Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Λάβαμε και δημοσιεύουμε : ''Γράμμα σε ένα Δήμαρχο που δεν μας επέτρεψε να του μιλήσουμε ποτέ''

'' «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»: ΝΕΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ αναλαμβάνει από σήμερα 24/01/2011 ο κ. Χ. Βλαχογιάννης .
Αλήθεια με ποια απόφαση έγινε η πρόσληψη του; Αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο; Γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι το θέμα; Αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής; Υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο;
Απαντήσεις ζητούμε κ. Δήμαρχε και εμείς (ο μαέστρος της φιλαρμονικής και τα 100 παιδιά ) αλλά και οι γονείς, οι συγγενείς και οι πολίτες του Μεσολογγίου. Γιατί τέτοιες συμπεριφορές μας πηγαίνουν πίσω στο παρελθόν και καλό θα είναι να τις διαγράψουμε οριστικά.
Κύριε Δήμαρχε απαντήστε μας τουλάχιστον σε αυτό (τα υπόλοιπα θα τα βρουν οι ειδικοί). Γιατί δείξατε τόσο μισός και κακία απέναντι μας; Γιατί θελήσατε να μας μειώσετε τόσο πολύ, λέγοντας μας πως έχετε όνειρα για κάτι «μεγαλύτερο» που εμείς δεν είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε.
Την πανεπιστημιακή μόρφωση που κατέχει ο τελειόφοιτος νεαρός και καθ’ όλα ικανός αρχιμουσικός Δ. Μανωλάτος, δεν σας αρκεί; Αλήθεια, ως Μεσολογγίτης, δεν χαρήκατε όταν είδατε 100 παιδιά να πλαισιώνουν τη φιλαρμονική; Οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι μετεκλογικές σας διαβεβαιώσεις δεν μας προετοίμαζαν καθορά για τις αλλαγές που θα κάνατε. ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΤΕ;
Μας λέγατε πως θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας, χωρίς καμιά αλλαγή. ΜΗΠΩΣ ΥΦΑΡΠΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ;
Ξαφνικά οι μάσκες έπεσαν. Ο άνθρωπος που είχε την διεύθυνση της φιλαρμονικής (κατά το παρελθόν) επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος για να εκδικηθεί και να χαρεί «τρώγοντας τις σάρκες» των νέων παιδιών που απαρτίζουν την μπάντα του Δήμου και υποβιβάζοντας σε βοηθό τον μέχρι σήμερα μαέστρο Δ. Μανωλάτο. Ένα νέο ικανό παιδί που αγάπησε αυτή την πόλη και θέλησε να βοηθήσει τα μουσικά δρώμενα της πόλης. ΠΟΙΑΣ… ΠΟΛΗΣ; Μάλλον αυτής που τρώγει τα παιδιά της, γιατί κάποιοι έχουν το πλεονέκτημα να κινούν τα νήματα παρασκηνιακά, να κάνουν συμφωνίες και να κατοχυρώνουν θέσεις. Μιλάμε για δημοσίους υπαλλήλους, που αναλαμβάνουν μαέστροι κ.τ.λ (δηλαδή διπλό - τριπλοθεσίτες).
ΕΡΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ... Η κάστα των ψευτοκουλτουργιαρηδων και ημιμαθών συνεχίζει να επιπλέει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ένας νέος άνθρωπος έμεινε άνεργος (ύστερα από εξαναγκαστική παραίτηση) και τα μέλη της φιλαρμονικής έφυγαν με τις χειρότερες εντυπώσεις για την νέα φιλοσοφία του ΔΙΟΙΚΕΙΝ.
ΨΕΜΑ – ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
Κύριε Δήμαρχε,
1. Θα μπορούσατε να επιτρέψετε την παρουσία του αρχιμουσικού Δ. Μανωλατου, χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση στη θέση του μέχρι 31/03/2011, έτσι όπως ορίζει η σύμβαση του.
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ.
2. Θα μπορούσατε να πάρετε κάποια απόφαση για την πρόσληψη του «εκλεκτού» σας και να μας την κοινοποιήσετε.
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ.
3. Θα μπορούσατε να μας φερθείτε «κόσμια» κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαμε μαζί σας όταν έγινε η παράδοση των μουσικών οργάνων στα μέλη του συλλόγου Δ. Σολωμός.
ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΤΕ.
Αντί αυτού μας προσφέρατε ξύδι για να μας περάσει ο θυμός. Συνεχίσατε λέγοντας μας, πως η πόρτα είναι ανοιχτή και μπορείτε να φύγετε. Όλα αυτά έγιναν όταν τολμήσαμε εμείς τα χωρίς παιδεία (έτσι είπατε ) πτωχά το πνεύματι οντά, να σας πούμε ότι αυτός ο άνθρωπος που φέρνεται έχει διαλύσει τη φιλαρμονική. Μας πολέμησε, μας συκοφάντησε (υπάρχουν δημοσιεύματα) γιατί κρατήσαμε ΟΡΘΙΑ τη φιλαρμονική σε δύσκολους καιρούς (όταν αυτός έφυγε γιατί του χρωστούσε ο Δήμος χρήματα - ούτε στην εξώδιο ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ δε μας άφησε να πάμε γιατί δεν την πληρώνουν )
Κύριε Δήμαρχε,
Ξέρετε γιατί στηρίξαμε την φιλαρμονική τότε; Γιατί δεν θέλαμε η πρωτεύουσα του Νομού μας να μην έχει φιλαρμονική. Ντρεπόμαστε να λέμε πως το Μεσολόγγι κατάντησε ένα μικρό χωριό. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;
Κύριε Δήμαρχε
Σας πιστέψαμε, σας υποστηρίξαμε, είχαμε εναποθέσει ελπίδες σ’ εσάς. Δυστυχώς… Εμείς οι νέοι του Μεσολογγίου, που απαρτίζουμε τη φιλαρμονική είχαμε όνειρα και θέλαμε να δημιουργήσουμε μια μουσική αντάξια της Ιεράς μας Πόλης. Θέλαμε να πάμε την πόλη μας ένα βήμα πιο πέρα στον τομέα του πολιτισμού, χωρίς να ζητήσουμε από εσάς χρήματα για τις εμφανίσεις μας… αντ’ αυτού η ανάπτυξη της φιλαρμονικής τους τελευταίους 6 μήνες έγινε από προσωπικά έξοδα τόσο του αρχιμουσικού μας Δ. Μανωλάτου, όσο και από μας τους ιδίους (μέλη της φιλαρμονικής).

ΔΥΣΤΥΧΩΣ……Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΑΣ.
ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ''

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι μετεκλογικές σας διαβεβαιώσεις δεν μας προετοίμαζαν καθορά για τις αλλαγές που θα κάνατε. ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΤΕ;
Μας λέγατε πως θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας, χωρίς καμιά αλλαγή. ΜΗΠΩΣ ΥΦΑΡΠΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ;........ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΑΣ.ΔΗΛΑΔ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ.ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ.ΕΓΩ ΕΡΩΡΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟ?ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΑΡΑΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ..ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ..ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΤΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ Ο ΠΑΝΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΝΥΚΤΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ
Μ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΓΩ'Ι'ΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΑ.ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΨΗΛΟ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ!!!!!ΚΙ Ο ΒΛΑΧΟΤΖΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!!!!!

( ΑΙΤΩΛΙΑ )

Ανώνυμος είπε...

Πριν από λίγο, αργά το απόγευμα, περνούσα με το ποδήλατο έξω από τη Νομαρχία και βλέπω έναν νεοεκλεγέντα Δημοτικό Σύμβουλο.
Ακολούθησε η εξής στιχομυθία:
-Που πας τέτοια ώρα;
-Έχουμε Συμβούλιο.
-Σήμερα, δεν είναι την Δευτέρα;
- Ναι αλλά σήμερα έχουμε ομάδα.
-Πού, εδώ στη Νομαρχία;
-Ναι.

Μετά σκέφτηκα. Μπράβο ρε Αντωνόπουλε μεγαλόψυχε που δίνεις την αίθουσα για να συνεδριάζει η ομάδα του Δημάρχου, μιας και εμείς δεν αξιωθήκαμε να έχουμε σύγχρονη αίθουσα συνεδριάσεων.
Τελικά μήπως ο Κατσούλης το φάει σιγά - σιγά το κτίριο;

Ανώνυμος είπε...

Το ρεσάλτο είναι το αγαπημένο σπόρ του Βλαχοτζών. Είναι άλλωστε και σόι με τον άλλο μέτρ του είδους Κανή. Τυχαίο; Δέν νομίζω!

γενετικός!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ.