Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στον κο Σπ. Αποστολόπουλο για το σχόλιό του περί πιθανότητας έκπτωσης του νέου δημάρχου


Αγαπητέ κε Αποστολόπουλε, φίλε Σπύρο:
Οι αστοχίες των νομοπαραγωγικών οργάνων μας εμπλέκουν αναπόφευκτα σε ατέρμονους νομικισμούς και ίσως βαρετές ερμηνευτικές προσεγγίσεις. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι εξ ορισμού δεν υπάρχουν σαφείς και ασαφείς διατάξεις. Ωστόσο εν αρχή βρίσκεται η ερμηνεία και εν συνεχεία ο εφαρμοστής θα πρέπει να εφαρμόσει τον κανόνα που ερμήνευσε στην επίδικη βιοτική σχέση. Έτσι, διαφωνώντας πλήρως με τον φίλο που γράφει πιο πάνω θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται να ΄σαι νομικός για να ερμηνεύσεις ένα κανόνα δικαίου.
Κατ΄ ουσίαν και εσύ Σπύρο κάνεις γραμματική ερμηνεία χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι, αν και δεν μπορείς με βάση την διατύπωση του νόμου να μείνεις μόνο στην γλωσσική ερμηνεία αλλά θα πρέπει να καταφύγεις στην λογική και τελολογική ερμηνευτική μέθοδο προκειμένου να γίνει αντιληπτός ο αντικειμενικός στόχος του νόμου. Αν δεν υπάρξει κωδικός και ανάρτηση, αυτομάτως περιορίζεται στο ελάχιστο η επιδιωκόμενη από τον νόμο διαφάνεια. Πρώτον, γιατί δεν μπορεί να γίνει έλεγχος από το εκλογικό σώμα και τον δημότη, και δεύτερον, διότι και το πραγματικό ύψος δαπανών κατά τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί να προσδιοριστεί εφόσον δεν υπάρχουν αναρτημένες δαπάνες.
Επομένως, ο έλεγχος είναι παρεμπίπτων και μόνο από την επιτροπή με ύστερη- των εκ του νόμου καθοριζόμενων προθεσμιών για δημοσιοποίηση- παράθεση φορολογικών στοιχείων.
Υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση διότι ούτως ή άλλως η υπέρβαση του κατά 1/3 ανώτατου επιτρεπτού ορίου στην παράγραφο 1 του άρθρου 15 συνεπάγεται την έκπτωση του δημάρχου. Γιατί θα πρέπει να συνδέεται με την παράλειψη ανάρτησης;; Η παράγραφος 5β του άρθρου 10 δεν αναφέρεται - προκειμένου να υπάρξει επιβολή προστίμου- στην παράβαση ανάρτησης και δημοσιοποίησης αλλά στην υπέρβαση και απόκρυψη εσόδων-εξόδων. Δεν καθορίζεται επομένως με πληρότητα και σαφήνεια η κύρωση σε συνδυασμό που μέχρι και σήμερα δεν έχει δημοσιεύσει κανένα στοιχείο που να αφορά τα έσοδα και τις δαπάνες του, ούτε έχει μπεί, όπως αποδεικνύεται από το δημοσίευμα της Καθημερινής, καν στον κόπο να τηρήσει έστω και εκ των υστέρων τις επιταγές του νόμου.
Κατά συνέπεια, πάντα σύμφωνα με την προσωπική μας γνώμη, τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά με βάση και την προσεκτική ανάγνωση του άρθρου της Καθημερινής...
Εκ της συντακτικής ομάδας.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αποστολόπουλε διώξαμε την ΝΔ γιατί μας πλήγωσε ότι το νόμιμο είναι και ηθικό. Τώρα τι έχεις να πεις για τις νομιμότητες του δήμαρχου; Αυτό που είπε στο ΑΓΡΙΝΙΟ ότι δεν πρόλαβε;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω πολύ για την απάντηση σας στο σχόλιο μου.

Το άρθρο 15 παραγραφος 1 αναφέρει : " Απαγγέλεται έκπτωση από τα αξιώματα του περιφερειάρχη και του δημάρχου,όταν οι αντίστοιχοι συνδυασμοί των οποίων είναι επικεφαλής υπερβούν,κατα το 1/3,το ανώτατο επιτρεπτό όριο εκλογικών δαπανών τους,καθώς και όταν δεν υποβληθούν στην Επιτροπή του αρθρου 12 του παρόντος τα βιβλία εσόδων-εξόδων και οι σχετικές αναλυτικές καταστάσεις των οικείων συνδυασμών."

Η παράγραφος δε 5β του αρθρου 10 σαφώς και αναφέρεται μόνο στην δημοσιοποίηση εσόδων και δαπανών .
(Το άρθρο 10 αφορά την δημοσιοποίηση εσόδων και δαπανών)

Σκοπός μου δεν ήταν ουτε και είναι να ερμηνεύσω τον νόμο. Απλώς τον παραθέτω για να γνωρίζει ο κόσμος για τι μιλάμε. Εχω όμως την εντύπωση ότι προσπαθείτε εσείς να τον ερμηνεύσετε κατα το δοκούν...

Τώρα τις "τελολογικές ερμηνευτικές μεθόδους " τις αφήνω να τις κρίνει το αρμόδιο δικαστήριο...

Και φυσικά όπως είπατε " Ο Καίσαρας δεν αρκεί να είναι τίμιος αλλά και να φαίνεται" και αυτό είναι το σημαντικό που θα πρέπει να εστιάσουμε.

Επιπλέον θα ήθελα να πώ στον ανώνυμο φίλο 1.31 που μου απάντησε στο προηγούμενο άρθρο σας, οτι σε μια τόσο σοβαρή συζήτηση καλό θα είναι να μιλάμε επώνυμα .
Μη φοβάσαι και μην ντρέπεσαι φίλε μου να γράψεις το όνομα σου.
Δεν θα σε φάει το κούτα...

Φιλικά
Αποστολόπουλος Σπύρος

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στον Σπ. Αποστολόπουλο για την παρρησία που τον διακρίνει και την επονυμία. Δυστυχώς όλοι εμείς οι υπόλοιποι κότες είμαστε και κοιτάμε πίσω από τα μπλογκ είτε ως διαχειριστές, είτε ως σχολιογράφοι να βγάλουμε τα απωθημένα μας... Τα περισσότερα από τα σχόλια που γράφονται είναι τεράστιες μπούρδες που δεν θα τα έγραφε κανένας αν ήταν επώνυμα........

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΨΑΡΟΜΥΑΛΟΙ ,ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΑς ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.
ΓΙΑΤΙ,ΤΟΤΕ,ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟ ΣΩΚΟΣΚΛΥΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ;
ΑΛΛΑ,ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ,ΕΔΩ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΒΕΡΕΛΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΕ. ΠΑΣΟΚΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ...
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 1/2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΑΔΕΡΦΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

κοτα 5.47 ασε τα σχολια τοτε και πηγαινε στο κοτετσι σου..και μαθε πρωτα ορθογραφια και μετα να μιλας για μπουρδες

Ανώνυμος είπε...

ειναι αδικο να διαγραφετε σχολια,επειδη αφορουν τον εφοριακο που μεθοδευει μια απατη

Ανώνυμος είπε...

2006-2010:
ΣΠΑΝΟΣ-ΜΑΝΑΒΗΣ-ΚΑΤΣΙΝΑΣ
2010-
ΣΠΑΝΟΣ-ΜΑΝΑΒΗΣ-ΝΟΥΛΑΣ

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ; ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΜΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ¨ του βουλευτη κυρ ΑΝΔΡΕΑ

Ανώνυμος είπε...

ALLAGH POREIAS;;;;;;;;;;;;;
ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!!!!!!!!!
ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Kαι καλά ο Κατσούλης ας υποθέσουμε οτι άργησε να παρει κωδικό οπως ο ιδιος λεει.
Ο Πρεβεζάνος και ο Αναγνωστόπουλος δεν ήξεραν οτι έπρεπε το αργότερο μεχρι 22 Σεπτεμβρίου να έχουν δημοσιοποιήσει τα στοιχεία ;

( Η απόφαση 50038/03-09-2010 και το εγγραφο 53755/20-09-2010 του υπουργείου εσωτερικών το αναφέρουν ρητά )

Και επομένως ποιος θα είναι ο νέος δήμαρχος στο δήμο Μεσολόγγιου αν ισχύουν και γίνουν όλα όσα υποθέτουμε ;;;;

Ρε λές να του φεξε του Μουρκούση ;;;

Ανώνυμος είπε...

NAI NAI....
ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ...ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ.
ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΔΩΣΕ ΠΙΣΩ?

Ανώνυμος είπε...

ο Μουρκουσης λετε να ραβει κουστουμι???

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε κανενα νεοτερο για το θεμα?
Ο εισαγγελες εφετων απο Πατρα, το ελεγχει το θεμα;

Ανώνυμος είπε...

12.57 den ta xereis kala ta pragmata..mexri 23 oktovrioy eprepe na paroyn kodiko

Ανώνυμος είπε...

Αν εκπεσει κατσουλης, μετα αναλαμβανει πρεβεζανος.
Εχει ενταξει τα βιβλια του, ασχετα που δεν εκανε ηλεκτρονικη καταχωρηση.

Μουρκουσης κοπηκε στον α γυρο οποτε δεν παιζει.

Ανώνυμος είπε...

12:16 πράγματι έχουμε νεότερα! Το θέμα το έχει αναλάβει προσωπικά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και συσκέπτεται με τον Γ. Ραγκούση για να ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό!
Μετά από αυτές τις καταιγιστικές εξελίξεις ο κ. Μουρκούσης θα αναλάβει δήμαρχος αφού οι περισσότεροι τέθηκαν εκτός διαδικασίας. Αν έχει κώλυμα να βάλει αντιδήμαρχο ή ειδικό συνεργάτη το γνωστό γυφτοπαράγοντα (αμόρφωτος γαρ) τότε μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτος και δήμαρχος θα γίνει ο Μαργαρίτης.... (και χαράαα οι απόγονοι του λένιν)
Ικανοποιήθηκες τώρα από τις πληροφορίες;

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΜΟΥΡΚΟΥΣΗς ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Γαργάρα το θέμα ο ΑΙΧΜΗ΄ς της διαφάνειας .........

Ανώνυμος είπε...

Βεβαια γαργαρα ...
Κατσουλης δημαρχος τον ανεβαζει, δημαρχο τον κατεβαζει.
Ιδωμεν τι θα γινει.
Αλλα οχι σιγουρος οτι ειναι ο κατσουλης.

Η δεοντολογια θα ελεγε οτι δεν θα επρεπε να ονομαζεται ακομη 'δημαρχος'.

Διαφανεια οποτε και οπου μας συμφερει.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΟΜΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ; ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ; ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ.

Ανώνυμος είπε...

Περιμενω να αποδοθει δικαιοσυνη.

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους ενα καλο αρθρο!
Περιμενω να δω αν θα γινουμε κρατος(ευνομουμενο), αν θα γινουμε ανθρωποι.
Με αυτα και με αυτα πτωχευσαμε.
Αν δεν μπει και τωρα ταξη που ειμαστε με την τροικα πανω απο το κεφαλι και την απειλη της μη καταβολης δοσεων, ειμαστε χαμενοι απο χερι.

Διαφανεια, περιορισμος σπαταλης, δικαιοσυνη.
Οσοι υπερεβησαν τα ποσά που προβλεπονταν, και οσοι ΔΕΝ δηλωσαν τις δαπανες τους, να τιμωρηθουν οπως οριζει ο νόμος.