Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Κοπή πίττας και προοπτικές του ΝΟΜ


Την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, στις  7 το απόγευμα, ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα του, στις εγκαταστάσεις του στο Λιμάνι Μεσολογγίου. Τα μέλη του Ομίλου, οι αθλητές του, οι εκπαιδευόμενοι στην σχολή Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης και οι φίλοι του έδωσαν ένα βροντερό παρών. Παρουσία του  Δημάρχου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, του αντιδημάρχου Νίκου Χονδρού και των Δημοτ. Συμβούλων, Κώστα Καλτσούλα (υπεύθυνου για θέματα αθλητισμού), Γιώργου Κασσαβέτη και Γιάννη Μαστρανδρέου, του εκπροσώπου του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, του ιδρυτή της «Διεξόδου», Νίκου Κορδόση, του γιατρού του Ομίλου, Νίκου Σιδηρά, ο Πρόεδρος του ΝΟΜ, Γιάννης Κανής έκανε μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες του Ομίλου καθώς και στα μελλοντικά σχέδια, τα οποία όντως, όπως και ο ίδιος τα χαρακτήρισε είναι ιδιαιτέρως φιλόδοξα. 
Έμφαση δόθηκε στην υλοποίηση του έργου τουριστικό Κανόε-Καγιάκ, στα πλαίσια του Leader Αλιείας (μέτρο οικοτουρισμός), που σύντομα δημοπρατείται. Η προσπάθεια του ΝΟΜ να αναδείξει την περιοχή σε διεθνές προπονητικό κέντρο ήδη αποδίδει, με την έννοια ότι η Εθνική ομάδα Κανόε-Καγιάκ της Σερβίας βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα νερά του Μεσολογγίου, για την χειμερινή της προετοιμασία. Να θυμίσουμε ότι, για το ίδιο αγώνισμα, έχουν έρθει για προετοιμασία οι Εθνικές ομάδες της Βουλγαρίας, η δική μας Εθνική και πολύ πιθανόν την άνοιξη να έρθει και αυτή της Κύπρου. Ο ΝΟΜ έχει ενημερώσει δια της ιστοσελίδας του σχεδόν ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη. Υπ’ όψιν, ότι μέχρι τώρα το δέλεαρ για τους κεντροευρωπαίους είναι μόνο και μόνο οι ιδανικές συνθήκες. Με την δημιουργία των ανάλογων υποδομών θα μιλάμε πλέον για ένα ανταγωνιστικό Διεθνές Προπονητικό Κέντρο. 
Εντύπωση μας έκανε η αναφορά του Προέδρου σε ένα φιλόδοξο σχέδιο, την διοργάνωση δηλαδή ενός ναυταθλητικού τριημέρου, εις ανάμνησιν της ιστορικής Ναυμαχίας του Lepanto, στα 1571, που, ως γνωστόν, έλαβε χώρα ανοιχτά των εκβολών του Αχελώου. Απ’ ό,τι ακούσαμε, έχουν ήδη απευθυνθεί σχετικές επιστολές προς τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον Βασιλέα της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος. Το ναυταθλητικό αυτό τριήμερο θα περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις σε όλον τον διευρυμένο Δήμο. Θετικότατη εντύπωση προκάλεσε, στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ομίλου, η παρέμβαση του Δημάρχου, Παναγιώτη Κατσούλη, ο οποίος εξήγγειλε την νέα πολιτική του διευρυμένου Δήμου, την αξιοποίηση χωρίς καθυστέρηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και ιδιαιτέρως του υδάτινου στοιχείου (λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, Αχελώος). Μάλιστα κατατέθηκαν και οι πρώτες σκέψεις για την αξιοποίηση κάποιων χώρων στην χερσαία περιοχή της Κλείσοβας. 
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Έφορος του Κανόε-Καγιάκ, Γεράσιμος Κοτσίρης, δίνοντας λεπτομέρειες για την πορεία του αθλήματος και τις συμμετοχές του Ομίλου στα διάφορα πρωταθλήματα. Ο εκπαιδευτής Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης και μέλος του Ομίλου, Νίκος Κατωπόδης, αναφέρθηκε στις δυνατότητες της περιοχής για το συγκεκριμένο άθλημα. Ο υπεύθυνος προπονήσεων και προετοιμασίας των αθλητών του Κανόε-Καγιάκ, Χρήστος Βλαχογιάννης, έδωσε λεπτομέρειες για την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών και την εν γένει πορεία τους. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας της Σερβίας, Gagi Plavcic, με μεταφραστή τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και φίλο του Ομίλου, Κώστα Λιαπίκο, χαιρέτησε την εκδήλωση και εντυπωσιασμένος από το πλήθος των παρευρισκομένων ευχαρίστησε για την φιλοξενία τον Δήμαρχο και τους υπευθύνους του ΝΟΜ, τονίζοντας ιδιαιτέρως τα φυσικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, έναντι άλλων περιοχών, αφού έχει επισκεφθεί ουκ ολίγες χώρες και τόπους για προετοιμασία. 
Ο  ΝΟΜ με τις πρωτοβουλίες και τη δραστηριότητα των τελευταίων ετών εξελίσσεται σε ένα μοναδικό εργαλείο ανάπτυξης, τουρισμού και προβολής της περιοχής μας και καλό θα ήταν η πολιτεία να έχει στραμμένη την προσοχή της, βοηθώντας όπου χρειάζεται, προκειμένου να δημιουργείται σωρευτική υπεραξία μετά από κάθε αθλητική διοργάνωση.



          

Δεν υπάρχουν σχόλια: