάτι αξιόλογο προς δημοσίευση, δουλειά δηλαδή αντίστοιχη περίπου (σε μικρότερη κλίμακα βεβαίως) με αυτή μιάς καλής τοπικής εφημερίδας. Παράκληση επομένως της συντακτικής μας ομάδας είναι να μην στοχοποιούνται αυθαίρετα άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση με τη διεύθυνση, σύνταξη και διαχείριση του blog ή όσοι έχουν κατά καιρούς εκφράσει ενυπόγραφα τις απόψεις τους.
2. Η σύνταξη προσπαθεί να κρατάει όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη και ισοβαρή στάση στα θέματα των αναρτήσεων, ασκώντας παράλληλα την κριτική της, γι αυτό και προβάλλονται όλα τα θέματα που μας κοινοποιούνται αδιακρίτως προέλευσης και με τον ίδιο πάντοτε τρόπο ανάρτησης ( τίτλος, φωτογραφία, κείμενο κλπ), πάντοτε κατόπιν της απαραίτητης και αναγκαίας επεξεργασίας. Τα ΣΧΟΛΙΑ που ακολουθούν την κάθε ανάρτηση, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΟΥΤΕ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ του blog, παρά μόνον εάν περιλαμβάνουν χυδαίο, υβριστικό και ανήθικο περιεχόμενο, γι αυτό και αναρτώνται κατόπιν ελέγχου. Ο κάθε καλόπιστος εξάλλου αναγνώστης θα διακρίνει ευκόλως ότι αναρτώνται ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ απ' όπου και αν προέρχονται, επώνυμες ή ανώνυμες (εφόσον, τονίζουμε και πάλι, δεν εμπίπτουν στις ως άνω κατηγορίες).
Ως γνωστόν, έχουμε επανειλημμένα εκφράσει την επιθυμία μας να αναρτώνται οι απόψεις των αναγνωστών ελεύθερα και επώνυμα, προκειμένου να αποφεύγονται αντιπαραθέσεις επί προσωπικού επιπέδου. Η ευθιξία καθενός βεβαίως είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και δική μας επιδίωξη είναι, τα σχόλια να μην υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.
Εξάλλου, ότι είναι να πούμε το γράφουμε απ' ευθείας στο θέμα της ανάρτησης, δεν θα μπαίναμε στη διαδικασία να κάνουμε και σχολιασμούς επί των γραφομένων μας.
Ελπίζουμε να γίναμε κατανοητοί.
Η συντακτική ομάδα του IeraPolis.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστη τοποθετηση

Ανώνυμος είπε...

Είστε εξαιρετικοί. Συνεχίστε την προσπάθειά σας. Να μάθουμε επιτέλους σαν πολίτες να λειτουργούμε δημοκρατικά και να μην στοχοποιούμε συμπολίτες μας. Την λάσπη όταν την ρίχνεις την μαθαίνουν όλοι. ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ. Κάτι ήξερε ο Γκαίμπελς....

Μανώλης

Ανώνυμος είπε...

οι ανώνυμοι κακοθελητές δεν σταματούν ποτέ , μη στενοχωριέστε και μην υποχωρήσετε με τίποτα.ασφαλώς δεν είστε αλάθητοι και οι θέσεις σας δεν διεκδικούν την αυθεντικότητα .γι αυτό είμαστε απο κοντά και οι υπόλοιποι.Μπράβο σας και συνεχίστε απτόητοι

Ανώνυμος είπε...

παιδια η ιστοσελιδα σας εχει δωσει νεα διασταση στα μεσολογγιτικα πραγματα..καιρος ηταν να υπαρξουν και φωνες με ποιοτητα που συνδεονται με ελαχιστα μεσα που κανουν κριτικη

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΑΙ.
ΓΡΑΨΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑ..ΙΑ ΣΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ
ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ