Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Σαράβαλα παντού

Σε πολλά σημεία της πόλης η εικόνα αυτοκινήτων εγκαταλελειμμένων μετά από τρακάρισμα, φωτιά ή παλαιότητα είναι συνηθισμένη. Το θέαμα είναι απαράδεκτο για πόλη που θέλει να προσελκύσει τουρισμό αλλά και για τους ίδιους τους κατοίκους της, οι δε περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την έκθεση ενός διαλυμένου αυτοκινήτου στις καιρικές συνθήκες σημαντικότατες. Τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται από πλήθος μετάλλων και άλλων ουσιών οι οποίες όταν απορρίπτονται ανεξέλεγκτα  προκαλούν σοβαρή ρύπανση και οικολογική καταστροφή. Ευθύνη του ιδιοκτήτη τους είναι να φροντίσει για την άμεση απομάκρυνση και τη μεταφορά τους στα κέντρα ανακύκλωσης και φυσικά της δημοτικής αρχής  να ελέγχει την τύχη αυτών των οχημάτων. Δεν βλέπουμε το λόγο για τον οποίο μπορεί να κρατάει κάποιος ένα αυτοκίνητο μετά από ολική καταστροφή. Αυτό βέβαια είναι ζήτημα του καθενός ιδιοκτήτη, δεν μπορεί όμως να καταλαμβάνει το δημόσιο δρόμο σαν να είναι το ιδιωτικό του γκαράζ. Η ευθύνη  για τη δημόσια υγεία και την εικόνα της πόλης μας αφορά όλους και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποβαθμίζει την υγεία και την ποιότητα ζωής του συνόλου.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

nai re auto fteei pou einai etsi to ψaroxori sas...kalinixta!!!

Ανώνυμος είπε...

καληνυχτα και εχε το νου σου μη σε ξυπνησει κανενας πυροβολισμος, γιατι εχει γινει συχνο φαινομενο στο αγρινιο

Ανώνυμος είπε...

se megales polis ginonte kai auta... giauto sou leo ti th theleis th proodo sto ψaroxori sou, ekei mpanaki stis laspes tis tourlidas kafedaki me kana fititi kipourikis kai 9to vradi spiti gia nani

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ τσοπάνη 10.35 ,

είναι προτιμότερο να κολυμπάς στην τουρλίδα , από το να κολυμπάς στον ιδρώτα σου και μέσα σε καπνόριζα...
Επίσης είναι προτιμότερο να πίνεις καφεδάκι με φοιτητές κηπουρικής παρά με πρόβατα στο μαντρί...

Πονηρούλη βλαχάκο , βλέπω ξέρεις πολλά για το μεσολόγγι...

Το σημείο που με εντυπωσίασες όμως είναι που ηξερες ότι πάμε για ύπνο στις 9.00 . Δεν ξέρεις όμως τον λόγο...Να σου πώ γιατί :

Ξυπνάμε στις 1.00 το πρωι και πάμε για διασκέδαση γιατί τότε ανοιγουν εδώ τα μαγαζιά !

Πονηρούλη βλαχάκο ....

Ανώνυμος είπε...

POIA MAGAZIA RE ΨAROVLAXE POU MONO ME TSIFTETELIE KAI XELIA KREMASMENA SE TAVERNES DIASKEDAZETE...IPAME NA LEME ALITHIES TO ΞEROUME TO ΨAROXORI,MIN GINESE ALO ROBA BLAXO E VLAXO POU GIENIS KAI STI 1 NA DIASKEDASEIS!!!!!

Ανώνυμος είπε...

11.20 TRAVA NA KANEIS MPANIO SE KAMIA ORA THA PAS GIA DIASKEDASI...XAXAXAXAXAAA!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΙ 11.20 ΠΟΥ ΠΑΓΕΝΙΣ ;

ΣΤΣ ΜΟΥΙΣΣΣΙΣ ΓΙΑ ΠΟΤΟ ;