Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Παγκόσμια αναγνώριση για τον Απόστολο Κούστα


      Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΣΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ WHO IS WHO
     Στον κατάλογο του παγκόσμιου Who is Who συμπεριελήφθη ο μεσολογγίτης  ζωγράφος-χαράκτης Απόστολος Κούστας. 
   Πρόκειται για τον διάσημο εκδοτικό οίκο που από το 1850 καταγράφει τις βιογραφίες σημαντικών προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο, που έχουν διακριθεί στο χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής, της κοινωνίας, των γραμμάτων και των τεχνών.
   Ο εγνωσμένου κύρους ζωγράφος-χαράκτης Απόστολος Κούστας, που παρά τη διεθνή δραστηριότητά του, επέλεξε να ζει και να εργάζεται στο Μεσολόγγι, μαθήτευσε κοντά στο ζωγράφο Γιώργο Σικελιώτη και τη χαράκτρια Βάσω Κατράκη.  Έχει διακριθεί σε πολλές Biennale και Trienale και το 1991 στην Οσάκα της Ιαπωνίας τιμήθηκε με παγκόσμιο βραβείο για το έργο του «Ιεριχώ».
    Τα έργα του Απόστολου Κούστα έρχονται σε επαφή και αξιοποιούν, αντλώντας με αντιβολές, σύμβολα και γραφές, τον αρχαίο ελληνικό κόσμο.   Πάνω στις γραμμές τους, ταξιδεύει, σε στεριά και θάλασσα, η ιστορία και η προϊστορία της αρχαίας ελληνικής τέχνης, με δικούς του «κώδικες» για ένα διαρκή διάλογο για το χθες και το σήμερα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο συγκεκριμένος δεν καβάλησε απλώς καλάμι, αλλά πύραβλο.
Η συγκεκριμένη εταιρεία whi is who στέλνει ή ίδια σωρηδόν email για να σε βάλουν μέσα στον κατάλογο, αφού τα σκάσεις πρώτα....
μην τσιμπάτε

Ανώνυμος είπε...

ρε φίλε απο το Αγρίνιο σταμάτησες να γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες; μπράβο σου , άντε και εις ανώτερα σιγά σιγά βάλε και το ονοματάκι σου και κάλεσέ μας σε καμμιά έκθεση που θα κάνεις μιας και είσαι "καλλιτέχνης"

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Ο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ. ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ.