Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η Πρόταση της ''Λαικής Συσπείρωσης'' που κατατέθηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο


ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
«Οι εργαζόμενοι της χώρας μας και της περιοχής βρίσκονται τον τελευταίο καιρό μπροστά σε μια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, που σαρώνει όλα τα δικαιώματά τους, δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες τις προηγούμενες δεκαετίες. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – το ΔΝΤ – η ΕΕ, με την συμπαράσταση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών κλπ, έχουν κηρύξει κυριολεκτικά τον πόλεμο ενάντια στο λαό και τον οδηγούν στην πτώχευση με την διαδικασία του μνημονίου. Η ανεργία φουντώνει και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τις οικογένειες των ανέργων και των χαμηλοαμειβόμενων.
Όλο και πιο πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Η φτώχεια και η εξαθλίωση γενικεύονται, παίρνουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Δήμου Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ θεωρεί καθήκον της να καταθέσει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μια δέσμη μέτρων, που θα ανακουφίσουν εκατοντάδες άνεργους, προσωρινά απασχολούμενους, χαμηλόμισθους,συνταξιούχους,φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, νέους που η ανεργία συνθλίβει τα όνειρά τους.

Επομένως είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική η ανάγκη λήψης μιας σειράς άμεσων μέτρων οικονομικής ανακούφισης, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά του δήμου.


Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ να αποφασίσει:
1)  Την άμεση πληρωμή των εργαζόμενων στο ΧΥΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ καταβάλλοντας όλα τα χρωστούμενα στον οργανισμό διαχείρισης που ξεπερνούν το ποσό των 1.300.000 ευρώ.( έχουν απλήρωτοι πάνω από τέσσερις μήνες)
2)  Την άμεση πληρωμή όλων των εργαζομένων σε όλες τις υπηρεσίες του διευρυμένου δήμου.

3) Απαλλαγή από 1/1/2011, όλων των ανέργων, των προσωρινά απασχολούμενων, των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, που έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ, από την υποχρέωση της πληρωμής πάσης φύσεως δημοτικών τελών.

4)  Μείωση κατά 30% των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜ, από 1/1/2011, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ιδιαίτερα σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους.

5)  Καμία απόλυση συμβασιούχου από το δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

6)  Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για όλους τους γονείς, να χρηματοδοτηθούν οι παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Επιπλέον, η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τα αιτήματα των εργαζομένων με κάθε τρόπο ψηφίσματα, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια κ.λ.π για:
*  Χορήγηση μηνιαίου επιδόματος ανεργίας 1.120 ευρώ, σε όλους τους ανέργους και για όσο διαρκεί η ανεργία

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς προϋποθέσεις

Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, απλήρωτος από τη δουλειά του, καθώς και για εργαζόμενους, συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους με μηνιαίο μεικτό εισόδημα κάτω των 1.500 ευρώ.

Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.

*  Την άμεση κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ και κάθε άλλης πληρωμής στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.                       *   Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες σε όλο το λαό.

Δωρεάν μετακίνηση των σπουδαστών του ΤΕΙ .
ΓΕΝΑΡΗΣ 2011

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλές προτάσεις όλες αυτές.
Μια μόνο ερώτηση. πόσο θα κοστίσουν και απο που θα πληρωθούν.
Για αυτό και κανένας δεν θα τους πάρει σοβαρά. Λαΐκισμό κάνει ο καθένας. Έργα ουδείς.
Βέβαια επειδή οι αριστεροί πάντα κοίταζαν προς ΠΑΣΟΚ μερια μάλλον έχουν εστερνιστεί το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ". Στον ίδιο φανταστικό κόσμο με τον κ. Πρωθυπουργό ζούν.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ Λ Α Ι Κ Ι Σ Μ Ο Σ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ.ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥ,ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ,ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ,ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥ,ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι κατά τέτοιο τρόπο γραμμένο που να δικαιολογούν την απόριψή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην ουσία προτείνουν εδώ και τώρα...λαική εξουσία από τον δήμο. Εκτός του κομματικού πατριωτισμού σας σύντροφοι δυστυχώς υπάρχει και η λογική. Μαργαρίτη όσο θα σε κουμαντάρει ο...εντόπιος Στάλιν δεν θα δεις χαίρι!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΥ ΡΕ 5:36 ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΦΥΗΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ;Η ΦΤΩΧΕΙΑ;Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ;Η ΑΝΕΡΓΙΑ;ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ;Η ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΤΑ.ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΡΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. VENCEREMOS

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι είσαι ωραίος 1.25.Είναι κομμουνιστικός σουρεαλιστικός λαϊκισμός το να ζητάς τα χρωστούμενα;
Το να ζητάς κάποιες στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές; Ενώ ο καπιταλιστικός "παράδεισος" που ζούμε με τα χάλια σε όλους τους τομείς είναι ρεαλισμός.Η απανθρωπιά απέναντι στα παιδιά μας με το εκπαιδευτικό σύστημα, η απανθρωπιά στην υγεία, στους εργασιακούς χώρους, στα συνταξιοδοτικά κι ασφαλιστικά, παντού, αυτά είναι πρόοδος;
Και στο φινάλε πετάμε και τον απαραίτητο ΣΤΑΛΙΝ όπως ο 5.36 και καθαρίσαμε.
Δυστυχώς για σας δεν έχετε επιχειρήματα γι'αυτό κι αποφεύγετε με κάθε τρόπο τον πραγματικό διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μαργαρίτη και όσοι συνέλαβαν αυτή την ευφυέστατη και πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση έχω μόνο μια απορία: Να πληρωθούν όλοι και οι εργαζόμενοι και η μάνα μου και η θεια μου και όλος ο κόσμος. Τα λεφτά θα μας τα στείλει ο... πατερούλης; Γι' αυτό μπήκατε στο δημοτικό συμβούλιο; Ξέρετε ότι το ποσοστό που πήρατε είναι ευκαιριακό και αν δεν τους πείσετε ότι είστε σοβαροί την άλλη τετραετία θα μείνετε τρεις και οι κούκος; Αλλά είστε συνηθισμένοι σε αυτόν τον αριθμό...

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 9 43
Ο 1 25 ΕΙΜΑΙ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΤΑΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΣΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΦΗΘΕΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ.. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΕΣ. ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΕΝΟΙΩΤΕ ΠΑΙΡΝΕΤΕ. ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΤΕ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ 5 ΕΩΣ 8 % ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΓΡΑΦΙΚΟΙ. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΑΠΛΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΩΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΕ 2:11 ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΧΕΙΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ,ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ.ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ,ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ,Ο ΧΥΔΑΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΣΩΡΕΥΟΥΝ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ,ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ,ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΑ ΡΕ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.. ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΤΟΝ ΠΑΦΙΛΗ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΝΕΛΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟ. ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ , ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 'ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ' Η ΟΧΙ(ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Η ΦΑΣΙΣΤΑΣ... ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ?). ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΡΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΡΙΠΤΙΤΖΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ... ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ ΑΥΤΑ? ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ? ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ? (ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ) ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ?(ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ) ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ(ΠΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΗΦΑΓΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ..), ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ? ΠΟΥ? ΑΛΗΘΕΙΑ ΄ΣΥΝΤΡΟΦΕ' ΠΟΥ? ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΛΑΟΣ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕΙ... ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ... ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ..(ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΣΟΥ.. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.. ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ 3 37 ΑΜΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ(ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΥ) ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ? ΣΥΝΕΛΘΕ ΡΕ....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 2:11 ο 9:43 είμαι.Η διαφορά μας είναι πως ξεκινάμε από διαφορετική αφετηρία.Εσύ θεωρείς δεδομένο το υπάρχον κοινωνικό σύστημα.Εγώ όχι.Εσύ θεωρείς ηθικό και δίκαιο να συσσωρεύει κάποιος αμύθητα πλούτη ενώ κάποιος άλλος πεθαίνει στη πείνα. Εγώ όχι.Εσύ πιστεύεις πως οι εργαζομένοι για να δουλεψουν και να παράγουν χρειάζονται βούρδουλα κι αφεντικά. Εγώ πιστεύω πως ειδικά σήμερα με την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας τα αφεντικά και οι καλοπληρωμένοι "ειδικοί" είναι τελείως άχρηστοι. Βλέπεις στη ζωή, ενώ για παράδειγμα μπορεί να είμαστε και οι δυο καλά παιδιά, μπορεί να έχουμε εντελώς αντίθετη άποψη για την οικονομία και την πολιτική αλλά και τελείως διαφορετική θεώρηση της ηθικής.Δε με πτοεί λοιπόν ο περιφρονητικός τρόπος με το οποίον μιλάς και προσπαθείς να απαξιώσεις τις ιδέες μου. Σε δικαιολογώ γιατί ένας ολόκληρος συρφετός καλοπληρωμένων διαμορφωτών της κοινής γνώμης δουλεύει ακούραστα γι'αυτό.Μήπως όμως κι εσύ πρέπει να το ψάξεις πιο πολύ;

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΙΛΑΩ ΠΕΙΦΡΟΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΟΛΟΚΗΡΩΤΙΚΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΖΗΛΟ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΖΗΤΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΕΛΙΧΘΟΥΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ.. ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ. ΜΟΝΟ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΕΡΜΕΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΙΟ ΚΑΤΙΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ. ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΣΑΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ... ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΗΝ ΕΧΩ ΓΡΑΜΕΜΝΗ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.. ΘΑ ΣΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.. ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΑΧΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ? ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ.. ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΑ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε σε καμιά περίπτωση δε θέλω να σε προσβάλω.Αλλά η διάμορφωση της κοινής γνώμης γίνεται κάθε μέρα με μικρές-μικρές ειδήσεις χωρίς να το καταλαβαίνουμε ουσιαστικά.Σαν δηλητήριο που αργεί να δράσει, όταν όμως δρα σε παραλύει και σε πεθαίνει.Και μας επηρεάζει όλους.
Λες για παράδειγμα:αυτή η χώρα δεν είχε ούτε θα έχει κομμουνιστική παράδοση.Αυτή την άποψη πως τη διαμόρφωσες;Στην επέβαλλαν ή την αποκρυστάλλωσες εσύ ύστερα από έρευνα;Κι αν έκανες έρευνα δε διάβασες ότι την περίοδο της κατοχής το ΚΚΕ είχε την αποδοχή και στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.Κι ότι αυτή η πλειοψηφία χάθηκε με την ωμή κι απρόκλητη επέμβαση των Άγγλων στα Δεκεμβριανά.Πράγμα που θάβεται εντελώς ή παραποιείται στα βιβλία της ιστορίας.Για πες μου λοιπόν τη γνώμη σου πάνω σ΄αυτό.
Και μη πεις πως αυτά είναι κομμουνιστικά ψέμματα γιατί θα σε παραπέμψω σε μαρτυρίες Άγγλων αξιωματικών και στρατιωτών που δήλωσαν πως όταν έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά για αποβίβαση νόμιζαν πωσ έφτασαν σε κομμουνιστική χώρα γιατί όλη η Αθήνα κι ο Πειραιάς ήταν γεμάτες τεράστιες ηλεκτρικές επιγραφές του ΕΑΜ και του ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΕ
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ ΣΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. ΙΣΩΣ ΣΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΕΤΕ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΤΕΤΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΙΤΙΩΝ..
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΦΥΣΙΚΟ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟ ΕΑΜ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΧΑΙΡΕΙ ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΕ ΔΡΑΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ(ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ) ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΑΤΕ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ (ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΑΤΕ)ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΣΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΄ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ' ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΧΑ ΠΑΠΠΟΥ ΣΤΟ ΕΑΜ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΠΛΑΙ ΠΛΑΙ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΕΑΜ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ. ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΑΣ ΕΚΤΟΤΕ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΑΣ. ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΩΣ ΕΔΑ ΜΕ ΟΧΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΕΠΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ(ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ). ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ, ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

kommounistaki pou xathikes? se roupose o filos? ideologikopoieitai i palaia patriotiki kai ethniki parataksi pou sas afise an kai ittimenous na paizete tous nikites. pasok kai nea dimokratia apaksiosann ta panta dinontas sas to perithorio na vgainete kai apo pano. alla kontevei o kairos pou ayta ta kommata tha psofisoun kai oi patriotes ellines tha enothoun pali makria po pseftodillimata. ideologikopoihsh xreiazetai kai istoriki gnosi mnimi kai krisi... geia sou re 3 14 ... eisai mia kali arxi...