Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Οι 2 Ελλάδες

Λίγα μέτρα έμειναν μόνο για τη σύγκληση των δυο τμημάτων της νέας γέφυρας του Ευήνου κοντά στο Περιθώρι.  Οι εργασίες στο τμήμα αυτό της Ιόνιας οδού προχώρησαν σε ικανοποιητικό βαθμό και το αρκετά δύσκολο αυτό κομμάτι ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό. Ευχής έργο είναι να προχωρήσουν και στα υπόλοιπα τμήματα της νέας οδού οι εργασίες, τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις της οποίας μας είναι λίγο πολύ γνωστά. Χαρακτηριστικό όμως δείγμα των δύο Ελλάδων που συμβαδίζουν αεί συγκρουόμενες είναι το σημείο της νυν εθνικής οδού από το οποίο φαίνεται καλύτερα η νέα γέφυρα.  Από τη μια η Ελλάδα της προόδου, της ανάπτυξης, του μέλλοντος και από την άλλη η Ψωροκώσταινα της μιζέριας, της αθλιότητας, της καθυστέρησης, της υπανάπτυξης.                                                    
Είναι το πάρκιγκ στη θέση  ''σκάλα Μαυρομμάτη''  όπου βάσει μελετητών και  του υπάρχοντος  μνημείου, εκεί ξεκίνησε η Επανάσταση του '21. Από το σημείο αυτό φαίνεται θαυμάσια προς τα κάτω το ποτάμι και η νέα γέφυρα και θα μπορούσε να είναι ένα υπέροχο στέκι για  οδηγούς και ταξιδιώτες.
Εκεί λοιπόν αντί να είναι ένα αξιοποιημένο τουριστικά και καλαίσθητο σημείο της διαδρομής, με την ανάλογη ενημερωτική σήμανση, οι γνωστοί-άγνωστοι  Ελληνάρες το έχουν καταντήσει μια χωματερή, αδειάζοντας και πετώντας ότι σκουπίδι μπορεί να φανταστεί κανείς.    Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες που δείχνουν το χάλι στο οποίο έχουν φέρει οι περαστικοί συμπατριώτες μας το συγκεκριμμένο σημείο αλλά και όλο το οδικό δίκτυο απανταχού της χώρας. Περιττό να αναφέρουμε βέβαια ότι και στο πάρκιγκ αυτό υπάρχει μεγάλος κάδος σκουπιδιών, στα 10 μέτρα, αλλά ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟΣ !!!  Όλα τα σκουπίδια έχουν πεταχτεί εκτός του κάδου  σαν να μην υπάρχει, στον περιβάλλοντα χώρο. Απογοητευτική η εικόνα και ότι και να λέμε για το κράτος, την πολιτεία και τους δημόσιους άρχοντες είναι κενά περιεχομένου εάν ο κάθε πολίτης δεν αναλάβει την ελάχιστη ευθύνη του και δεν  επιτελέσει το αυτονόητο καθήκον του. Υπάγεται στη σφαίρα της ψυχιατρικής αυτή η αυτοκαταστροφική μανία και η ροπή προς την ασχήμια και το κιτς που έχουμε σαν λαός. Καμιά απολύτως σχέση με τους αρχαίους ημών προγόνους. Άλλη φάρα. Δυστυχώς, όπως λέει κι ένας φίλος, ''εμείς οι νεοέλληνες είμαστε το βαρβαρότερο φύλο που πέρασε από αυτή τη χώρα''.
(κάντε κλικ στις φωτο για μεγέθυνση)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

IERA POLIS ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Great article with many different fantastic written content! I assume you may be on the correct way. Best of luck

Ανώνυμος είπε...

Thank you very much for that content about this subject matter, it had been beneficial.