Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Εφετείο: Ζήτημα υπεράσπισης της δημοκρατίας

Του Βασίλη Μπρούμα
δημοτικού συμβούλου
Μέτωπο Ελεύθερων Δημοτών

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμη την ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς με έδρα  το Αγρίνιο, σύμφωνα με την απαράδεκτη, προσβλητική και προκλητική για το Μεσολόγγι εισήγηση της κυβέρνησης. Οι Μεσολογγίτες πρέπει να αψηφήσουν αδίστακτα αυτή τη φορά όποια δικαστική και κυβερνητική απόφαση που αφορά στην καταπάτηση των δικαιωμάτων της πόλης τους και να συνεχίσουν τον αγώνα με μεγαλύτερη ένταση για να αποκρούσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου να λεηλατήσει  τα δικαιώματα του Μεσολογγίου, να εξευτελίσει τους θεσμούς.
          Βλέπουμε για άλλη μια φορά το ελληνικό (Πασοκικό) κράτος να αγνοεί, να περιφρονεί  την Ιερή Πόλη, το δίκαιο, τις αξίες, την ηθική. Ένα κράτος που ανώτατοι λειτουργοί του προτεραιότητά τους έχουν την αρπαγή – ξεπούλημα δημόσιων αγαθών και την κατάλυση θεσμών, τη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου σύμφωνα με ιδιαίτερα συμφέροντα, την κομματική – πελατειακή νοοτροπία και συμπεριφορά.
          Μεγαλώνει, έτσι, διαρκώς το χάσμα ανάμεσα στο κομματικό κράτος και στους πολίτες του Μεσολογγίου και όχι μόνο, οι οποίοι υποφέρουν από τη διαπλοκή, τη διαφθορά, την κατάχρηση εξουσίας και την ανασφάλεια περί δικαίου.
          Όπως και πριν, είναι, λοιπόν, η εγγύτητα στα κέντρα πολιτικής εξουσίας που αποφασίζει για τους θεσμούς, το δίκαιο, τη νομιμότητα..
          Δεν έχουμε να κάνουμε, δυστυχώς, τοπικά και κεντρικά με ηγεσίες  που να μην αποτελούν ή να μη θυμίζουν συμμορίες μαφιόζων, πολύ πιο αρπακτικές και καταστροφικές για κάθε Δημόσια υπόθεση από εκείνες του παρελθόντος.
          Συσσωρεύει επιπρόσθετη οργή και εντείνει τον αναβρασμό στο Μεσολόγγι για τις συνέπειές  της η πολιτική που ακολουθούν οι σημερινοί κυβερνώντες, άρπαγες και απατεώνες στην ολότητά τους,  εκλεκτά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και του Αγρινίου.
          Δημιουργείται περαιτέρω χάσμα στις σχέσεις του Μεσολογγίου με το κράτος αυτό των Πασοκτζήδων και των Αγρινιωτών, σχέσεις που γίνονται όλο και πιο εχθρικές. Πυροδοτείται ένα αυθόρμητο κίνημα απειθαρχίας, ανυπακοής  των Μεσολογγιτών προς την εξουσία, τα όργανα και τους θεσμούς της.
          Η κυβέρνηση Παπανδρέου αφενός με τη γενικότερη πολιτική της  ακυρώνει – σκίζει το μέχρι πρόσφατα ισχύον κοινωνικό συμβόλαιο και αφετέρου, με τη στάση της απέναντι στο Μεσολόγγι, καταλύει την ομαλή λειτουργία της ελληνικής πολιτείας καταπατώντας κάθε διαχρονική και ηθική αρχή, αξία και ιδανικό.  Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή πράξη, της οποίας αμφιβάλλουμε αν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός έχουν αντιληφθεί το πλήρες εύρος των επιπτώσεων που έχει μακροπρόθεσμα για την ελληνική κοινωνία, όχι μόνο τοπικά.
          Όταν η κυβέρνηση λεηλατεί τους μισθούς των εργαζομένων, μειώνει τις συντάξεις, υποβαθμίζει τη δημόσια παιδεία και υγεία, πιέζει προς τα κάτω το βιοτικό επίπεδο, ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο και ταυτόχρονα καταλύει θεσμούς, προσβάλλει την Ιερή Πόλη του έθνους, την τιμή, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Μεσολογγιτών, είναι προφανές ότι επιβάλλει μια διαφορετική, χειρότερη κοινωνία και πολιτεία από αυτή την έστω ελλειμματική μέχρι τώρα, που κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος  που μάλιστα των Μεσολογγιτών ήταν καθοριστικοί για το σύγχρονο ελληνικό κράτος.
          Σε αυτό, λοιπόν, της απαντούν ήδη διογκούμενες μάζες πολιτών, στις οποίες θα προστεθούν και οι Μεσολογγίτες, με τον πολλαπλασιασμό των εκδηλώσεων απειθαρχίας και ανυπακοής. Της στέλνουν απερίφραστα μήνυμα ότι δελεάζονται με την ιδέα να σκίσουν και οι Μεσολογγίτες το «παλαιό» κοινωνικό συμβόλαιο! Να πάψουν, δηλαδή, να τηρούν τις δικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην εξουσία, κυβερνητική και άλλη.
          Μια τέτοια πολύπλευρη ρήξη του κοινωνικού ιστού δεν αφορά απλά μια αντικυβερνητική στάση και δυναμική, συνιστά ισχυρό πλήγμα κατά του συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του ανώμαλου τοπικού καθεστώτος.
          Στις σημερινές συνθήκες, πάντως, μάλλον θα εκπλαγεί δυσάρεστα η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα προσπεράσει χωρίς συνέπειες αυτή τη γενίκευση των διαθέσεων ανυπακοής και των Μεσολογγιτών.
          Η διεύρυνση του χάσματος ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο κράτος και τους Μεσολογγίτες οξύνει και τοπικά τις κοινωνικές εντάσεις και ίσως εκρήξεις.
          Αυτό , πάντως, που είναι δικιά μας δουλειά είναι να συνεισφέρουμε κι εμείς, καθώς όσο γρηγορότερα τους διώξουμε, τόσο μικρότερη ζημιά θα προλάβουν να κάνουν σε όλους τους τομείς και στο Μεσολόγγι.
          Να συνειδητοποιήσουμε χωρίς καθυστέρηση ότι έχουμε να κάνουμε με μια απονομιμοποιημένη, αυταρχική και ολοκληρωτική κυβέρνηση και με ένα τοπικό (υπερτριαντάχρονο…σαν της Αιγύπτου!) απεχθές αγρινιώτικο καθεστώς, που ούτως ή άλλως αποτελεί το πιο δυναμικό στήριγμα στην περιοχή του κεντρικού καθεστώτος. Οι φασιστικές μέθοδοι, το «αποφασίζουμε και διατάζουμε» της «χούντας Παπανδρέου και αγρινιώτικου καθεστώτος» κάνουν φανερό αφενός ότι η αποτροπή της ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο συνδέεται πλέον και με την υπεράσπιση της δημοκρατίας και αφετέρου ότι η κυβέρνηση πρέπει να εκδιωχθεί από το λαό το ταχύτερο δυνατό και το τοπικό, αρπακτικό αγρινιώτικο καθεστώς να γκρεμιστεί το συντομότερο.

                                                                  ΜΕΤΩΠΟ  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔHΜΟΤΩΝ
                                        

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το χεις χαμενο Μπρούμααααααααααα.......

Ανώνυμος είπε...

2.13 ΚΟΤΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΧΑΜΕΝΟ;ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗς ΠΟΛΗΣ Η Ο ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ..ΡΕ ΟΥΣΤ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΣΑΝ ΠΟΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Ένας ψυχίατρος να μας σώσει από τον ... ψυχίατρο!

Ανώνυμος είπε...

POLY SWSTA.... KAI TWN BAIWN POY THA ERTHOYN NA "TIMHSOYN" ME THN PAROYSIA TOYS TIS MNHMES EKSODOY OOOOOLLLOIOIOI EMEIS POY FWNAZOYME, AGANAKTOYME, BRIZOYME, DIAMARTYROMASTE, THA BGOYME NA TOYS KALODEXTOYME KAI NA TOYS XTYPAME PALAMAKIA ANTI NA TOYS PAROYME ME TA LEMONIA....
KALA MAS KANOYNE KAI MAS KOROIDEYOYNE GIATI TA THELEI O K..L..S MAS !!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Μπρούμα.Είσαι από τους λίγους που έχουν όυμπαλα σ αυτή την πόλη.Λές τα πράγματα με το όνομά τους και με απόλυτο κόστος.Οι οικογένειες ,οι γόνοι,οι δήθεν και οι μπινέδες των κομμάτων τι έχουν να πουν;Μόνο να πουλάνε το Μεσολόγγι με τη στάση τους ξέρουν.

Ανώνυμος είπε...

αμα ηταν καλα ο μπρουμας δεν θα ειχε στο ψηφοδελτιο τον γαιδαρο!!!!!

Ανώνυμος είπε...

προς 8.00. εσενα δηλ σου αρεσει που το εφετειο δεν γινεται στο Μεσολογγι? και αν οχι τι κανεις

Ανώνυμος είπε...

Εδώ έχουμε κανονική κατοχή (τα γράφει και το κείμενο) και ασχολούμαστε με εφετεία...

Ανώνυμος είπε...

12.18 και το εφετειο ειναι δειγμα κατοχης.Εδω ο κοσμος πειναει και θελουν να φτιαξουν σωνει και καλα εφετειο στο Αγρινιο οταν τα εφετεια στο εξωτερικο ειναι λιγοτερα.Αλλα αυτο θελει ο Μωραιτης,ο Κουρουμπλης,η Γιαννακά και ο Μακτυπίδης..Μαυρίστε τους.Μην ξαναξηφιστει κανεις από δαύτους

Ανώνυμος είπε...

10.03 φιλε μου φυσικα και δεν μου αρεσει να γινει στο αγρινιο!!!!!!!
αλλα δυστυχως δεν εξαρταται απο μενα και απο σενα....
και οσο κι αν ποναει μια εξοδος θα μας σωσει παλι....ελα να την ξεκινησουμε μαζι!!!!!!ειμαι στην διαθεση σου!!!!!!!! [αιτωλια]

Ανώνυμος είπε...

Ο δημαρχος τι κανει;Γιατί δεν μιλάει;Πουλάει το Μεσολόγγι

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ