Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση Π. Κατσούλη για το Εφετείο: Λάθη, αντιφάσεις και σκοπιμότητες

                                                            ΔΗΛΩΣΗ
Του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο:

Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο κινείται σε λάθος κατεύθυνση, όπως συνολικά σε λάθος κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση και ο Υπουργός της Δικαιοσύνης, που ζήτησε αυτή τη γνωμάτευση.
Η ίδια άλλωστε η απόφαση του ΣτΕ βρίθει αντιφάσεων, αφού από τη μια πλευρά αναφέρει πως «αναγκαιότητα» για την ίδρυση Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο είναι η αποσυμφόρηση του Εφετείου Πατρών, έτσι ώστε να επιτευχθεί «η ευτυχέστερη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των κατοίκων των νομών Αιτωλ/νιας και Λευκάδας», από την άλλη εκτιμά ότι «τυχόν μείωση των οργανικών θέσεων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών του δικαστηρίου αυτού θα επηρέαζε την ευάριθμη λειτουργία του» και καταλήγει πώς για να λειτουργήσει το νέο Εφετείο αυτό θα μπορέσει να συμβεί μόνο «με τη μεταφορά από το Εφετείο Πατρών αριθμού οργανικών θέσεων» στο υπό ίδρυση Εφετείο. Οι αντιφάσεις αυτές δυστυχώς φανερώνουν, πως το ΣτΕ δεν κατάφερε να ξεπεράσει μέσω της γνωμάτευσής του τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπαγόρευσαν τη γνωμάτευση αυτή.
Εκτός όμως των παραπάνω αντιφάσεων, εκείνο το οποίο δεν αντιλήφθησαν οι συγκεκριμένοι δικαστές και το οποίο δεν αντιλαμβάνεται ούτε η κυβέρνηση και ο Υπουργός της Δικαιοσύνης, είναι «οι δεσμοί αίματος» που ιστορικά έχει διαμορφώσει ο δήμος της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου με τους θεσμούς της δικαιοσύνης και οι οποίοι δεν μπορούν να εύκολα να παραγραφούν από αντίστοιχες αποφάσεις του ΣτΕ.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα εφετεία και όλοι να γίνουμε εθελοντές τώρα. Έχει καθαρισμό του Τρικούπειου μεθαύριο.
Κι αμα χρειαστεί χτίζουμε εφετείο μόνοι μας.
Για όνομα καφετέριας πάντως καλό μου φαίνεται... "ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ"

Ανώνυμος είπε...

Σιγα δημαρχε, θα σκισεις κανενα καλσον...
Ακομη κι ο αποτυχημενος Λαδάς, σε αυτο το θεμα, παλεψε λιγο περισσοτερο, τουλαχιστον για τα ματια του κοσμου...
Εσυ τιποτε.
Δεν ξεκινας καλα.
Κριμα.

Καμια δυναμικη κινητοποιηση δεν θα γινει?
Τελος;

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλα λόγια και από ΚΑΤΣΟΥΛΗ και από ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟ και πράξη μηδέν.Γιατί φυσικά είναι μέλη αυτού του ίδιου "μηχανισμού" που ευθύνεται διαχρονικά για όλα όσα γίνονται σε βάρος της πόλης.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ Π.ΚΑΤΣΟΥΛΗ
ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ......
ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΗΣ) ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΣ ΞΑΝΑΓΡΑΦΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος είπε...

Ο 'ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ' Δήμαρχος των 6.000 ευρώ που διόρισε κατά παράβαση του νόμου ειδικό του συνεργάτη-εθελοντή τον κ.Πουρνάρα απόφοιτο ΤΕΙ με 2.300 ευρώ το μήνα ο οποίος τυγχάνει και 'ειδικός' συνεργάτη του Θάνου Μωραίτη, το παίζει τώρα δήθεν αντιστασιακός κατά του Αγρινίου. Για την 'κλοπή' της Μακρυνείας από την επικράτεια του Δήμου Μεσολογγίου γιατί δεν είπε τίποτα?
Υπό το Σώκο Νομάρχη 4 χρόνια τι έκανε?Στην ορκωμοσία του νέου Δήμου Αγρινίου τι πήγε να κάνει?

Να γλείψει το Μοσχολιό και το Αγρίνιο?

Μειοδότης θα μείνει ο ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ Δήμαρχος ,ο οποίος σημειωτέον βάσει του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας είναι άκυρος.

Ανώνυμος είπε...

επικίνδυνα ανεπαρκής ο νέος δήμαρχος. άλλο προφίλ έβγαζε, άλλο προέκυψε. δήμαρχος δεν γίνεσαι φορώντας κοστούμι και γραβάτα και κάνοντας βόλτες στις εκδηλώσεις. λυπάμαι πολυ γιατί άλλα περιμέναμε. ο άνθρωπος απλά δεν κάνει για δήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩς ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΣΩΚΟΣ ΣΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;;; ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΛΕΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ;;
ΚΑΤΙ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΛΛΟΝ!

ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ είπε...

O Δήμαρχος θα πρέπει να μας γνωρίσει το ιστορικό των κινητοποιήσεων για την επανίδρυση του Εφετείου στο Μεσολόγγι και τη συμμετοχή του σε αυτές από τη θέση του Αντινομάρχη
ΑΛΙΣΑΧΝΙΟΣ ΠΛΕΥΡΩΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα ότι ο Κατσούλης χάνει την δημαρχία και δήμαρχος θα γίνει ο Μουρκούσης. Ο Λαδόγιαννος είναι μεσ' στην τρελή χαρά γιατί φεύγει ο Κατσούλης από τη μέση. Έχει λέει αυτή την ώρα σύσκεψη με τον Αβόλευτο - Βολεμένο Λάμπρο, φθάνει και η saratromara από το ένδοξο Βραχώρι για να συντονίσουν τις περαιτέρω ενέργειες. Όπως μου είπε ο κοριός μου από το σπίτι του Παραβολιώτη σκέφτονται τρόπους να αρχίσουν να ρίχνουν λάσπη από τώρα στο νέο δήμαρχο. Για άμεση ενημέρωση μπείτε στο antidimos-paparologos.blogspot.com ή στο spyraki.blogspot.com που αναμεταδίδει. Όποιος μπει πρώτος στο blog και είναι φοιτητής του κερδίζει μια βαθμολογία άριστα χωρίς βαθμολόγηση του γραπτού.
Ένας υπάλληλος του δήμου (όχι του αβόλευτου, ο άλλος στο απέναντι γραφείο)

Ανώνυμος είπε...

κατσουλακο εισαι σωκοπαιδι που βγηκε με αποβολη,οποτε μην ομιλεις με στομφο γιατι γελανε και οι πεθαμενοι μαζι σου!!!!!!!

[αιτωλια]