Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Νίκος Μουρκούσης: ''...να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Ι.Π. Μεσολογγίου 11-2-11
Ανακοίνωση του συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα»
«ΟΧΙ στην κατάργηση του ΕΠΑΛ Κατοχής και του Γυμνασίου Γουριάς»
«Η πρόταση του διευθυντού Εκπαίδευσης για συγχώνευση του ΕΠΑΛ Κατοχής με το ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, καθώς και η κατάργηση του Γυμνασίου Γουριάς, στα πλαίσια περικοπών που ζητά η Τρόϊκα και πειθήνια εφαρμόζει η κυβέρνηση, μας βρίσκει μαχητικά αντίθετους.   Ο διαχωρισμός σε μαθητές «πρώτης και δεύτερης κατηγορίας», καθώς και η επιχειρούμενη υποβάθμιση της τοπικής κοινωνίας του πρώην δήμου Οινιαδών, είναι απαράδεκτα φαινόμενα και όσοι τα απεργάζονται θα εισπράξουν την οργή των πολιτών.   Η παράταξή μας θα θέσει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και με συμπαραστάτες το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και τα τοπικά του φερέφωνα. Σχολεία με μεγάλες επιτυχίες και σημαντική παρουσία στα σχολικά και κοινωνικά δρώμενα, καθώς και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μαθητών, δεν μπορεί να κλείσουν δήθεν για οικονομία, όταν η μεταφορά των μαθητών θα στοιχίσει ενδεχομένως πολλαπλάσια.    Επίσης, τη στιγμή που έχουν εξασφαλισθεί πιστώσεις και επίκειται η ανέγερση του νέου κτιρίου στην Κατοχή, στο οικόπεδο του πρώην Γυμνασίου, που θα στεγάσει σε σύγχρονες αίθουσες το ΕΠΑΛ, έρχονται οι «λογιστές του μνημονίου» να σταματήσουν την λειτουργία του.    Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ της συνέχισης λειτουργίας του ΕΠΑΛ Κατοχής και της διατήρησης του Γυμνασίου Γουριάς. Περιμένουμε η δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, πέρα από κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά. Γιατί όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή!    Το αξίζει η Κατοχή, το αξίζει η Γουριά, το αξίζουν οι Οινιάδες, το αξίζει ο νέος Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου.»                                                                                     Νίκος Μουρκούσης

2 σχόλια:

ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ είπε...

Να δούμε τι αντίδραση θα έχουμε από τους συνδικαλιστές καθηγητές της περιοχής μας, να δούμε αν η μαχητικότητά τους περιοριστεί σε κάποια ανακοίνωση ή θα πραγματοποιήσουν κάποια πιό δυναμική διαμαρτυρία. Τώρα θα μου πείτε η Δημοτική αρχή τι θα πράξει; Πιστεύω κάτι δυναμικό αυτή τη φορά. Για να αποδείξει ότι νοιάζεται για την εκπαιδευση του Δήμου μας. Τώρα τι θυμήθηκα : ότι η ενέργειες για την ανέγερση του νηπιαγωγείου από το ίδρυμα Μελά είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή ύστερα από πρωτοβουλία μεσολογγίτη πολιτευτή που διατηρεί πολιτισκό ίδρυμα στην πόλη μας και ο οποίος και στο παρελθόν έχει υλοποιήσει παρόμοια προσφορά σε Δημτοική μας Κοινότητα. Κανέναν δεν άκουσα να το αναφέρει .... στη τόση προβολή από τον τύπο αλλά και από web καμερα. Να λέμα τα πράγματα όπως είναι.
ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αδιάβαστος συλλαμβάνεται ο γιατρός...
Τι θέλει και ανακατεύεται με θέματα που δεν τα γνωρίζει;
Λοιπόν η πρόταση που παραδόθηκε στους δημάρχους και στους καθηγητές προτείνει να μεγαλώσει το Γυμνάσιο Γουριάς με την υποδοχή και των μαθητών της Παλαιομάνινας. Όσο για το ΕΠΑΛ Κατοχής μπαίνει το ζήτημα κτιριακών εγκαταστάσεων που είναι απαράδεκτες για σχολείο.
Όμως ήδη μαθαίνουμε δημοπρατείται τον Μάρτιο στο οικόπεδο του πρώην Γυμνασίου Κατοχής (που στεγάστηκε σε νέο κτίριο) η εγκατάσταση προκατ βαρέως τύπου για την μεταφορά του ΕΠΑΛ. Επομένως δεν προτείνεται το κλείσιμο κανενός σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχής μας!
Αν ρωτούσε ο Νικολάκης θα μάθαινε πριν κάνει δηλώσεις για θέματα που δεν γνωρίζει ....
Κατοχιανός καθηγητής που ρώτησε και έμαθε..