Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Άρχισε η ανάπλαση του Χρυσογελέικου.


Ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες ανάπλασης του καλύτερου ίσως  (κατά τον Αντινομάρχη Χρ. Πετρόπουλο) κτηρίου του νομού μας, του ιστορικού Χρυσογελέικου. Μετά από καθυστέρηση ετών και παρά τις κασσάνδρες και τις εύλογες επιφυλάξεις ότι δεν θα άρχιζαν οι εργασίες πριν τη λήξη της  νομαρχιακής θητείας  Σώκου, στήθηκαν οι σκαλωσιές και τα προστατευτικά πανιά και άρχισαν να γεμίζουν οι κάδοι με τα μπάζα . Το εν λόγω έργο αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Χρ. Πετρόπουλου, το οποίο μετά την ολοκλήρωσή του θα αποτελεί μοναδικό κόσμημα και αξιοθέατο για την πόλη μας και καμάρι για τους συντελεστές και τους κατοίκους αντί για σκουπιδότοπος που ήταν επί σειρά ετών και ντροπή για το ιστορικό μας κέντρο. Ήταν πράγματι κρίμα τέτοια κτήρια που αποτελούν μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά σε τόπους που δεν είχαν την τύχη να έχουν άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς να επιδείξουν, να εγκαταλείπονται και να χάνονται στο πέρασμα του χρόνου αντικαθιστώμενα με πολυκατοικίες σαν αυτές που  ''κοσμούν'' τις νεοελληνικές μεταπολεμικές πόλεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κράτα μικρό καλάθι για την ολοκλήρωση της αναπαλαίωσης και την χρήση του στη συνέχεια. Εκλογές έρχονται κανένα μερεμέτι θα γίνει και μετά πάλι στην ίδια κατάσταση θα οδηγηθούμε. Τι το όμορφο έγινε σε αυτή την πόλη τόσα χρόνια για να γίνει και αυτό; Σε ποιον "περίσσεψε" η αισθητική για να δούμε κάτι διαφορετικό; Από τη μια οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, από την άλλη η έλλειψη χρημάτων που σίγουρα θα προκύψει στην πορεία είναι σίγουρο ότι δεν θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του έργου. Κάτι σαν τον πεζόδρομο στην Τουρλίδα που έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας. Πράσινοι , κόκκινοι και μπλε είναι όλοι για μούντζες. Εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε.
Ένας ακόμη Μεσολογγίτης. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Ανώνυμος είπε...

τώρα συγνώμη που θα γίνω κακός και λίγο μίζερος αλλά...
τέσσερα ολόκληρα χρόνια που ήταν η νομαρχία για ν' αναπαλαιώσει το κτίριο; στις εκλογές το θυμίθηκε; ειναι αλήθεια αυτό που είχα διαβάσει εδω και πολλύ καιρό πως για την αναπαλαίωση χρειάσθηκε να φεσωθεί το ελληνικό δημόσιο 2.000.000 ευρώ δάνειο;;;;;;! αν ναι δε μπορούσε ο κ. Σώκος και οι επιτελείς του να το εντάξουν σε κάποια χρηματοδήτηση ή μήπως δε περίσεψαν λεφτά από τα πολλά έργα που έκανε στην επαρχία Μεσολογγίου;; (εδώ γελάμε)!!! Αυτά τα 2.000.000 ποιός θα τα ξεπληρώσει στο τέλος;;; η Περιφέρεια ή θα φορτωθούν στο νέο Δήμο Μεσολογγίου;;; αυτά τα ολίγα προς το παρόν.