Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Νίκος Μουρκούσης:Να αποσυρθεί το ΠΔ για Εφετείο στο Αγρίνιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                            Ι.Π. Μεσολογγίου 11-2-11
Ανακοίνωση του συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα»
«Να αποσυρθεί το Προεδρικό Διάταγμα για Εφετείο στο Αγρίνιο»
«Η πρόσφατη γνωμοδότηση του ΣτΕ, σχετικά με την ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο, επαναφέρει στο προσκήνιο ένα σήριαλ πολιτικών αποφάσεων και δράσεων εις βάρος ολόκληρης της Αιτωλίας και φυσικά της περιοχής Μεσολογγίου.
Με στόχο την εξυπηρέτηση κομματικών ψηφοθηρικών αναγκών, με βάση πληθυσμιακά στοιχεία, η κυβέρνηση επιχειρεί να ιδρύσει Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με έδρα το Αγρίνιο. Γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα που ανακύπτουν με την χωροταξία αλλά και με τις οργανικές θέσεις των δικαστών, που μπορεί να καθυστερήσουν για χρόνια την υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης, προχωρά σε ένα σοβαρό λάθος.
Υποτιμώντας και παραγνωρίζοντας ο υπουργός Δικαιοσύνης την ιστορία και την συμβολή της Ιερής Πόλης της Ελευθερίας, του Μεσολογγίου, στην αναγέννηση και απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους αλλά και την δικαστική παράδοση, αφού εδώ λειτουργούσε Εφετείο ακόμη και τα χρόνια της πολιορκίας μέχρι την Έξοδο, προωθεί ένα απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα.
Καλούμε την κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας, την υστάτη στιγμή να αντιληφθούν το μέγεθος του λάθους και να αποσύρουν το επίμαχο Π.Δ. Την κρίσιμη ετούτη ώρα φαίνεται ξεκάθαρα το έλλειμμα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της περιοχής μας…
Καλούμε την δημοτική αρχή να συσπειρώσει όλους τους φορείς και όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, εντός και εκτός των ορίων του Δήμου, σε μια πανστρατιά διεκδίκησης του δικαίου και της κοινής λογικής, σε μια έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τον συντονισμό δράσης για το Εφετείο.
Εμείς θα αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την επανίδρυση του Εφετείου στην φυσική κοιτίδα του, το Μεσολόγγι.»
Νίκος Μουρκούσης

6 σχόλια:

ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ είπε...

Επανίδρυση

ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ είπε...

Επανίδρυση απαιτούμε !!!! Πρέπει να το προσέξει η δημοτική αρχή , γιατί στους προηγούμενους αγώνες απουσίαζε και μάλλον δεν τονίζει την επανίδρυση του Εφετείου στο Μεσολόγγι.
ΑΛΥΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Μουρκούση είσαι σε ανυποληψία.Α΄σε κανένα άλλο να μιλήσει για το εφετείο

Ανώνυμος είπε...

O μουρκουσης ετοιμαζεται για δημαρχος, μετα την προσεχή εκπτωση του κατσουλη απο το δημαρχιακο αξιωμα.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, με τον Κατσούλη θα πορευτούμε. Χωνέψτε το. Υπάρχει περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να αφήσει να χαθεί ο Δήμος ???... (Αφήστε τους άλλους να ετοιμάζονται....)

Ανώνυμος είπε...

mourkousi kai 2 kilka feta....