Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Αθωώθηκε ο τ. Δήμαρχος Αιτωλικού και το Δημοτικό Συμβούλιο

Εκδικάστηκε σήμερα Παρασκευή 18-2-2011 στο πενταμελές Εφετείο Πάτρας η έφεση της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία είχαν καταδικαστεί ο τ. Δήμαρχος Αιτωλικού Νίκος Γαλάνης και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο της περιόδου 2003-2006.
Η υπόθεση αφορούσε παράνομες προσλήψεις εκ μέρους του Δημάρχου Αιτωλικού Νίκου Γαλάνη.....
Συγκεκριμένα η κατηγορία ήταν παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του Δημάρχου για παράνομες συνεχόμενες δίμηνες συμβάσεις πρόσληψης προσωπικού και παράβαση καθήκοντος επίσης για όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για παράνομες αποφάσεις πρόσληψης προσωπικού.
Οι αρχικές ποινές ήταν:
• Ποινή φυλάκισης 12 μηνών για τον Δήμαρχο Αιτωλικού Νίκο Γαλάνη
• Ποινή φυλάκισης 12 μηνών για τον τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Φραγκούλη
• Ποινή φυλάκισης 5 μηνών για κάθε ένα Δημοτικό Σύμβουλο (16 συνολικά άτομα)
Μετά από πολλές αναβολές που είχε δώσει το δικαστήριο (λόγω έλλειψης χρόνου) καθορίστηκε η σημερινή μέρα για την εκδίκαση της έφεσης και ήταν η μοναδική υπόθεση που εκδικάστηκε σήμερα λόγω του κινδύνου της παραγραφής.
Μετά από την εξέταση των μαρτύρων και την απολογία των κατηγορουμένων, αγόρευσε ο εισαγγελέας που πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δικηγόρων (6 συνολικά) και το Δικαστήριο μετά από πολύ σύντομη σύσκεψη αποφάνθηκε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι κρίνονται αθώοι.
(από το Etoliko-news )

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εθνική προδοσία από το ΥΠ.ΕΞ. – Ύποπτη σιωπή από τους ψευτοπατριώτες της Βουλής. Θεόδωρος Οικονόμου Καμαρινός: “…Τι περισσότερο είπα εγώ για τους Έλληνες στην Κορυτσά, από αυτά που λέει κάθε τόσο ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή; Και ενώ εκείνον τον αφήνουν ανεμπόδιστα να μιλάει, εμένα με ανακαλούν! Γιατί;”

Προ ημερών ο Έλληνας πρόξενος Κορυτσάς κ. Οικονόμου Καμαρινός είχε δηλώσει δημοσίως: “Στην Κορυτσά οι Έλληνες δεν πρέπει να φοβούνται στην ερχόμενη απογραφή πληθυσμού να δηλώσουν αυτό που είναι.Οι παππούδες σας εδώ ήταν Έλληνες, εδώ έγιναν ένδοξες ελληνικές μάχες, ο ελληνικός λαός ήταν πάντοτε παρών εδώ. Να πάτε σους τάφους των προγόνων σας που γράφουν ελληνικά και να πράξετε κατά συνείδηση

Αυτή η ορθή εθνικά και ιστορικά δήλωση εξόργισε το ΥΠ.ΕΞ. Μετά τις φωνές και τις εκ του ασφαλούς απειλές των αλβανών, διέταξαν τον πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα να “αδειάσει” τον κ. Οικονόμου και εν συνεχεία προχώρησαν στην ανάκλησή του. Την ίδια ώρα ο τούρκος πρόξενος στην Θράκη έχει γίνει το Νο1 φερέφωνο της τουρκικής προπαγάνδας και φυσικά δεν τον ενοχλεί κανείς.

Με απλά λόγια, η διεθνώς αναγνωρισμένη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, έχει πάψει να υφίσταται για το ελλαδικό κράτος. Η ανάκληση του Έλληνα προξένου Κορυτσάς συνιστά ξεκάθαρη εθνική προδοσία, καθώς καταστρατηγεί κεκτημένα που κερδήθηκαν με σκληρούς, πολυετείς αγώνες έπειτα από αιώνες δουλείας και καταπίεσης. Οι νεκροί Ήρωες του 1914, οι Στρατιώτες του ’40 που έμειναν για πάντα στα χιονισμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου, οι τάφοι με την ελληνική γραφή επάνω στον Σταυρό θα φωτίζουν αιώνια την ελληνικότητα αυτής της γης. Όσο χαμηλά και αν πέσουν αυτοί που προσωρινά εξουσιάζουν το κράτος των Αθηνών, η παραπάνω αλήθεια δεν μπορεί να αλλάξει.

Νέες δηλώσεις του κ. Καμαρινού φιλοξένησε η ιστοσελίδα NOIAZOMAI.net: “Έκανα το καθήκον μου. Τίποτε παραπάνω. Και ούτε ανακαλώ, ούτε θα ανακαλέσω ποτέ τα όσα είπα για Έλληνες και Βόρειο Ήπειρο! Γι΄ αυτό και ανακλήθηκα στην Αθήνα! Είχα συνείδηση της αποστολής μου. Ήμουν στην Βόρειο Ήπειρο!… Χαίρομαι, γιατί τα λόγια μου έπιασαν τόπο στην Κορυτσά και σπεύδουν μαζικά οι Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν την Ελληνικότητά τους. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι αυτό που επετεύχθη, τόσο που ανησύχησε ιδιαίτερα τους Αλβανούς, που διαμαρτυρήθηκαν, με αποτέλεσμα να ανακληθώ στην Αθήνα… Θέλω να κάνω μονάχα μια ερώτηση. Τι περισσότερο είπα εγώ για τους Έλληνες στην Κορυτσά, από αυτά που λέει κάθε τόσο ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή; Και ενώ εκείνον τον αφήνουν ανεμπόδιστα να μιλάει, εμένα με ανακαλούν! Γιατί;”

Ανώνυμος είπε...

δικαιοσυνη ξεφτιλα..εθνος αναδελφον

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΜΩΡΕ, ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ???....

Ανώνυμος είπε...

ma se ti xvra zoyme..kanenas den paei mesa?