Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Σκληρή γλώσσα Γιάννη Αναγνωστόπουλου για το Εφετείο

                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με σκληρή γλώσσα ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος για το Εφετείο-Ζητά την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου.
Με γραπτή του δήλωση ο τ. δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος εκφράζει την αγανάκτηση του, σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της ίδρυσης εφετείου στην Αιτωλοακαρνανία και ζητά την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για το ζήτημα.
Επίσης ο κ. Αναγνωστόπουλος αφήνει σαφείς αιχμές κατά κυβερνητικών αξιωματούχων για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Μεσολογγίου.
«Με τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ουσιαστικά επικυρώνεται ένα ανοσιούργημα σε βάρος της πρωτεύουσας του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Για ψηφοθηρικούς καθαρά λόγους η κυβέρνηση μια θεμελιώδη δομή της διοίκησης, όπως είναι το Εφετείο επέλεξε να αγνοήσει παντελώς το θεσμικό ρόλο της πόλης του Μεσολογγίου ως πρωτεύουσα νομού.
Επιπλέον αγνόησε μια σειρά επιχειρημάτων που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη χωροταξία της περιφέρειας του νέου εφετείου.
Πρέπει ο υπουργός Δικαιοσύνης να αντιληφθεί το λάθος της απόφασής του και έστω και με καθυστέρηση να θέσει, το εν λόγω προεδρικό διάταγμα στο καλάθι των αχρήστων.
Παράλληλα θα πρέπει η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει άμεσα τις δέουσες πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τους φορείς, ώστε να μην επικυρωθεί το ανοσιούργημα σε βάρος της πόλης. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα για την επανίδρυση εφετείου στο Μεσολόγγι.
Επιβάλλεται η άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου για την αποτίμηση της κατάστασης και τον καθορισμό του πλαισίου δράσης.
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το Μεσολόγγι, από την κεντρική κυβέρνηση αντιμετωπίζεται ως κωμόπολη, αφού καθημερινά με κυβερνητικές αποφάσεις αποψιλώνεται σε όλα τα επίπεδα, του θεσμικού του ρόλου ως πρωτεύουσα.
Κι αυτό γιατί το τελευταίο που έμεινε στην πόλη είναι ο Κήπος των Ηρώων, ας ευχηθούμε να μην μεθοδεύεται μεταφορά των μνημείων στο Αγρίνιο…» καταλήγει στη δήλωσή του ο τ. δήμαρχος Μεσολογγίου, Γ. Αναγνωστόπουλος.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ..Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ..ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ,Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΚΑΙ Η ΓΙΟΑΝΝΑΚΑ..ΟΤΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΟΣΕΣ ΦΩΝΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΧΙ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ..ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ,ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ..ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ..ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ..Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ;MΗΠΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ;ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΗΤΕΙΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΛΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Μιλάει ο σωσίας της πόλης. Ο άνθρωπος που έφτασε το Μεσολόγγι στην απόλυτη απαξίωση και στο τελευταίο σκαλί τη ςπαρακμής.
Κάποιος να τον μαζέψει.

Ανώνυμος είπε...

4,35 κάνε γαργάρα τώρα τον εθελοντή και ποιος μας έφθασε στο πάτο δεν τον κατάλαβες ακόμη.
Θα δεις....

Ανώνυμος είπε...

Γιάννο, εκείνο το πανό που είχες κρεμάσει στην πινακοθήκη των Βαΐων το έχεις; Ξανακρεμασέ το έτσι αν ξαναγίνουμε για μια ακόμη φορά ρεζίλι των γοβιών.

Ανώνυμος είπε...

10:22 ο Γιάννος τότε έδειξε ότι έχει ουμπαλα και τόλμησε να μην καλέσει τους βουλευτές στο τραπέζι για τον πρόεδρο. Να μη ξεχνιόμαστε.
Ο νυν δήμαρχος ως αντινομάρχης ποιες ενέργειες έκανε για να λάβει το ΝΣ απόφαση για το Εφετείο. Και λέμε απόφαση γνωμοδοτικου χαρακτήρα.
Για το Γιάννο όπως γράφει παραπάνω κάποιος αναγνώστης Πολλά μπορούμε να του καταμαρτυρησουμε όμως για Εφετείο έδωσε μάχες.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ Ο ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΟΣ ΤΙΣ ΕΔΙΝΕ ΜΕ ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΠ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ...
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΞΕΧΝΑΤΕ , ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ...
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ , ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ...
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ....
ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ , ΕΦΤΙΑΞΕ 10 ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΕΤΣΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ...
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ..
ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΔΙΑΟΛΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ (ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΣ) ΛΑΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

11:47 Στα αληθινά γεγονότα απαντάς με τη γνωστή λασπολογία. Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι το ψέμα έχει πολυ κοντά ποδάρια.
Επίσης θα πρέπει να ξέρεις ότι οι καινούργοι όσο κι αν έψαξαν καμία μαύρη τρύπα δεν βρήκαν.
Και φυσικά αν έχεις στοιχεία ότι ο Γιάννοςεκλεψε καταχράστηκε η. Οτιδήποτεαλλο γνωρίζω ότι έξω απο το δικαστήριο δεν υπάρχει αρκούδα.
Κατα συνέπεια ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μιλάνε όλοι, μιλάει και ο Γιάννος;;;;; Σαν δεν ντρεπόμαστε, δεν υπάρχει τσίπα σ' αυτή την πόλη. Ο άνθρωπος που έθαψε την πόλη, την βούτηξε στο κουτσομπολιό και την παραπολιτική που έθρεψε δεκάδες αβόλευτους και βολεμένους μας κάνει μαθήματα; Όλα θα τα δούμε σε αυτή την πόλη.
Ο Λαδόγιαννος πρέπει να απολογηθεί για τα δεινά που προκάλεσε. Και αυτός και οι κάθε λογής Πίπηδες, ειδικοί και ανειδίκευτοι και "αβόλευτοι" καθηγητές της ...ας.
Ο Κατσούλης αν έχει αρ...α να τα βγάλει όλα στη φόρα. Αλλιώς είναι άξιος της μοίρας του και θα πάθει τα ίδια.

Ανώνυμος είπε...

malista kirie anagnostopoule... kai tria kila feta parakalw....