Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκαθαρίζει ή περιπλέκεται το προεκλογικό τοπίο;

       Τελικά ο κτηνίατρος εκ Κατοχής Γιάννης Ψαράκης έμελε να είναι ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου του νέου καλλικρατικού δήμου Μεσολογγίου. Στο γκάλοπ που έγινε προ εβδομάδων, ο Γ. Ψαράκης μπορεί να μη συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά δημοτικότητας σε όλο το φάσμα του νέου δήμου, αλλά ήταν αυτός με τον καλύτερο ισολογισμό  θετικής / αρνητικής εικόνας. 
       Σίγουρα θα ελήφθη υπόψιν το γεγονός  ότι προέρχεται  από μια εκλογική βουλευτική μάχη με προίκα αρκετών χιλιάδων ψήφων και φυσικά και το ότι η σύζυγός του, υπάλληλος της Νομαρχίας, κατάγεται από το Αιτωλικό και είναι συγγενής του τ. Αντιδημάρχου Νίκου Σαμαντά, κάτι που θεωρητικά διευρύνει την εκλογική βάση αποδοχής στο κεντροδυτικό μέρος. Ερωτηματικό φυσικά που θα απαντηθεί σε 2 μήνες είναι το εάν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του διευρυμένου δήμου, που είναι και η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, θα δουν με καλό μάτι την υποψηφιότητα κάποιου που δεν κατάγεται από την ιερή πόλη, μετά από το πείραμα και την υπέρβαση των προηγουμένων εκλογών με τον Γ. Αναγνωστόπουλο. 
      Το στοίχημα για τον Γ. Ψαράκη θα είναι η επιλογή ατόμων από περιοχές στις οποίες δεν έχει πρόσβαση ούτε και ιδίαν αντίληψη προσώπων και πραγμάτων. Ως γνωστόν οι διάφοροι γνωστοί-άγνωστοι παρατρεχάμενοι θα σπεύσουν να καταλάβουν θέσης μάχης παρά τω (υποψηφίω) δημάρχω και θέλει μεγάλη τέχνη, ικανότητα και σωστή πληροφόρηση για  να μπορέσει, στο ελάχιστο διάστημα που απομένει, να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές και ως προς τα άτομα του συνδυασμού του αλλά και ως προς τους αυριανούς του συνεργάτες σε περίπτωση εκλογής του.
     Ως προς τα τεκταινόμενα στο χώρο της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής κ. Π. Κοντός δεν φαίνεται να αποδέχεται την πρόσκληση για το χρίσμα και τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ πλέον για την αξιωματική αντιπολίτευση. Οι επιλογές της περιορίζονται δραματικά και πλην κάποιας έκπληξης τα ονόματα που απομένουν πάνε κατευθείαν για εκλογική αποτυχία.
     Οι ανεξάρτητες κινήσεις φαίνεται ότι έχουν την τιμητική τους φέτος και όπως πληροφορούμαστε είναι στα σκαριά και πέμπτη ανεξάρτητη κίνηση !!! Μετά την κίνηση ''καθαρά χέρια'' φαίνεται ότι ετοιμάζεται και νέα ομάδα με τον δόκιμο τίτλο .... ''άσπρα δόντια''. Μόλις έχουμε νεότερες πληροφορίες θα σας ενημερώσουμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά τι γράφετε για τον Ψαράκη; δημοτικά τέλη στο δήμο Μεσολογγίου πληρώνει ο άνθρωπος αφού διαμένει στην πόλη και μάλιστα πλησίον του Αγ. Παντελεήμονα.
Έλεος πια...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κτηνίατρος αλλά γεωπόνος.