Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

«Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα»

Καθησυχαστικός και αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στη ΔΕΘ, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να λάβει νέα μέτρα παρά τη σημαντική υστέρηση που παρατηρείται στα έσοδα. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι παραμένει το πρόβλημα με τα έσοδα, αλλά πρόσθεσε πως δεν είναι ανυπέρβλητο και ότι είμαστε στο στόχο μας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως στο τέλος του έτους θα έχουμε μειώσει το έλλειμμα στο 40%.
Ο Γ. Α. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας: Η λογική αυτή θα ήταν καταστροφική για την οικονομία και το μέλλον μας και γιαυτό κάναμε ό,τι κάναμε τους 11 μήνες για να το αποφύγουμε, είπε.Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα και πρόσθεσε ότι όσο πάμε καλά δεν χρειάζεται κανένα νέο μέτρο.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το 2013 είναι το τέλος της διαδικασίας που προβλέπει το Μνημόνιο και πρόσθεσε ότι όσο πιό γρήγορα γίνουν οι αλλαγές, τόσο πιό γρήγορα θα φύγουμε από τον περιορισμό του Μνημονίου ακόμη και πριν το 2013.
Δεν θα υπάρξει εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, όσο δεν υπάρχει μηχανισμός αναδιανομής.
Σε ερώτηση για τον πρόσφατο ανασχηματισμό επεσήμανε μεν ότι το προηγούμενο σχήμα είχε μία πολύ θετική πορεία, αλλά, τόνισε, ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Αναφορικά με το ρόλο του Θ. Πάγκαλου στην κυβέρνηση είπε ότι οι αποφάσεις που έλαβε δεν έχουν σχέση με πρόσωπα, αλλά με λειτουργίες που πρέπει να υπάρξουν για να είναι αποδοτική η κυβέρνηση. «Αξιοποιούνται πρόσωπα σε θέσεις που μπορούν να βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο κ. Πάγκαλος έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους», είπε.
Αναφερόμενος στην φοροδιαφυγή έκανε λόγο για μία «χρόνια ασθένεια που αντιμετωπίζει το κράτος» και τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές». «Είναι πολύ σημαντικό να αλλάξουμε το φορολογικό μηχανισμό και αυτό είναι προτεραιότητά μας», δήλωσε.
«Με έχετε δει να φυγομαχώ; Άλλοι είναι οι φυγάδες», τόνισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση αν σκέφτεται να μετακινηθεί σε αξίωμα στην ΕΕ ή στον ΟΗΕ. «Ανέλαβα στα δύσκολα, δεν θα δειλιάσω. Εκεί έχω ταχτεί και θα μείνω»

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάφερνε να είχε και επαφή με το περιβάλλον που ζει ίσως ήταν καλύτερα.
Άλαλα τα χείλη των ακροατών με ό,τι έλεγε...
Μπούρδες αλά ΓΑΠ.

Αφού δεν τον πέτυχε το παπούτσι...

Ανώνυμος είπε...

ούτε καν πίστευε αυτά που έλεγε. αμήχανος, περίμενε αβανταδόρικες ερωτήσεις σαν την τελευταία της συνέντευξή του από έναν μάλλον μισθοφόρο. ε ρε τι μας περιμένει και τι θα μας ξημερώσει μονάχα

Ανώνυμος είπε...

Μην τον αδικείται τον πρωθυπουργό μας. Το καμάρι μας, το άστρο του Λεβάντε.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε χρόνο, όλα τα τελευταία χρόνια, συνηθιζότανε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ, να γίνονται μεγάλα επεισόδια από τους… κοινωνικούς αγωνιστές (αναρχο-αριστεριστές).

Μάλιστα, μεγάλης έκτασης επεισόδια συνέβαιναν και όταν η οικονομική και κοινωνική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν ήταν σκληρή και δεν έδινε νομιμοποιητική βάση σε… «ξεσπάσματα λαϊκής αγανάκτησης», όπως τα παρουσίαζαν οι οργανωτές και εκτελεστές τους, καθώς και τα «παπαγαλάκια» τους των ΜΜΕ.

Μιλάμε για τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή. Παρόλα αυτά συνέβαιναν. Χθες, έσπασε η… παράδοση! Δεν άνοιξε μύτη!

Δεν έγιναν δε ούτε τα… προκαταρκτικά, ώστε να πούμε ότι υπήρχε πρόθεση να γίνουν επεισόδια, αλλά επενέβη εγκαίρως η Αστυνομία και τα πρόλαβε. Ρωτάμε, λοιπόν: τώρα που είναι περισσότερο παρά ποτέ ώριμες οι συνθήκες για… επαναστατικές διεργασίες, ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ»;

Απάντηση: οι μαρξιστές ψευτοεπαναστάτες είναι επαγγελματίες παρακρατικοί (επί χρήμασι) και ως καλοί και πιστοί υπάλληλοι υπακούουν πάντα και χωρίς αντιρρήσεις στις διαταγές των αφεντικών τους!