Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Β. Μπρούμας: ''Το Νοσοκομείο και τα μάτια μας!''

          Διαλύει τα δημόσια νοσοκομεία η κυβέρνηση. Παρά τις τεράστιες ελλείψεις που παρατηρούνται καθημερινά στα νοσοκομεία σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η κυβέρνηση από τις αρχές 2011 έχει εντάξει και το χώρο της Υγείας στην απαράδεκτη συμφωνία με την τρόικα που θέλει να γίνεται μια πρόσληψη για κάθε πέντε, ή και εφτά και οκτώ ακόμη αποχωρήσεις από το δημόσιο τομέα. Αν λάβει κανείς υπόψη και το νέο εφεύρημα του ΠΑΣΟΚ ότι «οι μετατάξεις μετράνε σαν προσλήψεις» γίνεται σαφές ότι μιλάμε για δραματική μείωση του προσωπικού των νοσοκομείων, όταν παράλληλα  οι αιτήσεις συνταξιοδότησης χτυπάνε επίπεδα ρεκόρ. 
         Επισημαίνεται εδώ επιπρόσθετα, ως τοπική ιδιαιτερότητα, η απαράδεκτη πολιτική των άθλιων απατεώνων του ΠΑΣΟΚ και του Αγρινίου να χρησιμοποιούν τα προβλήματα του νοσοκομείου Μεσολογγίου ως διαπραγματευτικό ατού για την προώθηση των θεμάτων του νοσοκομείου Αγρινίου – δεν μιλάμε για το νοσοκομείο Μεσολογγίου αρκεί να προωθούνται οι υποθέσεις  του νοσοκομείου  Αγρινίου, και η πρόσφατη εξόφθαλμη υποστήριξή τους σε μαζικές αιτήσεις  για   μεταθέσεις  Αγρινιωτών από το νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου είναι οι θέσεις τους και εργάζονται για τη στελέχωση του δικού τους νοσοκομείου στο Αγρίνιο. 
        Να  υπενθυμίσουμε επίσης εδώ την…τόσο ωραία ατμόσφαιρα και τις προθέσεις των Αγρινιωτών που όταν το καλοκαίρι χρειάστηκε να υποστηριχτεί το νοσοκομείο Μεσολογγίου για λίγο διάστημα με έναν αναισθησιολόγο από τους πέντε της ειδικότητας που διέθετε το νοσοκομείο τους δεν στάθηκε δυνατόν , κίνησαν γη και ουρανό για να ακυρωθεί η απόσπαση για ένα μήνα ενός γιατρού τους! Τόση αγάπη για το Μεσολόγγι, τέτοια αλληλεγγύη και συνεργασία, τόση υποστήριξη! Τόσο αποκρουστική η «αντιμεσολογγίτικη» παρέα τους.
          Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τη λειτουργία του δημόσιου τομέα Υγείας στη βάση «κόστους – οφέλους», μετατρέποντας τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, ιδιωτικοποιώντας τις δραστηριότητές τους εκτός των βασικών της νοσηλευτικής υπηρεσίας. Είναι προφανές ότι αυτοί οι αδίστακτοι εγκληματίες  δεν νοιάζονται ούτε καν για τις ανθρώπινες ζωές που θα χαθούν από τη «μνημονιοποίηση» της Υγείας.
          Σ’ αυτό το γενικότερο πλαίσιο έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα η πρόσφατη πρωτοβουλία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου για την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης φορέων της περιοχής με αντικείμενο τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» και η ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε.
          Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου, η συζήτηση ανέδειξε ως κυρίαρχο ζήτημα την άμεση στελέχωση με νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς και λειτουργία όλων των προβλεπόμενων κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου, την ανάγκη ανάδειξης του σημαντικού και ποιοτικού έργου του και της ανεκτίμητης προσφοράς του στη δημόσια υγεία της περιοχής με σχετικά χαμηλό κόστος, τεκμηρίωση της ανάγκης διατήρησης, περαιτέρω ανάπτυξης και αναβάθμισής του, καθώς και την ενημέρωση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής για την υπάρχουσα  κατάσταση και για όσα παρασκηνιακά και απαράδεκτα μεθοδεύονται σε βάρος της δημόσιας υγείας στην περιοχή, που ως τελικό στόχο θα ήθελαν να έχουν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
          Ομόφωνη υπήρξε η απόφαση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση για: 1) Τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα που θα διαμορφώσει το πλαίσιο διεκδικήσεων για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου  2) Την πραγματοποίηση ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης προς όλους τους πολίτες στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο 3) Τη διοργάνωση ανοικτής συγκέντρωσης καθώς και κάθε άλλης δυναμικής κινητοποίησης σύμφωνα με το πλαίσιο που θα καθορίσει η Επιτροπή Αγώνα. Εν αναμονή, επίσης, της έκτακτης σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τα προβλήματα του Νοσοκομείου.
          Το Μέτωπο Ελεύθερων Δημοτών, όλοι οι δημότες Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και Αστακού θα υπερασπιστούμε το Νοσοκομείο μας, κοινωνική κατάκτηση με αγώνες και αίμα, τόσο ως ένα από τα  ζητήματα τιμής,  υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας για την περιοχή μας, όσο και κυριολεκτικά  ως ζήτημα ζωής και θανάτου. Είναι φανερό πως αφενός έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση αδίστακτων, άθλιων απατεώνων και αφετέρου με ένα τοπικό κύκλωμα – συμμορία συμφορά για το Μεσολόγγι, αδίστακτους υπηρέτες των συμφερόντων του Αγρινίου. Με μια αδίστακτη πολιτική συμμορία ληστών ΠΑΣΟΚ – Αγρινίου σε ένα τόσο αχαλίνωτο, αντιμεσολογγίτικο όργιο. Με γλοιώδη Πασοκικά  λαμόγια – «εκπροσώπους» που απεργάζονται αποκρουστικά σχέδια και νέα πλήγματα κατά του Μεσολογγίου,  εντείνοντας την αποστροφή και την αηδία προς τους …εκπροσώπους αυτούς.  Δεν θα τους αφήσουμε να μας πεθάνουν κιόλας. Δεν θα τους αφήσουμε να ισοπεδώνουν ανενόχλητα τα πάντα, να αναιρούν τις κατακτήσεις και να καταλύουν όλα τα δικαιώματα του Μεσολογγίου. Πρέπει να προλάβουμε, πάση θυσία, να τους αναχαιτίσουμε πριν ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους.   Πίσω γλοιώδη Πασοκικά λαμόγια,  άθλιοι  απατεώνες, ψεύτες, εγκληματίες,  ληστές, δουλόφρονες, βάρβαροι, τέρατα,  ιερόσυλοι!. Κάτω το Αγρίνιο και το ΠΑΣΟΚ! Κάτω τα ξερά σας από το Μεσολόγγι και το Νοσοκομείο του!  
Του Βασίλη Μπρούμα
δημοτικού συμβούλου
Μέτωπο Ελεύθερων Δημοτών

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε γιατρε...Πραγματικα χαιρομαι που ημουν ένας από αυτους που σε ψηφισαν.Και ας μου βγηκαν τα ματια για να διαβασω το αρθρο..Γιατι βλεπεις αν εγραφες και συ...11 εντολες...θα σε βαζανε με κεφαλαια..Φαινεται αυτα που λες δε βολευουν πολλους κατα τα αλλα μεσολογγιτάρες...Ο <>οπου το λαμογο πασοκ εφερε σε εφαρμογη εχει ως κυριο στοχο την διαλυση της παιδειας και της υγειας...Για το πασοκ και γενικοτερα για τα κομματα της συγχρονης αστικης δημοκρατιας η υγεια ειναι πολυτελεια και προνομιο των εχόντων...Οσον αφορα τον νομό μας για το πασοκ αιτωλοακαρνανια =αγρινιο εδω και χρονια τωρα...Αλλωστε εκει εχει την κυρια μαζα των βλαχο οπου αντιλαμβάνονται τον σοσιαλισμο ως μεσό αποκτησής καμιάς θεσης σε καμιά υπηρεσια και θεωρουν τον ΓΑΠ ως γνήσιο σοσιαλιστικο πρότυπο..Και ρωταω εγω τωρα:ποιος βουλευτης της κυβερνησης υπέρασπιστικε το μεσολλογγι?..Μηπως εσυ μεσολογγιτη που τσ ψηφισες πρεπει να σαι ο πρωτος που θα τούς γιαρτωσεις..?.Μήπως ηρθε η ωρα να σπασει η πασοκο αγρινιοτοκρατια ? Γιατι στο τελος θα ονομαστει Ι.Π Αγρινιου.Δειτε το τωρα για να μην σας ερθει απότομο σε λιγα χρόνια..Επίσης μηπως πρεπει να στειλουμε στα σπιτια τους κατι λέρες που με τόν τιτλο του μεσσολογγιτη σας ταιζουν κουτοχορτο,και αερολογιες ως δηθεν προοδευτικα στοιχεια και στην ουσια ειναι κυριοι πρεσβευτες της αστικης δημοκρατιας...Δυστυχώς ομως στην πέριοχη μας υπαρχει αρκετο ρακενδυτο προλεταριατο το οποιο ευκολα εξαγοραζεται....Συμφωνω απολυτα με τόν γιατρο στην φραση κάτω το αγρινιο και το πάσοκ...Γιατι αν το καλοσκεφτείτε οτι ειναι το πασόκ για την ελλαδα ειναι και τ αγρινιο για τον νομό...

Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγαλο μπραβο στο Βασιλη Μπρουμα.Ο ανθρωπος εχει αρχ@@@@α

Ανώνυμος είπε...

Βασιλη προχωρα ξεβρακωσε την πασοκομαδα(Βαινας, Σωκος,Μοσχολιος και παρατρεχαμενοι)του Αγρινιου που αλωνιζει χρονια το νομο κανονιζονταςτα παντα οπως τουςβολευει(στο παιχνιδι τους παντα και οιβολευτες) με αποτερο στοχο την εξοντωση του Μεσολογγιου.Γι'αυτο καθολου τυχαια προωθουν σε θεσεις εξουσιας ατομα πιονια τους που μονο κακο μπορουν να προσφερουν στον τοπο.
Ενας ψηφοφορος που περιμενει μονο απο σενα.

Ανώνυμος είπε...

μακάρι να είχαν και άλλοι
τα αρ@#$#@α του μπρούμα και να βγουν μπροστά επωνύμως να πουν τα πράγματα με το όνομα τους.


Πολλοί όμως κρυμμένοι πίσω από ψευδώνυμα όπως ο NANO LATINO σχολιάζουν και κρίνουν...


μπράβο ρε γιατρέ , δεν λογαριάζεις τίποτα , δεν φοβάσαι τίποτα , είσαι αγνός και είσαι ελεύθερος .
Να είσαι καλά ...

Ανώνυμος είπε...

12.12 Και εσυ όμως δεν έχεις αρχ@@@@α απ οτι βλέπω γιατι ανώνυμα και σκοπιμα κανεις σχολια.

Ανώνυμος είπε...

12.34 ,
όταν δίνουμε συγχαριτηρια δεν γραφουμε το όνομα μας.

Το γράφουμε όμως όταν κρίνουμε , σχολιάζουμε και διαφωνούμε ...

Τι θα κερδίσει ο γιατρός δηλαδή άμα μάθει ποιος τον επεφημει ;