Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Το Βατερλώ ενός Δημάρχου

Η μεθοδική και φιλόδοξη αντιμετώπιση του Αιτωλοακαρνανικού πολιτικού πλαισίου εκτόξευσε το σημερινό μας Δήμαρχο από την αντιστασιακή γραμμή της αριστερής παρέμβασης στα κομματικά γρανάζια των θυλάκων εξουσίας επιβάλλοντας και την συμβιβαστική του γραμμή σε θέματα λαϊκής και διατοπικής διεκδίκησης. Οι παλιοί του σύντροφοι αναλισκόμενοι σε αριστερόστροφες καθάριες  ιδεολογικές συναναστροφές  και αποσυνδεμένοι από την καχυποψία της άκρατης πολιτικής φιλοδοξίας δεν υποψιάστηκαν  τις  στοχευμένες  κινήσεις του επιστήθιου συντρόφου τους ούτε μπόρεσαν να προβλέψουν την ταχεία διαδρομή και εξέλιξη του στον δικομματικό πυρήνα εξουσίας.
   Η ευφυής αντιμετώπιση του αχανούς και υπανάπτυκτου αιτωλοακαρνανικού πολιτικού πεδίου και η οργανωτική του δράση τον έφεραν σύντομα στην θέση αντινομάρχη και σε αντιφατικές με την Μεσολογγίτικη Συνείδησή του εκφάνσεις διοικητικής τακτικής. Ήταν το πρώτο συνειδητοποιημένο  βήμα του στην μυημένη σοσιαλιστική αντιμετώπιση της ελλαδικής πραγματικότητας προσδίδοντάς του όμως το επιτηδευμένο στοιχείο της παλαιοκομματικής Σωκικής νομενκλατούρας.
   Αυτοευνουχισμένος και άνευ επιβλητικής, δημόσιας και ουσιαστικής παρουσίας αναλώθηκε στην φτηνή ρητορεία της κομματικής επιταγής υπό τον φόβο της αλληλοϋπονόμευσης , συχνά απολογούμενος στους σκληροπυρηνικούς  κομματάνθρωπους για το αριστερό του παρελθόν. Εμφαντικά προσκολλημένος στην Σώκεια αυλή προετοίμαζε με επιμέλεια την μετάβασή του στα δημοτικά πράγματα δημιουργώντας πυρήνες και συμμαχίες και αντιμετωπίζοντας με συγκατάβαση κάθε αιθεροβάμονα Μεσολογγίτικη ιδεοληψία.
   Συντηρώντας και εξωραΐζοντας την αλγεινότητα της κομματικής υπονόμευσης και το σακατιλίκι της σοσιαλιστικής συντροφικότητας μόλις του δόθηκε η ευκαιρία ασπάστηκε την συγκυρία και πρόβαλε μπροστάρης στην διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Ομοθυμαδόν στο μικρό χρονικό διάστημα που απέμενε μέχρι τις εκλογές  συντάχθηκαν μαζί του οι παρατρεχάμενοι  κολαούζοι του  πράσινου αιτωλοακαρνανικού κομματικού παλιμβαρβαρισμού, διαμορφώνοντας το συμπαγές των κομματικών υποστυλωμάτων του συνδυασμού και  συμπαρασύροντάς τον να φλερτάρει αυτάρεσκα με τον ψηφοθηρικό χουλιγκανισμό και την  προεκλογική ρουσφετολογία.
   Ο κομπασμός της απολίτικης καθημερινότητας και η αναιδής ανεπάρκεια του προκατόχου του, έδωσαν έδαφος στην διαπιστωμένη καπατσοσύνη του και διαμόρφωσαν υπό την <<αγία¨>> κομματική σκέπη  τα εχέγγυα ενός καλού αποτελέσματος. Αινιγματικά ανέκφραστος, κενολογών και  στοχευμένος άσκησε με επιτυχία την εμπορία των προεκλογικών εντυπώσεων ποδηγετώντας και πείθοντας την παρακμιακή αφασία  της Μεσολογγίτικης μάζας και της αλλοτριωμένης ψηφοθηρικής  της αντίληψης.
   Η ακραιφνής επιπολαιότητα, οι αγκυλώσεις, η ανερμάτιστη μωροφιλοδοξία και η αμετροέπεια του δόγματος Μουρκούση, επέφεραν καίριο πλήγμα στο Νεοδημοκρατικό στρατόπεδο, διχάζοντας την κομματική νοηματοδότηση της αντίπερα όχθης ,δημιουργώντας εμφυλιοπολεμικές διαμάχες, εσωκομματικά αναθέματα και μανιασμένο  ρεβανσισμό. Εκμεταλλευόμενος την προσαρμοστική του ικανότητα ,την ευνοϊκή συγκυρία και την απρόσμενη προοπτική νίκης , φόρεσε το Δελαπατριδικό του κουστούμι και στέφθηκε θριαμβικά Δήμαρχος Ιεράς.
   Οργανικά προσαρμοσμένος και αφουγκραζόμενος  τα κοινωνικά μορφώματα και την παθολογία της βιωματικής καθημερινότητας της πόλης των οικογενειών, της αντίφασης και της ετερότητας απεμπόλησε  παλαιά μίση και συμμάχησε με οικογενειακά κατάλοιπα νεκρωμένου πνεύματος και κομψευόμενης προοδευτικότητας. Συμμερίστηκε  τους μεταγραφόμενους από την τέως δημαρχιακή λαίλαπα συντρόφους του, την αναγκαιότητα συμμαχιών και συμπλεύσεων που θα  προσέδιδαν ρεαλιστικό πλουραλισμό στο δημοτικό εγχείρημα και εχέγγυα καλής πορείας.
    Στην πορεία αυτή απώλεσε την χρυσωμένη από το συγγραφικό του έργο ταυτότητα του αυτοδιοικητικού γκουρού, διαπράττοντας οικτρά λάθη άγνοιας και προχειρότητας στις αναρτήσεις δαπανών. Κατά την ανάληψη καθηκόντων προσεταιρίστηκε φολκλορικά τον απενεργοποιημένο ηγήτορα της  αδέσμευτης ετικέτας και προήγαγε σε συνεργατικούς θώκους άχρωμους και άοσμους γόνους οικογενειακού κοτζαμπασισμού. Συνεχίζοντας την επιδερμική προσέγγιση της   απόλυτης κυριαρχίας και συντήρησης της εξουσιαστικής του δομής, θρασύτατα εναγκαλίστηκε  τα τρέχοντα γραμμάτια προεκλογικών συμβιβασμών, δίνοντας την αίσθηση ότι ο σφετερισμός της καρέκλας και η εξουσιαστική ηδονή τον αποσύνδεσαν από την μεθοδικότητα, την οξυδέρκεια και την διαύγεια που διέθετε κατά τις διαδικασίες ανέλιξής του.
    Το χειρότερο όλων είναι ότι ακύρωσε την πεποίθηση  του μέσου δημότη  στην διαφορετικότητα της νέας δημοτικής αρχής επιβεβαιώνοντας με τις επιλογές του την έλλειψη ρεαλιστικού προβληματισμού, πολιτικής αντίληψης, συνέπειας στην διαχείριση των κοινών και εντιμότητας ενεργειών και επιλογών. Προτίμησε σε ένα μήνα θητείας να ταυτιστεί με την απλοϊκότητα της κομματικής  πανάκειας και τις αναξιοκρατικές της δομές, με την κραυγαλέα ανεπάρκεια και το αδηφάγο των κομματικών και οικογενειακών  γκρουπούσκουλων και τη παραισθησιογόνο ηθική της κλίκας, του τυχοδιωκτισμού  και των ημετέρων.
    Η καλπάζουσα ασυναρτησία των δημοτικών πραγμάτων και η αποθέωση του τυχάρπαστου, μας αναγκάζει να παραιτηθούμε από κάθε αξίωση ορθής αντιπροσώπευσής μας και να επισημάνουμε ότι τα  σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα  υπερφίαλα και αυθάδικα δείγματα παρακμιακού ευτελισμού της δημοτικών πραγμάτων θα επιφέρουν  το εξόφθαλμο  Βατερλώ μιας θητείας που  στην αρχική της βάση συγκέντρωσε τις ελπίδες μας για κάτι καλύτερο......

Nano Latino

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό κείμενο.
Υπάρχει και η θετική πλευρά στην όλη ιστορία: σιγά σιγά η ψήφος θα δίνεται δύσκολα και μετά από πολλή σκέψη...
Το θέμα φυσικά είναι να πηγαίνουν οι πολίτες να ψηφίζουν και να μην απομακρύνονται αηδιασμένοι από τα κοινά...

Ανώνυμος είπε...

Κατσουλη πρεπει να καταλαβεις οσο πιο συντομα μπορεις πως δημαρχο στυλ Λαδά ειχαμε. Τωρα θελουμε κατι αλλο. Βαλε μυαλο γιατι οι προωρες ντοματες βγαινουν

Ανώνυμος είπε...

ΟΙΚΤΡΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΧΘΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Θα'ρθει η ώρα που θα πούμε Λαδάς και πάλι Λαδάς;
Γιατί ό προηγούμενος τα έκανε όλα αυτά σε 4 χρόνια και όχι μέσα σε ένα μήνα.
Και τελικά διάβασα σε ένα blog πως όλα αυτά που μας πάσαραν προεκλογικά για τα χρέη του Δήμου , μόνο με την πραγματικότητα δεν έχουν σχέση.
Και άραγε στην Περιφέρεια ο κ. Αντωνόπουλος θα ενδιαφερθεί να μάθει και να μας πληροφορήσει τα χρέη της ομάδας Σώκου, σε τί ύψος φθάνουν;
Ελπίζω οι κυριοι Μπρούμας και Μαργαρίτης-γιατί μόνο αυτοί τελικά θα ρωτήσουν να μάθουν- να μας πληροφορήσουν έγκαιρα και έγκυρα.
Nino Latino μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

Nano Latino και λοιποί φωστήρες και μάντεις πού είσαστε στις εκλογές; Γιατί δεν κάνατε αισθητή την παρουσία σας να σας ψηφίσει ο κόσμος και να τον σώσετε; Μήπως είσατε υποψήφιοι και δεν εκλεγήκατε; Κάποια στιγμή πρέπει να μας χαρίσετε και το ονοματάκι σας να δούμε ποιοι είσαστε. Χωρίς να παραγνωρίζω την εξαιρετική προσέγγιση στα περισσότερα απ' όσα γράφεις δεν θα πρέπει να σου (μας) διαφεύγει πως ο Κατσούλης είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, όπου κι αν θέλεις να τον κατατάξεις. Προεκλογικές επιταγές ναι αλλά άσε να δούμε και τις ενέργειές του όταν οι "επιταγές" θα αποτύχουν στην "προειλημμένη" αποστολή τους, όντας οι περισσότεροι παντελώς ανίκανοι (ποιους άλλωστε θα στέγαζαν οι κομματικοί σωλήνες). Πάντως παρακάτω από τα "άπατα" του Λαδά δεν πρόκειται να πάμε. Επομένως ας αναμένουμε, με συγκρατημένη αισιοδοξία μεν, αλλά ας μην πυροβολάμε και ας μην κινδυνολογούμε από τόσο νωρίς.

Γ.Κ. Ξενητεμένος εις Αθήνας αλλά με την ψυχή στη γενέτειρα.

Ανώνυμος είπε...

Γ. Κ. Επειδή διαμένεις στην Αθήνα είναι βέβαιο ότι η άποψη που έχεις για τον Λαδά διαμορφώθηκε απο όσα σου μετέφεραν οι εδώ φίλοι σου. Επειδή είμαι ένας απο τους πέντε έξι γραφικούς ή ρομαντικούς που κουβαληθήκαμε αρκετές φορές στην Αθήνα για το Εφετείο αναρωτιέμΑι εάν ποτέ έδωσες το Παρον ; Επίσης όπως διάβασα στο μπλογκ του Μαλαβετα γιατίτόση σιωπή για το Εφετείο ; Σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

φιλε 11.36 η καλη μερα απο την αρχη φαινεται.Εγω ειλικρινα απορω πως ευελπιστεις σε κατο οταν τα δειγματα αμεσα ειναι εξαιρετικα σχημα.Εχουμε και λεμε..προεκλογικες υποσχεσεις,εκλογικες δαπανες που δεν φτανει που εκανε λαθος εγκαλουσε με θρασος οσους του κανανε κριτικη,δημοτικο συμβουλιο με το που ξεκινησε ακυρες αποφασεις για τις επιτροπες,πιανει το παπαθεου πριν ξεκινησει η διαδικασια και του ταζει θεση,στο προσφατο δημοτικο συμβουλιο ανελαβε το εργο στα καλα καθουμενα δηλαδη μεγα σκανδαλο,απο τις αρχες του μηνα τοποθετησε αντιδημαρχο τον ανιψιο του ρεπασου που καλα λεει το κειμενο οτι ειναι εντελως αγευστος και ειναι και αλαζονας,βαζει παλι αρχες ιανουαριου πουρναρα και καψωχα στο δημο και μετα βγαζει ανακοινωση ενω τους ειχε προσλαβει κοροιδευοντας τον κοσμακη που αγωνιζεται για το ψωμι του και τωρα θα προσλαβει και τον ρεπασο ως δικηγορο..Τι αλλο θες δηλαδη να κανει;Να μας πηδηξει κιολας;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε LATINO η ευστοχια σου δεν λεγεται!!!
Θα σου προσθετω όμως μια παραμετρο : στη μεγαλη πιεση που περναμε σχεδον ολοι οι ελληνες , φοβισμενοι από το κακο που μας βρηκε και μεγαλωμενοι ολοι σε μια κουλτουρα με απομηχανης θεους και μεσιες γεματη ,πλασαμε μονοι μας τη νεα λυση για τη πολιορκημενη πολη , κιο Πανος –που ερχοντανε -μας συναντησε στον ιορδανη και φυσικα δεχτηκε να παιξει το ρολο που του δωσαμε , μονο που δεν συμφωνει να …θυσιαστει.
dbg

DBG είπε...

Αγαπητε LATINO η ευστοχια σου δεν λεγεται!!!
Θα σου προσθετω όμως μια παραμετρο : στη μεγαλη πιεση που περναμε σχεδον ολοι οι ελληνες , φοβισμενοι από το κακο που μας βρηκε και μεγαλωμενοι ολοι σε μια κουλτουρα με απομηχανης θεους και μεσιες γεματη ,πλασαμε μονοι μας τη νεα λυση για τη πολιορκημενη πολη , κιο Πανος –που ερχοντανε -μας συναντησε στον ιορδανη και φυσικα δεχτηκε να παιξει το ρολο που του δωσαμε , μονο που δεν συμφωνει να …θυσιαστει.
dbg

Ανώνυμος είπε...

O "απενεργοποιημένος ηγήτορας της αδέσμευτης ετικέτας" και προστατευόμενος του blog σας άραγε θα αντιδράσει ή δεν τα βάζει με συναδέλφους;

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορω να καταλαβω τι σας φταιει ο απενεργοποιημενος ηγητορας;Εκτος και αν 8.02 εισαι απο τα γνωστα ρουφιανακια του Μεσολογγιου.Ξερεις εσυ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι μπαίνω στο πειρασμό να σας πώ μερικά πράγματα παρα το ότι είχα σκεφτεί να μην απαντήσω ξανά σε ανώνυμα σχόλια: 1.- H λέξη Ηγήτορας είναι άστοχη και πάντως δεν μου ταιριάζει.Αν ρωτήσετε όσους έχουμε συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια ελπίζω ότι θα σας πούν ότι κολάει καλλίτερα η λέξη συντονιστής αφού το μόνο που έκανα είναι να οργανώνω και κατα το δυνατόν να συντονίζω ανθρώπους που έχουν προσωπικότητα και κύρος καθόλου μικρότερο απο το δικό μου και με τους οποίους έχουμε περίπου ίδιες ιδέες για την διοίκηση του τόπου. 2.- Μόνον ανενεργός δεν είμαι, αλλά μάλλον βολεύει μερικούς να το διαδίδουν. 3.- Προστατευόμενος δεν χρειάστηκε να υπάρξω ποτέ στην ζωή μου. 4.-Εχω ένα κακό (μάλλον) να γνωστοποιώ τις σκέψεις μου και έτσι να δίνω τροφή στον καθένα σας να σχολιάζει με καλή ή κακή πίστη ("τι θα γινόμαστε χωρίς βαρβάρους";). 5.-Δεν ξέρω ποιός είναι ο Νano Latino και σήμερα που διάβαζα τις τόσο "βαθυστόχαστες¨παρατηρήσεις του επι παντος επιστητού θέλησα να μάθω ποιός είναι μήπως και μπορέσω να αποκρυπτογραφήσω λίγο τα γραφόμενά του απογυμνώνοντάς τα απο την αριστερή(ίστικη) κουλτούρα τους έχοντας κατα νού την προσωπικότητα του ανθρώπου. 6.- Σας έχω παρακαλέσει να κρίνουμε τους ανθρώπους απο τα έργα και τις πράξεις τους και να μην ψυχογραφούμε κατα το δοκούν.7.- Αν οποιοσδήποτε έχει να καταλογίσει σ εμένα οφειλές γραμματίων , πλην των τραπεζών , παρακαλώ να το πεί χωρίς φόβο και πάθος μήπως μάθω και εγώ καλλίτερα τον εαυτό μου.8.-Δεν θα συμμετέχω στην διαδικασία ανάληψης κανενός εμμίσθου καθήκοντος για λόγους που και να τους αναπτύξω θα τους χλευάσετε ανώνυμα και πάλι θα βγείτε απο πάνω , είμαι στην διάθεση όλων όμως για μιά συζήτηση που ο καθένας θάχει και τόνομά του μαζί .9.-Οποτε μου ζητήθηκε να βοηθήσω τον τόπο μας δεν το αρνήθηκα και δεν θα το αρνηθώ , ούτε και σ αυτόν τον "κακό" Κατσούλη που όμως είναι Δήμαρχος και καλό θάναι για όλους μας να πετύχει μερικά πράγματα.10.-Πιστεύω ότι δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα να με ταυτίσουν με τον κοινό παρονομαστή κάποιου κόμματος , ούτε νομιμοποίησα με την παρουσία μου ενέργειες που θεωρούσα έξω απο τα πιστεύω μου.τουλάχιστον προσπάθησα πολύ γι αυτό. 11.- Και τελειώνω λέγοντας ότι δεν διεκδικώ το αλάθητο , αντίθετα όπως όλοι που κάθε μέρα βρισκόμαστε και ζούμε δίπλα δίπλα σ αυτό το τόπο, έχω τα χίλια όσα ελαττώμματα γι αυτό και προσπαθώ πολύ να μην βλάπτουν τους άλλους .
Ευχαριστώ για την φιλοξενία το Μπλόγκ που"με προστατεύει"
Δημήτρης Β Παπαθέου

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ LATINO. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ. ΤΡΟΜΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥ΄ΡΘΕΙ

Ανώνυμος είπε...

"...τα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα υπερφίαλα και αυθάδικα δείγματα παρακμιακού ευτελισμού της δημοτικών πραγμάτων θα επιφέρουν το εξόφθαλμο Βατερλώ μιας θητείας που στην αρχική της βάση συγκέντρωσε τις ελπίδες μας για κάτι καλύτερο......"


ΡΕ ΦΙΛΕ NANO LATINO ,

ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΝΟΣ ΤΕΛΙΚΑ...
ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΙΧΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ " ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ... "

ΜΕ ΤΟ "ΜΑΣ" ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΛΠΙΔΕΣ????????

ΑΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ .... ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...

ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ...

ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

μωρέ παιδιά μιά ζωή μές τα βιβλία είμαι .δεν υπάρχει μέρα να μη διαβάσω κάμποσες ώρες . τέτοια μπουρδολογία και αγραμματοσύνη σ αυτό το βαρύγδουπο τίποτα που υπογράφεται απο τον κύριο Νάνο (;;;)δύσκολα έχω συναντήσει.δε μας ξαναλέει με απλά λόγια τι θέλει να πεί ο χριστιανός μπας και καταλάβουμε κι εμείς.διαφορετικά έχω να του προτείνω να πάρει ένα λεξικό καθαρεύουσας, ένα αριστερής ορολογίας (αν και για δεξιό τον κόβω)και ένα λατινικών και να βάζει τυχαία λέξεις στην αράδα και να το πασάρει για κείμενο.