Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Ν. Μουρκούσης :Ερωτήσεις και επιστολές σε Δήμαρχο και Πρόεδρο Δ.Σ.


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ι.Π. Μεσολογγίου 23/2/11
Ερώτηση Νίκου Μουρκούση προς το Δήμαρχο:
«Τι θα κάνετε για την συνένωση Γαλατά-Περιθωρίου με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου;»
Ερώτηση στον Δήμαρχο κατέθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα» Νίκος Μουρκούσης, σχετικά με το θέμα της διοικητικής συνένωσης του Γαλατά και του Περιθωρίου με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.
   Παράλληλα, ο Νικ. Μουρκούσης προτείνει επαφές με όλα τα περίχωρα που ανήκουν σε όμορους δήμους, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα να προσχωρήσουν, με τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο, στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου με τον οποίο έχουν κοινά συμφέροντα.
   Η ερώτηση έχει ως εξής:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Κον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου
Κοινοποίηση: κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Θέμα:  Διοικητική συνένωση περιχώρων με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου
Ι.Π. Μεσολογγίου 21/2/11
     Κύριε Δήμαρχε,
Είναι γνωστή σε όλους η εκπεφρασμένη βούληση της πλειοψηφίας των κατοίκων των Τοπικών Διαμερισμάτων Γαλατά και Περιθωρίου, να αποσχισθούν από τον Δήμο Ναυπακτίας και να συνενωθούν διοικητικά με τον Δήμο μας.
   Επίσης, κάτοικοι περιοχών που βρίσκονται σε επαφή με το Δήμο μας και έχουν τα ίδια ζωτικά συμφέροντα με εμάς, αλλά ανήκουν διοικητικά σε όμορους δήμους, επιθυμούν ενδεχομένως την συνένωση μαζί μας. Για παράδειγμα, το Άνω Κεράσοβο, το Στρογγυλοβούνι και η Παλαιομάνινα, οι ευρύτερες περιοχή Αγγελοκάστρου, Χάλκειας, κ.ά. Οφείλουμε να διερευνήσουμε κάθε  δυνατότητα συνένωσης με το Δήμο μας και να συζητήσουμε με τους εκπροσώπους τους αλλά και τις δημοτικές αρχές των δήμων αυτών.
   Σας ερωτώ:
·        Αποτελεί βούληση και της δικής σας παράταξης η προώθηση της συνένωσης με τις περιοχές αυτές;
·        Τι προτίθεστε να πράξετε, προκειμένου να υλοποιηθεί;
Προτείνουμε να θέσετε ως θέμα ημερήσιας διάταξης, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τους στόχους και τις δράσεις που απαιτούνται , προκειμένου ο Δήμος μας να επιτύχει την διοικητική συνένωση με περιοχές που βρίσκονται γεωγραφικά σε επαφή μαζί μας και οι κάτοικοι ανέκαθεν αισθάνονται και δηλώνουν Μεσολογγίτες.
   Εν αναμονή της απαντήσεώς σας.
Νίκος Γ. Μουρκούσης
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου»
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
«Να μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο οι συνεδριάσεις του Δ.Σ.»
Ένα ζήτημα άμεσης δημοκρατίας και με πλήρη διαφάνεια ενημέρωσης των συμπολιτών μας του διευρυμένου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, έθεσε με επιστολή του στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής του συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα» Νίκος Μουρκούσης.
   Με την επιστολή αυτή ο Νικ. Μουρκούσης προτείνει να μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα του Δήμου, όλες οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. ώστε να μπορούν να τις παρακολουθούν όλοι οι δημότες, όπου κι αν βρίσκονται και να έχουν προσωπική άποψη για τα τεκταινόμενα.
   Είναι μια καινοτόμα πρόταση, που αναμφίβολα θα φέρει νέα εποχή στον τρόπο λειτουργίας και τον τρόπο λήψης αποφάσεων του Δ.Σ.
   Η επιστολή αναφέρει τα κάτωθι:
«ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κοινοποίηση: Κον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου
Ι.Π. Μεσολογγίου 21/2/11
     Κύριε Πρόεδρε,
Η εξέλιξη και η πρόοδος στον τομέα της επικοινωνίας και των νέων τεχνολογιών, επιτρέπει σήμερα σε όλους, ακόμη και μέσω ενός κινητού τηλεφώνου, να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και εικόνες που τους ενδιαφέρουν και τους αφορούν, ακόμη και για γεγονότα που διαδραματίζονται σε άλλες ηπείρους.
   Στα πλαίσια αυτά, πιστεύουμε πως ο παραδοσιακός τρόπος ενημέρωσης των δημοτών μας για τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π. Μεσολογγίου, πρέπει να αλλάξει και να εναρμονισθεί στον σύγχρονο τρόπο ζωής και στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας. Σε συνδυασμό με την μεγάλη, πλέον, γεωγραφική έκταση του Δήμου μας, που δεν επιτρέπει σε όλους όσους επιθυμούν να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προτείνουμε να μεταδίδουμε ζωντανά στο διαδίκτυο τις συνεδριάσεις μας, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου.
   Με τον τρόπο αυτό θα επιτύχουμε την άμεση δημοκρατία, την χωρίς διαμεσολαβητές πληροφόρηση των συμπολιτών μας αλλά και την καλύτερη διεξαγωγή της διαδικασίας, αφού όλοι οι παριστάμενοι, δημοτικοί σύμβουλοι και κοινό, θα γνωρίζουν ότι τους ακούν και τους βλέπουν παντού.
   Ταυτόχρονα, θα δώσουμε την ευκαιρία στους ετεροδημότες συμπατριώτες μας αλλά και στους μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού, να έχουν άμεση γνώση και πρόσβαση στα λεγόμενα και τις αποφάσεις μας. Διότι, πέρα από εκείνους που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν ζωντανά τις συνεδριάσεις μας, όλοι θα έχουν την δυνατότητα να ανατρέχουν στο αρχείο της ιστοσελίδας μας, για να δουν ό,τι τους ενδιαφέρει από παλαιότερες συνεδριάσεις, σε ανύποπτο χρόνο. Πιστεύουμε πως αυτό θα αποτελέσει την πεμπτουσία της διαφάνειας, που επιτακτικά πρεσβεύει και απαιτεί ο  νόμος του προγράμματος συνένωσης των δήμων «Καλλικράτης».
   Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες. Επισημαίνουμε πως το κόστος λειτουργίας είναι μηδενικό και απαιτεί πάγιο εξοπλισμό της τάξεως των μερικών εκατοντάδων ευρώ. Περιμένουμε να επεξεργασθείτε σύντομα την πρότασή μας και να την φέρετε ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο το ταχύτερο, συνδέοντας τη θητεία σας με τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του.
Με τιμή
Νικόλαος Γ. Μουρκούσης
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου»

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

που ησουνα Μουρκουση οταν υπηρχε συνένωση μακρυνειας και αρακυνθου με το Αγρινιο;Τωρα μιλας γιατι θες να φαινεσαι μπας και παρεις το χρισμα σε 3 χρονια.

Ανώνυμος είπε...

Θα συνδέσουν τα ψιψιψίνια με τα κοκοκόψαλα και θα γίνει η ένωση με το Δήμο

Ανώνυμος είπε...

ρε ierapolis έγινες γλύφτης και υποστηρικτής του μεγαλύτερου λαμόγιου δημάρχου. έλεος ξεκόλα από αυτή τη νοοτροπία αλλιώς κλείστο το ρημάδι μην παραπληροφορείς τον κόσμο. τόσο πολύ έχει ανάγκη τα λεφφτά ο παπαθέου και γλύφετε όλοι μαζί;..

Ανώνυμος είπε...

Καλά Μουρκούση μας έπεισες.Δεν είναι τυχαίο ότι με όλους τους βουλευτές μαζι σου ο Πρεβεζάνος και σε ξεφτίλισε.Έχει να κάνει καθαρά με την ποιότητα σου ως ανθρώπου.Οσο και να προσπαθείς να κάνεις τον αντιπολιτευόμενο δεν πρόκειται να γίνεις Δήμαρχος ποτέ

IeraPolis είπε...

Αγαπητέ 2:14, το να σας θυμίσουμε ότι η βλακεία είναι ανίκητη έχει καταντήσει στερεότυπο.
Προσπαθούμε να βρούμε σε ποιά από τις 20, τουλάχιστον, τελευταίες αναρτήσεις ανακαλύψατε γλείψιμο (με ΕΙ και όχι με Υ, δεν είμαστε καλλιτέχνες) και υποστήριξη προς οποιονδήποτε δήμαρχο, πλην των αναρτήσεων των δελτίων τύπου που μας αποστέλλουν.
Ποιόν δήμαρχο θεωρείτε εσείς μεγαλύτερο λαμόγιο καλό θα ήταν να μας το αναφέρετε. Καθώς και ποιόν εσείς εγκρίνετε.
Σε ποιά ακριβώς νοοτροπία είδατε να είμαστε κολλημένοι θα θέλαμε να μας βοηθήσετε να μάθουμε.
Δεν σας αναγκάζει κανείς να παρακολουθείτε αυτό το ..ρημάδι εφόσον διαταράσσεται η ψυχική σας ηρεμία.
Εφόσον εσείς διαθέτετε υψηλό IQ και δεν σας πιάνουν κορόιδο, ενημερώστε τους αφελείς που εμείς παραπληροφορούμε.
Ξέρετε να έχει ανάγκη από λεφτά ο κ.Παπαθέου ώστε να τον βοηθάνε στο γλείψιμο και άλλοι;;; ΕΛΕΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

IERAPOLITES: XARA STO KOYRAGIO SAS POY KA8ESTE KAI APANTATE STON KA8E PROBLHMATIKO. DEN BLEPETE OTI O AN8RWPOS EXEI PROBLHMA?

Ανώνυμος είπε...

οτι θυμαται η γρια το σαρανταημερο!!!!!!!![αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

Iera polis δεν φταίει ο προβληματικός που γράφει τις μπούρδες του. Φταίτε εσείς που δίνετε αξία σε κάθε κακοπροαίρετο και του δημοσιεύετε τις ηλιθιότητες. Δεν φταίνε οι άλλοι επειδή εσείς έχετε μετατρέψει το blog σε φωλιά κουτσομπολιού, έτσι δεν προάγεται ο δημόσιος διάλογος, αλλά το κατίνιασμα και με τα σχόλια που δημοσιεύετε σε αυτό συμβάλλει το μέσο που διαθέτετε. Δίνετε βήμα στον κάθε ένα ανώνυμο να βγάζει την κακία, την βλακεία και τα απωθημένα του σε βάρος όσων έχουν την ατυχία να δρουν επώνυμα... Για σκεφτείτε το λίγο τι προάγετε μέσα απ' αυτό το... ρημάδι!

IeraPolis είπε...

Αγαπητέ 9.32 έχετε δίκιο και συμφωνούμε μαζί σας. Καταβάλλουμε συνεχή προσπάθεια να βρίσκουμε τη χρυσή τομή μεταξύ της ελεύθερης έκφρασης απόψεων και της λογοκρισίας. Στόχος μας είναι να πετυχαίνουμε την όσο δυνατόν ευρύτερη καταγραφή απόψεων προστατεύοντας κατά το δυνατόν τα πρόσωπα τα οποία αναφέρονται ονομαστικά και ενδεχομένως θίγονται από ακραίες εκφράσεις. Αν δεν το πετυχαίνουμε πάντα,ειλικρινά ζητάμε συγνώμη. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι αυτοσκοπός μας αυτό το οποίο μας καταλογίζετε. Τα σχόλια τα οποία απορρίπτουμε είναι πολλές φορές περισσότερα από αυτά που δημοσιεύουμε. Εξ άλλου νομίζουμε ότι το στίγμα το δίνουμε μέσω των αναρτήσεών μας και όχι μέσω των σχολίων τρίτων. Ας μην μας διαφεύγει όμως ότι η δημοσίευση αυτή μας δείχνει ως ένα βαθμό και την ποιότητα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε. Κι αυτό ας μας προβληματίσει και ας μας κάνει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βγούμε από αυτό το τέλμα. Δεν είναι λύση η φίμωση των στομάτων και το κουκούλωμα των ανωνύμωνα απόψεων αλλά η προσεκτική ανάγνωσή τους και ο προβληματισμός πάνω στις απόψεις και των άλλων.