Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η ''ΑΝΤΑΡΣΥΑ'' για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δελτίο Τύπου για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την Πορεία στις 17/11/2010

37 χρόνια μετά την πτώση της Χούντας των συνταγματαρχών ο ελληνικός λαός έχει να την αντιμετωπίσει την πολιτική και οικονομική κατοχή του ΔΝΤ, της ΕΕ και του μνημονίου.
Τα αιτήματα της εξέγερσης των φοιτητών παραμένουν επίκαιρα και μας υπενθυμίζουν ότι ο λαός μπορεί να αντισταθεί και να κερδίσει και να έχει αυτός την εθνική του κυριαρχία αρκεί να μην αποδεχθεί τους μονόδρομους που του επιβάλλουν.  Αυτό είναι το Πολυτεχνείο του ’73 κι όχι το Μουσείο που θέλουν να το μετατρέψουν οι κυρίαρχες καθεστωτικές αντιλήψεις.
Τα σύγχρονα Πολυτεχνεία θα έχουν αντίστοιχα συνθήματα με αυτά του τότε. Το «έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ», είναι σήμερα «έξω το ΔΝΤ και η ΟΝΕ, έξω το Μνημόνιο». Το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» θα ήταν σήμερα «Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος, Παύση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος – Όχι στη διάλυσης της εκπαίδευσης – Όχι στην ανεργία και τις απολύσεις»

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ότι η μαζική, ριζοσπαστική και ενωτικοί αγώνες μπορούν να κερδίσουν πρέπει να σταλεί και στην σημερινή αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στην πορεία που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία, στις 18.00 από το Παράρτημα, που θα περνάει και από το μνημείο του δολοφονημένου καθηγητή Ν. Τεμπονέρα.

Δελτίο Τύπου
Για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής μπροστά στον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος

Σήμερα, 17η του Νοέμβρη, στη χρονιά της πιο σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν μπροστά στον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος. Με αφορμή μια μικρή πορεία μιας ομάδας μαθητών που διοργανώθηκε στις 12:00, διμοιρία των ΜΑΤ έκανε ρίψη χημικών μεταξύ Κολοκοτρώνη και Αράτου, δηλαδή ακριβώς μπροστά στο παράρτημα το οποίο λειτουργεί υπό την κατάληψη των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πατρών. Μάλιστα δεν δίστασαν να προβούν σε δύο συλλήψεις, προφανώς χωρίς καμία δικαιολογία. Είναι σαφές ότι η επιλογή αυτή δείχνει τη διάθεση για σκλήρυνση της καταστολής του κινήματος και φυσικά δεν θα πιστέψουμε το ψέμα ότι μια ομάδα λίγων μαθητών, παιδιών 14-16 χρονών, αποτελούν αιτία για την επίθεση στο χώρο όπου εορτάζεται η επέτειος του πολυτεχνείου. Η 17η Νοέμβρη δεν ανήκει στην καταστολή αλλά στη νεολαία και το λαό που αγωνίζονται. Το μήνυμα της εξέγερσης φτάνει μέχρι και σήμερα, αναζητά διέξοδο στα σύγχρονα πολυτεχνεία, αυτά που στις πύλες τους θα γράφουν “έξω το ΔΝΤ – έξω η Τρόικα”. 
http://antarsya-patras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: