Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Τουλάχιστον, ξέρω τι θα ψηφίσω στις δημοτικές του Νοέμβρη.


       Που λέτε, την περασμένη Κυριακή, ώρα 11.4’.22’’ το πρωί, ενώ εμείς πίναμε τον καφέ μας σε κεντρικό σημείο της πόλης μας και οι υποψήφιοι για τον θώκο παρευρίσκονταν σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση (ξέρετε τώρα, γάμους, βαφτίσια, κηδείες, μνημόσυνα, παιδικά parties,πανηγύρια – έχει τραβήξει κι αυτός ο Αη Συμιός όμως ;- γεννέθλια, επετείους γάμων, συναντήσεις συμμαθητών που προκαλούν οι ίδιοι για να τους θυμηθούν οι άλλοι, χώρια που πάνε και στην εκκλησία που είναι και μεγάλη και συγκεντρωμένη αγορά και τα έχουν και καλά με τις ανώτερες δυνάμεις), νάσου και ξεφυτρώνουν από τα στενάκια του πεζόδρομου παιδικές φυσιογνωμίες που φορούσαν γάντια και κρατούσαν σακούλες σκουπιδιών και μάζευαν τα σκουπίδια που εμείς οι άλλοι φροντίζουμε με τόση σπουδή να στολίζουμε το χώρο μας. Κάποιοι από τους ξένους που ήταν μαζί μας επαίνεσαν μεγαλόφωνα το δήμαρχο που έχει καταφέρει να εμφυσήσει στα παιδιά αυτά την αγάπη για το χώρο και τη δράση χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση.
Άλλοι πιο πονηρεμένοι είπαν πως αν ήταν τα πράγματα έτσι, τότε θα ήταν μαζί και ο άρχων με το φωτογράφο του για να εκμεταλλευθεί το γεγονός δεόντως. Μπορεί όμως να είναι κάποιος από τους υποψήφιους με ευαισθησία και διάθεση για δουλειά που το οργάνωσε και όπου νάναι θα εμφανίζονταν. Όμως αποδείχθηκε πως ήταν πολύ αισιόδοξοι ,επικίνδυνα αισιόδοξοι….
Ένας τόλμησε να  πεί πως  κάποιο κόμμα θα ήταν πίσω απ’ αυτό άλλά  ‘ έφαγε’ τέτοιο κράξιμο που αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως έκανε πλάκα….
Όσοι γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα ήμασταν σίγουροι πως τα παιδιά αποφάσισαν μόνα τους και έπραξαν, ερήμην οποιασδήποτε αρχής και χωρίς ιδιοτέλεια.
Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, τα παιδιά φταίνε. Έκαναν λάθος και πρέπει να το παραδεχθούν και να επανορθώσουν. Αφού ξεκίνησαν να το κάνουν γιατί το άφησαν στη μέση ; Πήγαν να μαζέψουν στο Συνοικισμό; Πέρασαν από Ταμπακαριά μεριά, ή μήπως μάζεψαν στον Αη Θωμά και δεν το ξέρουμε;
Ντροπή παιδιά, ντροπή…
Πάντως μπορείτε να επανορθώσετε το επόμενο Σαββατοκύριακο  σε όσες γειτονιές έχετε αφήσει…
Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι κάναμε..
Τά ίδια και χειρότερα οι υποψήφιοι.
Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, εγώ εσάς θα ψηφίσω.
 
Καλόν ύπνο…

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
 Κώστας Πούλος
 
Υ.Γ  Για το αληθές του θέματος τα παιδιά ήταν από το Σύλλογο Νεολαίας της πόλης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μην μας το πεις και κάνουμε και εμείς λάθος.....

Ανώνυμος είπε...

Εγω ξέρω τι ΔΕΝ θα ψηφίσω: Αναγνωστόπουλο γιατί ως πόλη έχουμε φτάσει πολύ χαμηλά..............

Απόστολος είπε...

Μετά απο αυτά φίλε Κώστα σου ανοιγεται μπρός σου ΄΄πεδίον δόξης λαμπρόν΄΄στη Τοπική μας αυτοδιοίκηση! Θα μας βγάλεις κι εμάς απο το αδιέξοδο. Απόστολος