Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Ν. Μουρκούσης : ''Τα ιβάρια στο Δήμο και τους ψαράδες μας''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                                           Ι.Π. Μεσολογγίου 8/2/11
                            ΤΑ ΙΒΑΡΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ-ΟΙΝΙΑΔΩΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ!
Η ενέργεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος να προχωρήσει σε δημοπράτηση ενοικίασης των ιβαριών που βρίσκονται στον ζωτικό χώρο του νέου διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιαδών, επαναφέρει το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου μας από την Πάτρα.
Με την διοικητική μεταρρύθμιση του Προγράμματος «Καλλικράτης» περιμέναμε να υπάρξει μεταβίβαση όχι μόνον αρμοδιοτήτων αλλά και πόρων και φυσικά ο Δήμος να διαχειρίζεται τις τύχες του και να έχει δυνατότητα ουσιαστικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι, με μοχλό την Περιφέρεια προσπαθούν να διώξουν τους ντόπιους ψαράδες από τη λιμνοθάλασσα, ώστε αύριο να είναι εφικτή η παραχώρηση της εκμετάλλευσης σε οικονομικά τράστ επενδυτών!
Καλούμε την Δημοτική Αρχή, χωρίς κομματικές αναστολές και αγκυλώσεις, να μπει μπροστά στον αγώνα για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα αυτονόητα και να βάλουμε την περιοχή μας σε τροχιά ανάπτυξης.
Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ορίσει σύντομα μια ειδική συνεδρίαση, με αποκλειστικό θέμα την διεκδίκηση της διαχείρισης όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου μας και φυσικά των ιβαριών. Εκεί να ακουστούν όλες οι απόψεις και να χαραχθεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο κοινής δράσης, που θα ψηφισθεί και θα καθοδηγεί τις διεκδικήσεις του Δήμου –δηλαδή των δημοτών- για τα επόμενα 25 χρόνια.
Καλούμε τον αιρετό Περιφερειάρχη να αναλογισθεί τις ιστορικές ευθύνες του νέου θεσμού που ενσαρκώνει και να συνταχθεί με το δίκαιο, την πραγματική αποκέντρωση, τις ανάγκες και τα οράματα του λαού της Δυτικής Ελλάδος..
Ο δημοτικός συνδυασμός «Το μέλλον είναι τώρα» και ο επικεφαλής του Νίκος Μουρκούσης, θα καταθέσουν στο Συμβούλιο συγκεκριμένες προτάσεις, στην κατεύθυνση της αειφόρου παραγωγής της λιμνοθάλασσας και της ευημερίας των ψαράδων και τάσσονται αλληλέγγυοι στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων επιβίωσης του κλάδου και της παραγωγής πλούτου για την τοπική κοινωνία.
Τα ιβάρια ανήκουν στο Δήμο και στους ντόπιους ψαράδες!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για την αειφορο αναπτυξη ειχες και εσυ Νικο μ πελαδα

Ανώνυμος είπε...

Η επισημανσεις του Μουρκουση λιγο προχειρες μου φαινονται και λαικιστικες.Να περασουν ολα στο δημο.Και ποιος θα διαχειριστει;Ο κοσμος που δημιουργει πιεσεις και οι δημοτικες αρχες που υποκυτουν;Κοιτα τι γινεται με τα ιβαρια που ανηκουν στο δημο.Καμια διαδικασια,χαριζονται ενοικια και δεν υπαρχει κανενας ελεγχος.Τουλαχιστον εκτος Μεσολογγιου μπορει να υπαρξει μια ελαχιστη αντικειμενικοτητα στις Δημοπρασιες.Νικολακη μαλλον πολιτικη προσπαθεις να κανεις για να σαι αρεστος σε μερικους ψαραδες

Ανώνυμος είπε...

μετα τα μελαχρινα αγορια στροφη τωρα στα ψαροπαιδια...[ψηφαλακια,ψηφαλακια λεμε!!!!]
[αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

10.59 poly petyximenooo

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου 12.58 οφειλω να σ ευχαριστησω!!!! [ αιτωλια ]

Ανώνυμος είπε...

Ψαράδες μας. Οι γύφτοι έγιναν ψαράδες μας. Ο κάθε πειρατής της θάλασσας έγινε άνθρωπος του μόχθου.
Αυτοί που δε σέβονται τίποτε από τον πλούτο της λιμνοθάλασσας έγιναν ψαράδες και ιβαράδες.
Ουαί υμίν, υποψήφιοι και πολιτικάντιδες...