Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πρόταση-πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόταση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.,  κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία μετατροπής του «Χάρτη Θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σε δεσμευτικό κοινοτικό δίκαιο τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για τα κράτη μέλη της»
Ο Bουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, έπειτα από πρόσκληση του Παντείου Πανεπιστημίου, πραγματοποίησε σήμερα εισήγηση στους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Κοινωνιολογίας,  με θέμα τα «Κοινωνικά δικαιώματα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Κατά την εισήγησή του ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις κοινωνικές αξίες και τους κοινωνικούς αγώνες που κατοχύρωσαν το Κοινωνικό Μοντέλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και περιέγραψε τη σημερινή δεινή και οδυνηρή πραγματικότητα περιορισμού και υποβάθμισης του Κοινωνικού Κράτους.
Οι Ευρωπαϊκοί λαοί, είπε, οφείλουν ενεργά να προστατεύσουν τις κατακτήσεις των κοινωνικών δικαιωμάτων, που υπερασπίζονται πρωτίστως την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου.  Οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τα κοινωνικά δικαιώματα απέναντι στην εισβολή του «ιού της νέας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού», που απειλεί να αποσταθεροποιήσει κοινωνικά το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.  Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς Κοινωνικό Μοντέλο δεν μπορεί να υπάρξει. Το πολιτικό σύστημα οφείλει,  τη σημερινή περίοδο που ο ελληνικός λαός βιώνει  μεγάλη αβεβαιότητα και δεινή ανασφάλεια, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια καθιέρωσης ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ώστε να αναχαιτίσει τις επικίνδυνες επιπτώσεις διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, στηρίζοντας όλους εκείνους που απειλούνται πραγματικά από το φάσμα της πείνας. 
Κλείνοντας την εισήγησή του ο κ. Κουρουμπλής διατύπωσε την ακόλουθη πρόταση:
 «Καλώ όλους τους κοινωνικούς φορείς στην Ελλάδα και την Ευρώπη των 85 εκατομμυρίων φτωχών αλλά και κάθε κοινωνικά συνυπεύθυνο πολίτη, να εγκαινιάσουμε μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αντικείμενο τη μετατροπή του «Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σε δεσμευτικό κοινοτικό δίκαιο τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για τα Κράτη μέλη της. Μία τέτοια πρωτοβουλία θα ενεργοποιήσει τους λαούς της Ευρώπης αναδύοντας ένα νέο φάσμα αντίστασης αλλά και διεκδίκησης, μίας νέας Ευρώπης στην οποία πολιτικό υποκείμενο θα είναι ο πολίτης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΤΣΑ....
ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΥΣΟΥΝ...
ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ , ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΠΑΝΤΑ...
ΕΛΑΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ , ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΙΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΓΑΖΕΙ Ο ...ΚΗΠΟΣ ΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πως έχει ενοχές ο κύριος ...σοσιαλιστής βουλευτής. Ο οποίος αφού ψήφισε με χέρια και πόδια, παρά τις τζάμπα μαγκιές του προηγουμένως, όλα τα... μνημόνια του κόσμου, καταδικάζοντας στη φτώχεια και εξαθλίωση μεγάλα στρώματα του λαού,
έρχεται τώρα υποκριτικά και ξεδιάντροπα με απύθμενο θράσος, να μας μιλήσει για την... Ευρωπαϊκή φτώχεια!
Χωρίς όρια τα ψέμματα τους, χωρίς όρια και η υποκρισία τους;
Αυτός και η άλλη από πάνω η χαζοχαρούμενη υπάλληλος του Ψυχάρη. Οι εκπρόσωποι του Έθνους!
Δεν πειράζει, ντρεπόμαστε εμείς για εσάς!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λέτε κ. Κουρουμπλή για την υπογραφή σας που την είχατε αναγάγει σε σημαία ευκαιρίας, όπως τότε που την είχατε εκχωρήσει στη μεταμεσονύχτια Ντροπολογία του Πάχτα; Και η οποία αφορούσε τον αποχαρακτηρισμό χιλιάδων στρεμμάτων δάσους υπερ του Στέγκου!
Τέτοιες υπογραφές θέλετε να μαζέψουμε;