Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Την Τετάρτη 19-1-2011 η εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο Εργ. Κέντρο

                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας καλούμε στο Εργ.Κέντρο Μεσολογγίου την Τετάρτη 19-1-11 στις 6 το απόγευμα, όλοι -όλες μαζί να κουβεντιάσουμε. Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον, η διέξοδος από αυτή την κατάσταση που ζούμε; Θα θυσιάσουμε τα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών μας, για μια ανάπτυξη που θα είναι και πάλι ο προθάλαμος μιας ακόμη χειρότερης καπιταλιστικής κρίσης; Οι αγώνες μας, το μέλλον, η προοπτική μας θα εξαντλείται στο να αμυνόμαστε από τις αλλεπάλληλες αντιλαϊκές ομοβροντίες των δυνάμεων του κεφαλαίου;
Εμείς λέμε όχι. Ούτε μπορεί, ούτε πρέπει να είναι αυτό το μέλλον και η προοπτική μας.
Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση,
Επείγει η δημιουργία ενός μαζικού, ρωμαλέου και καλά οργανωμένου κινήματος αντίστασης για:
Να εμποδίσουμε το χτύπημα και τη διάλυση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη μείωση μισθών και ημερομισθίων.
Να εμποδίσουμε απολύσεις, αλλαγές ωραρίων, τη δουλειά χωρίς ασφάλιση.
Να εμποδίσουμε τη μετατροπή των Νοσοκομείων σε ληστρικούς μηχανισμούς σε βάρος της υγείας του λαού.
Να εμποδίσουμε τη γενικευμένη πια ιδιωτικοποίηση και την αξιοποίηση από το κεφάλαιο όλου του δημόσιου πλούτου και των υποδομών (μέσα μαζικής μεταφοράς, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια, δάση, παραλίες, κλπ.)
Να υπερασπίσουμε τους ανέργους και τις οικογένειές τους από τα αρπακτικά των τραπεζών, από όσους επιχειρούν να τους κόψουν το ρεύμα, το τηλέφωνο, από όσους αρνούνται να τους περιθάλψουν, γιατί δεν έχουν ένσημα.

Μπορούμε γιατί υπάρχουν οι δυνάμεις για να το κάνουν, που μπορούν και θέλουν να ενώσουν την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες σε ένα ενιαίο, λαϊκό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, τον ιμπεριαλισμό και τους μηχανισμού του.
Μόνο ένα τέτοιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όπως προτείνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μπορεί να πρωτοστατήσει ή να ηγηθεί ενός τέτοιου σχεδίου δράσης, άμυνας και αντεπίθεσης των εργαζομένων.
Η Γραμματεία Μεσολογγίου του ΠΑΜΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιος είσι καμάριμ δεν σι γνουρίζου..ΟΥΛΟΙ ΠΑΜΙ ΟΥΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΜΙ ΚΙ ΙΓΩ ΕΜΝΑ ΜΟΝΗΜ..ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΙΔΑΚΙΜ ΓΕΛΑΣΑ ΑΠΟΨΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΟΥ ΜΠΕΙ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΘΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΘΑ'ΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.