Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Στου Δημαρχείου τα σκαλιά σφάζονται παληκάρια . Τι έχουμε να δούμε μέχρι τις εκλογές...

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η εκδήλωση χορευτικών που με χαρά ανακοινώσαμε χτες για το Ευηνοχώρι ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ !! Η  αιτία; Διαβάστε παρακάτω όπως τα δημοσίευσε σήμερα το
άκρως ενημερωμένο περί τα Μποχωρίτικα θέματα  ''evinochori.gr'' :

''Με μεγάλη μου λύπη οφείλω να ενημερώσω όλους εσάς την ματαίωση μιας μεγάλης εκδήλωσης που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ευηνοχώρι , προβάλλοντάς το για μια ακόμη φορά σε όλη την Δυτική Ελλάδα.
Πρόκειται για την εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχία Αιτωλ/νίας , σε διαφορετικό Δήμο κάθε χρόνο , την ετήσια Συνάντηση Χορευτικών απ' όλο τον νομό.
Για εφέτος , με ενέργειες του Λαογραφικού Συλλόγου Ευηνοχωρίου ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨ , η Νομαρχία αποφάσισε να γίνει αυτή η διοργάνωση στη νέα πλατεία Ευηνοχωρίου , με την συνεργασία και των δύο λαογραφικών συλλόγων του χωριού μας (¨ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ¨ & ¨ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨) , καλύπτοντας όλα τα έξοδα η Νομαρχία και προσφέροντας και οι δυό σύλλογοι εθελοντική προσωπική εργασία των μελών τους.
Όλα είχαν προγραμματιστεί στην εντέλεια για την 1η Αυγούστου το βράδυ , και είχε τακτοποιηθεί η κάθε λεπτομέρεια από πλευράς συλλόγων , για να γίνει αυτή η εκδήλωση η οποία θα έφερνε στο χωριό μας τα πιο καλά χορευτικά σχήματα του νομού με συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων.
Αναφέρω όλες τις παραπάνω λεπτομέρειες , για να έχουν οι αναγνώστες πλήρη ενημέρωση για το είδος και τον σκοπό της εκδήλωσης αυτής.
Την Δευτέρα 26 Ιουλίου (5 ημέρες πριν την εκδήλωση) , ο Δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου , κάλεσε τους Προέδρους των δύο λαογραφικών συλλόγων Ευηνοχωρίου στο Δημαρχείο , για να τους ανακοινώσει (σε έντονα αυστηρό ύφος μάλιστα) πως δεν τους επιτρέπει να γίνει αυτή η εκδήλωση στην νέα πλατεία Ευηνοχωρίου , λόγω του ότι η Νομαρχία δεν ενημέρωσε τον Δήμο , αλλά και γιατί δεν συμπεριλαμβάνει τον Δήμο στους διοργανωτές , και πως απαιτεί για να γίνει τελικά η εκδήλωση , αφ' ενός μεν στις διαφημιστικές αφίσες και προσκλήσεις να γραφεί πως συμμετέχει και ο Δήμος Μεσολογγίου και αφ' ετέρου , απουσία του Νομάρχη , να απευθύνει πρώτο χαιρετισμό στην εκδήλωση ο οποιοσδήποτε εκπρόσωπος του Δήμου ορισθεί απ' τον Δήμαρχο μιας και ο ίδιος θα λείπει.
Σε επικοινωνία του Προέδρου του ενός εκ των δύο συλλόγων (ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ) με την Νομαρχία , αποκλείστηκε αυτή η πρόταση απ' τον αρμόδιο Αντινομάρχη , λόγω του ότι η Νομαρχία καλύπτει όλα τα έξοδα της εκδήλωσης καθώς και την σίτιση όλων των συμμετεχόντων χορευτών (πλέον των 120 ατόμων) , και οι δυό σύλλογοι καλύπτουν με την εργασία τους όλη την διοργάνωση.
Σαν εναλλακτική λύση , ώστε να μην ακυρωθεί η εκδήλωση , ο Αντινομάρχης πρότεινε στον Πρόεδρο του έτερου συλλόγου (ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΥΔΩΝΑ) , ο οποίος είναι και εκπρόσωπος Τοπικού Συμβουλίου Ευηνοχωρίου , να γίνει η διοργάνωση στον χώρο μπρος στο γραφείο όπου στεγάζεται ο σύλλογος , στην πλατεία του Παλιού Σταθμού , αλλά και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε απ' τον παραπάνω Πρόεδρο του συλλόγου.
Αξίζει να σημειωθεί πως παρόντες σε όλη αυτή την συζήτηση στο γραφείο του Δημάρχου ήταν οι κάτωθι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης: Κατσίνας Γιώργος , Μαστραπάς Κώστας , Κόντος Γιάννης , Καραπαπάς Γιώργος , Τσακούμης Αποστόλης , Τέγας Γιάννης , Πουλής Κώστας , αλλά και ο εκπρόσωπος Τοπικού Συμβουλίου Δ.Δ. Ευηνοχωρίου Ψεύτης Νίκος , έξι εκ των παρόντων δηλ. ήταν Μποχωρίτες και δεν βρέθηκε κανένας να ανοίξει το στόμα του και να πει «βρε Δήμαρχε , άσε τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους , πολιτιστική εκδήλωση κάνουν που θα φέρουν εκατοντάδες κόσμο στο χωριό μας»....
Δυστυχώς κανείς....
Ως εκ τούτου λοιπόν η εκδήλωση αυτή ματαιώθηκε , αφήνοντας το χωριό μας για άλλη μια φορά στην τύχη που σίγουρα δεν του αξίζει...
Δεν θα προβώ σε σχόλια για τα παραπάνω που έγιναν και που έβαλαν ταφόπλακα σε μια πολύ μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση που θα έφερνε πλήθος κόσμου απ' όλον τον νομό στο χωριό μας , το οποίο θα προβάλλονταν και από τηλεοπτικά κανάλια , αφήνοντας σε εσάς να κρίνετε γιατί ο τόπος μας δεν πάει μπροστά , και ποιοι ορίζουν την τύχη του...
Επίσης να ζητήσω συγνώμη για την φλυαρία μου , επιβαλλόταν όμως για να γίνει απόλυτα κατανοητή η συμπεριφορά και το ενδιαφέρον για το χωριό μας....
Με εκτίμηση
                             Π.Δ. ''

σσ. IeraPolis : Από τη μεριά μας δεν εχουμε παρά να εκφράσουμε την απογοήτευση και τη θλίψη μας για τα μικροπολιτικά παιχνίδια που παίζονται σε βάρος του τόπου μας, σε βάρος της ανάπτυξης και της βελτίωσης του βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου μας.  Αξιέπαινοι οι σύλλογοι και οι ιδιώτες που με πολλή δουλειά, κόπο και χρήμα, προσπαθούν να προσφέρουν στον τόπο τους. Με το δίκιο τους λοιπόν να θέτουν ως όρο την οικονομική συμμετοχή στη διοργάνωση σε όποιον επιθυμεί να ανέβει στο βήμα και να πάρει μικρόφωνο για την αυτοπροβολή του. Από τη μια όμως η Νομαρχία με προϋπολογισμό αρκετών χιλιάδων ευρώ, με τα οποία όποιος έχει τη διαχείριση (=μαχαίρι) έχει εκ του ασφαλούς και ανέξοδα (για τον ίδιον) και την εκδήλωση (=πεπόνι), επομένως  και  το ευρύ κοινό, επομένως και τις δημόσιες σχέσεις,  επομένως και την αναγνωρισιμότητα, άρα και τα ψηφαλάκια. Με το δίκιο του λοιπόν ο αρμόδιος δεν θέλει άλλον στα πόδια του και απαιτεί να διαχειριστεί μονοπωλιακά τα πολιτιστικά  του Νομού και του δήμου. Ο καχύποπτος όμως θα σκεφτεί ''τι περίεργη σύμπτωση, να διοργανωθεί η ετήσια εκδήλωση φέτος στο Ευηνοχώρι  απ' όλο το Νομό, 3 μήνες προ των εκλογών και στο παρά πέντε των χρισμάτων..!! Από την άλλη ο δήμος μας, επαίτης και  ανήμπορος (φτωχομπινές κατά το λαϊκότερον) αποπειράται να αρπάξει κανένα κοκκαλάκι όπου μπορεί και βλέπει να μαζεύεται κοσμάκης. Είδε ο δήμαρχος ότι εμβολίζεται στα λημέρια του και ξεσπάθωσε. Αλλά να φτάνουν στο σημείο να απαγορεύουν την εκδήλωση και να απειλούν με διακοπή του ρεύματος στη πλατεία, τότε τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Κρίμα και ντροπή !! Προς το παρόν : ντόπιος - σώγαμπρος  σημειώσατε Χ.

15 σχόλια:

evinohorinews είπε...

Ναι.........δεν βλέπεις?
Στο Ευηνοχώρι ο Δήμος κάθε εβδομάδα κάνει και μία εκδήλωση.
Για γέλια είμαστε.

Δεν κάνει τίποτε , αλλά δεν αφήνει και τους αλλους που έχουν όρεξη και μεράκι να κάνουν κάτι για το χωριό τους.

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ , ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

Μία εκδήλωση ήταν ..........
ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ανοιχτό βιβλίο είναι το θέμα ΝΟΜΑΡΧΙΑ=ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΟΣ=ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ και με τα λεφτά μας κάνουν τα παιχνιδια τους.
ο ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΒΣΤΟΠΟΥΛΟ;;;

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους ο δήμαρχος άρχισε να λειτουργεί.
οχι που θα άφηνε τους κωλοτούμπες να κάνουν ότι θέλουν.
Όσο για σένα ρε ierapolis αφού πήγες και με τον σκατιάρη τον κωλοτούμπα χαλάλι σου.
Να δούμε μόνο με ποιον άλλον γόνο παιδεραστή θα πας. είσαι ικανος και γιαυτό ....

Ανώνυμος είπε...

ω ρε γλεντια.θα γινει της ...κακαμοιρας

abolialocanda@gmail.com είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ 3.41 :
-ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ;
-ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΚΑΛΩ;
-ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΗΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΩΡ΄ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΜΟΥ

(ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΗΚΟ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟ)

Ανώνυμος είπε...

α σαρεσε κιόλας

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΪ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΧΩΡΙΤΕΣ...
ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ.
ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΑΜΠΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΙ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΜΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ , ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΡΟΥΠΙ , ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ.ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στο σχόλιο του "Ιερά Πόλις" πως η εκδήλωση δεν αποφασίσθηκε τώρα τελευταία για να γίνει στο Ευηνοχώρι.
Το αίτημα στην Νομαρχία απ τον συγκεκριμένο σύλλογο έχει γίνει απ' τον Φεβρουάριο , και η θετική απάντηση δώθηκε περίπου τέλος Απριλίου.
με εκτίμηση
Π.Δ.

Ανώνυμος είπε...

επειδή ήμουν μέσα στο γραφείο του δήμαρχου εκείνη τη στιγμή λόγω ιδιότητάς μου , σας πληροφορώ πως έγιναν ακριβώς έτσι όπως περιγράφονται στο άρθρο.
Ακόμη , ειπώθηκαν και τα συνηθισμένα "μαργαριτάρια" του δήμαρχου , αλλά επίσης είπε και την φράση "δεν θα κάνω μάγκα τον Νομάρχη στο χωριό μου"
Αυτά βέβαια απέφυγε αυτός που έγραψε το κείμενο να τα αναφέρει , για δικούς του προφανώς λόγους , θα έπρεπε όμως να τα γράψει και αυτά.
Επίσης ο δήμαρχος είπε πως δεν τον νοιάζει η υποψηφιότητα για τον Δήμο γιατί προτάθηκε απ το ΠΑΣΟΚ για αντιπεριφερειάρχης.
Κρίμα για τους Μποχωρίτες συμβούλους που δεν αντέδρασαν και προτίμησαν να χάσει το χωριό τους μια τέτοια εκδήλωση για να μην κάνουν μάγκα τον ...νομάρχη , αλλά και να μην στεναχωρήσουν τον ...δήμαρχό τους.
Να τον χαίρωνται.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ . ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΜΠΟΧΩΡΙΤΕΣ ΤΙ ΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΝΤΕ! ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ; ΤΙ ΣΟΙ ΚΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΛΙΟΣΤΟΜΟ; ΑΥΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΧΩΡΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ; ΚΟΝΤΕ, ΤΣΑΚΟΥΜΗ, ΚΑΡΑΠΑΠΑ, ΜΑΣΤΡΑΠΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΟΥΡΙΕΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

οταν έχουμε φτασει στο σημείο να εχουμε αντιδήμαρχο τον μαστραπά καταλαβαίνετε για το πόσο χαμηλά βρίσκεται πλέον η πόλη ...

ιστορίες για γέλια και για κλάματα...

Ενας δήμαρχος άχρηστος ,με " αλήτικη συμπεριφορά" , οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι άσχετοι , αμόρφωτοι ,απλές γλάστρες , που εγκαταλείπουν το καράβι τώρα που βουλιάζει σαν τα ποντίκια ...

τιμολόγια απο λουλουδά που κόβοταν και χρεώνοταν στους δημοτικούς σταθμούς και στο ωδείο για να πληρώνεται η ξανθιά χαζογκόμενα , μιας και δεν μπορούσε να πληρωθεί με άλλον τρόπο... πλαστογραφίες υπογραφών...εισαγγελικές έρευνες...φέσια σε μαγαζιά από τον δήμο...μια πόλη βουτηγμένη μέσα στη βρωμιά ...

Είμαστε όλοι μας συνυπεύθυνοι για την κατάντια αυτής της πόλης .
Και θα είμαστε άξιοι της τύχης μας αν επαναλάβουμε στο μέλλον τα ίδια λάθη...

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ OFF CAMERA ΟΤΙ ΔΙΝΑΜΕ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ [ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ] ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙ ΠΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα γράφεις ρε 12:34, αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα στο Μεσολόγγι του 2010...

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 3:21 Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. ΟΤΑΝ Ο ΑΝΑΓΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ, ΟΙ 2 ΤΟΥ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑΤΙ... ΤΩΡΑ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΖΗΤΑ ΨΗΦΟ Ο ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ 4 ΧΡΟΝΙΑ;