Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Μπήκε στην πολιτική "ξεβράκωτος" και βγήκε off shore !

Δεν "μπαλώνεται" με τίποτα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας , θέλει ο Άκης να κρυφτεί και τα ακίνητα δεν τον αφήνουν.
Πανάκριβα ακίνητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ακρόπολη, Θεσσαλονίκη, Ψυχικό, Πεδίον Άρεως και Κορινθία , απέκτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την πολιτική του σταδιοδρομία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του από το μισθό του υπουργού και με τη βουλευτική του αποζημίωση...
Πέραν του πανάκριβου ακινήτου (εκτιμάται στα 6,5 εκ. ευρώ) της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο όνομα της συζύγου του, o πάλαι ποτέ πανίσχυρος 'Ακης Τσοχατζόπουλος, παρά μία ψήφος πρωθυπουργός, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός του ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου φαίνεται οτι πλούτισε στην κυριολεξία μέσα απο την πολιτική.
Έγραψε στην πρώην σύζυγό του , έγραψε και στην νύν , έγραψε και στην κόρη του, έμπλεξε και με off shore εταιρείες....
Δωράκι για την πρώην σύζυγό του αγόρασε ο Α. Τσοχατζόπουλος στο Παλαιό Ψυχικό, αξίας 1,5 εκ. ευρώ.
Επίσης αγόρασε δύο διαμερίσματα συνολικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Άρεως, το σημερινής αξίας 700.000 ευρώ διαμέρισμα της οδού Νίκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η αξίας 350.000 ευρώ εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας.
Μάλιστα η ανακαίνιση της Αρεοπαγίτου ξεκίνησε με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και τελικά δαπανήθηκαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ!
Όσον αφορά το σπίτι - 184 τετραγωνικών - στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, σε ένα από τα ακριβότερα σημεία της πόλης και βλέπει "πιάτο" τον Θερμαϊκό.
Σύμφωνα με κτηματομεσίτες η σημερινή του αξία φτάνει το 1,1 εκ. ευρώ. Το σπίτι του τρίτου ορόφου αγοράστηκε το 1996 από την κόρη του υπουργού.
Πέραν των ακινήτων στο άστυ, ο Α. Τσοχατζόπουλος διαθέτει και μία πολυτελή βίλα παραθαλάσσια στον Κόρφο Κορινθίας για να περνάει εκεί κάποιες ξέγνοιαστες στιγμές κατά τους θερινούς μήνες.
Πρόκειται για ακίνητο εμβαδού 147 τετραγωνικών και εμπορικής αξίας 350.000 ευρώ. Αγοράστηκε το 1994 και ανήκει σε αυτόν και την πρώην συζυγό του εξ ημισείας.
Ο μικρός πεζόδρομος της οδού Κομνά Τράκα φαίνεται να είναι ο δεύτερος αθηναϊκός πεζόδρομος στον οποίο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ συμπίπτει με την offshore εταιρεία Torcaso Investments Limited, που κατείχε για δύο χρόνια την ιδιοκτησία της τωρινής του οικίας στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Μεσοτοιχία με το «διανυκτερεύον» διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οδού Κομνά Τράκα 3 στα Πατήσια, που σήμερα ανήκει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται πενταώροφο κτίριο γραφείων που μέχρι το 2007 -οπότε και πουλήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου για σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ- βρισκόταν στα χέρια της offshore Torcaso.
Σόι πάει το βασίλειο, στο κόλπο και οι συγγενείς...
Δύο μήνες πριν η Torcaso αγοράσει το πενταώροφο ακίνητο στη γωνία ανάμεσα στην οδό Κεφαλληνίας 45 και Κομνά Τράκα, η ιδιοκτησία Τσοχατζόπουλου στην Κομνά Τράκα 3 αγοράζεται από τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία Νικόλαο Ζήγρα, ξάδερφο του Τσοχατζόπουλου, ο οποίος και τη μεταβιβάζει στον πρώην υπουργό τέσσερα χρόνια αργότερα.
Σήμερα, το κουδούνι του διαμερίσματος Τσοχατζόπουλου γράφει ΛΗΘΑΙΑ.
Η εταιρεία αυτή δεν είναι άλλη από την κατασκευαστική εταιρεία ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ, που συστήθηκε το 2007 από την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και τον υιό του Αλέξανδρο.
Η ίδια εταιρεία μισθώνει όχι μόνο στην ίδια γειτονιά αλλά ακριβώς απέναντι από την ιδιοκτησία της Torcaso δύο οικόπεδα, ιδιοκτησίας Αρετής Τσοχατζοπούλου, προς 227 χιλιάδες ευρώ για δεκαπέντε χρόνια.
Μια δεύτερη κατασκευαστική, που ιδρύεται μεταξύ άλλων από την Αρετή Τσοχατζοπούλου το 2003, η ΑΤΕΦΑ ΕΠΕ, φέρνει την κόρη του πρώην υπουργού στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο με τη λογίστρια κ.Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.
'Ομως, η κ. Λαμπροπούλου εμφανίζεται το 2002 να ενεργεί και ως αντίκλητος της Torcaso κατά την αγοραπωλησία της τωρινής οικίας του κ. Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Την ίδια χρονιά που η κ. Λαμπροπούλου εμφανίζεται ως αντίκλητος της Torcaso, πάντως, στην πολεοδομία Αθηνών κατατίθεται ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της offshore, σύμφωνα με την οποία επικεφαλής του έργου, το οποίο μετέτρεψε το μικρό νεοκλασικό της Κεφαλληνίας 45 σε υπερσύγχρονο πενταώροφο κτίριο γραφείων, εμφανίζεται ο Αστέριος Οικονομίδης.
Ο Οικονομίδης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας ARCON.
Η εταιρεία ARCON, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει στο ενεργητικό της πλήθος κατασκευαστικών έργων, είναι γνωστότερη για τη συμμετοχή της στην ανακαίνιση του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στην οδό Πανεπιστημίου.
Ο ίδιος άνθρωπος , ο Οικονομίδης, συμπωματικά είναι ο ίδιος άνθρωπος που πουλάει τον Μάιο του 2006 τους δύο τελευταίους ορόφους, εμβαδού 272 τετραγωνικών μέτρων της κατοικίας, στον αριθμό 60 της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, στην κόρη του Τσοχατζόπουλου για σχεδόν 700 χιλιάδες ευρώ.
Παρόλο που η κ.Τσοχατζοπούλου αγοράζει την οικία αυτή το 2006, σύμφωνα με το συμβόλαιο, υπ. αριθμ. 5975/01, τη δηλώνει ως κατοικία της ήδη από το 2001. Σύμφωνα με τα αρχεία του υποθηκοφυλακείου Αθηνών, όμως, το 2001 η κατοικία στην οδό Δεινοκράτους 60 ανήκει στην offshore εταιρεία Bluebell με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας.
Η offshore Bluebell μεταβιβάζει το 2005 την ιδιοκτησία στην οδό Δεινοκράτους στον πρόεδρο της ARCO κ. Οικονομίδη, ο οποίος σε λιγότερο από έναν χρόνο τη μεταβιβάζει με τη σειρά του στην κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. 'Οσο για τον πραγματικό ιδιοκτήτη της Bluebell;
Ο αρχικός ιδιοκτήτης της οικίας Τσοχατζοπούλου, δηλώνει ότι η μόνη του επαφή με την εταιρεία έγινε μέσω δικηγόρου που εδρεύει στο Θησείο. Ο δικηγόρος αυτός και αντιπρόσωπος της offshore Bluebell το 1998 εμφανίζεται μαζί με τον ίδιο συμβολαιογράφο σε δύο άλλες αγοραπωλησίες της οικογένειας Τσοχατζοπούλου - μία του πρώην υπουργού Τσοχατζόπουλου την ίδια χρονιά, αλλά και μία του υιού του δύο χρόνια αργότερα.
Εν τω μεταξύ ... άγνωστοι παραμένουν ακόμα οι πραγματικοί δικαιούχοι των offshore εταιρειών Torcaso και Nobilis πριν από το 2006. 'Οσο για τον έτερο πεζόδρομο στη ζωή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ;
Αυτές τις ημέρες, οι περίοικοι συνεχίζουν να παρατηρούν τα φώτα του «διανυκτερεύοντος» γραφείου της ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ.
Την περασμένη Πέμπτη, μάλιστα, όλοι κατάλαβαν ότι το γραφείο βρισκόταν «στο πόδι». Από την μπαλκονόπορτα του δευτέρου ορόφου μπορούσε κανείς να δει καθαρά -ώς τις 11 το βράδυ- τη φιγούρα του πρώην υπουργού να συζητά έντονα με συνεργάτες και συγγενείς.
Προσέξτε τώρα και το καλύτερο:
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δήλωση «πόθεν έσχες» ο πρώην υπουργός δηλώνει ετήσιο μεικτό εισόδημα 85.000 ευρώ και η σύζυγός του 23.000 ευρώ και κοινές καταθέσεις σε τράπεζες ύψους 142.000 ευρώ.
Φτώχεια καταραμένη δηλαδή....
(πηγή : teiresias-press)

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν βλέπεις πασόκους/πασόκες
να "ζεϊμπεκίζουν",
να έχεις επιφυλάξεις...

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΗΣ: Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ "ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΚΛΗΡΑ" ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΠΟΚΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ... (...ΕΣΥ ΦΑΕ ΣΚΑΤΑ ΛΑΕ...) ΜΩΡΕ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ !?!?!?!......... ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=_bNDZzqFZeg

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=8ahVghkW5WI&feature=related

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=yxjQeXf0b3w και αλλα πολλα links για το ''συντροφο'' ακη...

AΛΙΣΑΧΝΙΟΣ είπε...

Μετά πό την υποδοχή που έκαναν οι φοιτητές στον Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο , από ότι με πληροφότησε οικογενειακό μου πρόσωπο που ήτνα παρών στις 26-2-2011 στο Παρίσι σε εκδήλωση του Κώστα Γαβρά , Ο θ. Πάγκαλος δέχθηκε φραστικές επιθέσεις τόσο από έλληνες φοιτητές όσο και από Γάλλους. Η Ελληνική Τηλεόραση το έκανε γαργάρα. Νομίζουν ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ κοιμούνται αλλά όχι !! Και δίπλαμας πάντως υπάρχουν κάποιοι που ξεκίνησαν ξεβράκωτοι και τώρα .... οι θαμώνες του γωνιακού τραπεζιού μαγαζιού της Χαριλάου από Εφορία συζ. και μηχανικός, ή εργατοπατέρες , ή από την Πολεοδομία ή από εφορία ή από το ΙΚΑ γνωστά πρόσωπα σε όλους . Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό και εμείς μπορούμε να το σταματήσουμε. ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

oi diadhlwtes dystyxws ekraksan ton pagkalo gia tous lathos logous...anti na ton arxisoun sta gamostavridia gia tin prodotiki politiki tis kivernisis pou eksathlionei tous ellines gia xatiri trapeziton kai tokoglifon arxizan na zitane ti nomimopoihsh PARANOMON LATHROMETANASTON me tin aitiologia oti epeidh kanoun apergia peinas prepei na nomimopoihthoun. me tin idia logiki an kanoun apergia peinas 2000000 LATHROmetanastes na tous nomimopoihsoume olous.. alla distixos gia ta paidia ton plousion pou spoudazoun sta parisia ayti einai i proteraiothta.. na tous vrizoume opou tous vroume alla an theloume kai tin koinonia mazi mas na ierarxoume ta thelo mas...

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και μάθαμε κι εμείς οι νεότεροι τι σημαίνει χούντα βρε παιδί μου.....!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΧΤΗΡ ΠΙΑ....
ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ (ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ , ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ , ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ).
ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ?
ΑΝ ΟΧΙ , ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ....

Ανώνυμος είπε...

κατω τα χερια απο τον ακη!!!!!!
εχει νεα γυναικα πως θα την κρατησει??? κανει οτι μπορει ο ανθρωπος...

[αιτωλια]