Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ιδανική περίπτωση το Αγρίνιο για υποδοχή μεταναστών

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το κέντρο υποδοχής μεταναστών, που κάποιοι εντέχνως για να μετρήσουν τις αντιδράσεις του κόσμου, διαχέουν φήμες ότι θα εγκατασταθεί στο στρατόπεδο 2/39 - Μουστακλή στο Μεσολόγγι. Μάλιστα η κυρία Γιαννακά σχίζει τα ιμάτια της και παρεμβαίνει προκειμένου να προλάβει το κακό. Πιθανόν ξεχνά ότι ταυτίζεται πλήρως μ' αυτή την κυβέρνηση και ότι συμμετέχει στην λήψη των αποφάσεων. Καμία ενέργεια δεν γίνεται όσον αφορά τον τρόπο κατανομής και επιλογής, αν δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των βουλευτών της εκάστοτε περιφέρειας.
Επειδή δεν αποκλείεται να δούμε τους Αφγανούς στην πόρτα μας καθότι οι βουλευτές του νομού μας έχοντας αποκρυσταλλώσει στην σκέψη τους το μέγεθος αντίστασης και την απουσία αντίδρασης της πόλης μας σε ζητήματα που την θίγουν και ίσως εν κρυπτώ να συναινούν στην επιλογή του Μεσολογγίου ως νεκροταφείου αλλοδαπών ψυχών, εμείς ως ιστοσελίδα προτείνουμε επιχειρηματολογώντας επαρκώς και αδιαμφισβητήτως, την πόλη του Αγρινίου ως την ιδανικότερη για να φιλοξενήσει τους μετανάστες και να προσπαθήσει να τους εντάξει στον κοινωνικό ιστό της.
Το Αγρίνιο λοιπόν κατόπιν ενδελεχούς μελέτης είναι ιδανικό για τους ακόλουθους λόγους :

1) Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την Πάτρα, στην ενδοχώρα της Αιτων/νιας, με αποτέλεσμα να απομονώνονται οι μετανάστες και να μην μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε πύλες εξόδου από την χώρα.
2) Ως αγροτοπαραγωγικό κέντρο προσφέρει αφειδώς ευκαιρίες εργασίας στους αλλοδαπούς και δημιουργεί προϋποθέσεις ομαλής ένταξής τους στον κοινωνικοοικονομικό και παραγωγικό πλαίσιο.
3) Ως πόλη κατέχουσα πλέον το μισό του πληθυσμού και έκτασης του νομού θα προκαλέσει σύγχυση στους μετανάστες οι οποίοι θα θεωρήσουν ότι βρίσκονται σε αυτόνομο κρατίδιο και θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στην περιοχή τείνοντας να αποκτήσουν και την τοπική  συνείδηση και κουλτούρα.
4) Ως αυτοαποκαλούμενη ''πρωτεύουσα πόλη''  θα μπορέσει να αναπτύξει τον πολυεθνικό της χαρακτήρα και την πολυπολιτισμική της ταυτότητα.
5) Ως πρώην Οθωμανικό Βραχώρι θα επιδείξει πολύ μεγαλύτερη ανοχή και κατανόηση στην ύπαρξη Μουσουλμανικών Μειονοτήτων, στη δημιουργία τζαμιών και κέντρων μελέτης ισλαμικού πολιτισμού.
6) Εξαιτίας της πολεοδομικής και κυκλοφοριακής αναρχίας που επικρατεί στην πόλη, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στους ξένους να βρουν δρόμο εξόδου και διαφυγής, προκειμένου να προσεγγίσουν μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Πάτρα και η Αθήνα.
7) Τόσο το πολιτικό όσο και το στρατιωτικό αεροδρόμιο της υπό κατάργηση 132 σμηναρχίας μάχης αποτελούν κατά πολύ ιδανικότερο μέρος εγκατάστασής τους από το στρατόπεδο Μουστακλή στο Μεσολόγγι, διότι βρίσκεται μακριά από το κέντρο, δεν περικλείεται από κατοικίες, έχει άπλα και ελεύθερους χώρους για να κινούνται ελεύθερα οι μετανάστες κάνοντας αθλοπαιδιές και παίζοντας κρυφτό, κυνηγητό, ''δεν περνάς κυρά Μαρία''  και άλλα παιχνίδια ζωτικής σημασίας για την αυτοδιάθεση, την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και των δικαιωμάτων τους ώστε να ικανοποιούνται και οι διάφορες αντιρατσιστικές οργανώσεις που προκρίνουν τα δικαιώματα των αλλοδαπών εις βάρος των δικαιωμάτων των ημεδαπών, ρίχνοντας τροφή σε Αδωνικές κραυγές φασιστικής απόληξης.
8) Εξάλλου η μελλοντική δημιουργία πανεπιστημιούπολης στον αυτό χώρο θα δώσει επιπλέον ευκαιρίες μάθησης και εκπαίδευσης στους Αφγανούς και Σομαλούς μετανάστες δημιουργώντας βάσεις για την αρτιότερη ένταξή τους και απομάκρυνσή τους από φονταμενταλιστικές παρεκτροπές.
9) Θα αποτελέσουν ίσως και την εκλογική ψηφοθηρική βάση του επαγγελματία άνευ επαγγελματικής δραστηριότητας ''ερασιτέχνη της πολιτικής'' κ. Σώκου ο οποίος σκοπεύει να διεκδικήσει και την βουλευτική έδρα στις επόμενες εκλογές.
10) Θα συνεισφέρουν πληθυσμιακά στην πρωτεύουσα πόλη ώστε σε μια πεντηκονταετία το πολύ, να μπορεί να διεκδικήσει επαξίως και τον τίτλο της πρωτεύουσας της Ελλάδος.
11) Θα αλλοιώσουν την φυσιογνωμία της Αιτ/νίας έτσι ώστε να εκλείψουν οι ενοχλητικές ιστορικές και άλλες αναφορές σε ηρωικές εξόδους και ιερές πόλεις δημιουργώντας έτσι τις βάσεις ολοκληρωτικής επικράτησης του Δόγματος ''Foulam City uber alles''.
12) Τέλος, κατά το σύνηθες, γιατί να πάει στο Μεσολόγγι κάτι που μπορεί κάλλιστα να πάει στο Αγρίνιο στα πλαίσια περαιτέρω ενδυνάμωσης του;
Αν τελικά αποτύχουν οι προσπάθειες και ατυχώς πάει στο Μεσολόγγι το κέντρο υποδοχής, απαιτητό θα ήταν να μεσολαβήσουν  ο κος Σώκος και ο συνδικαλιστής πρόεδρος Νομαρχιακών Υπαλλήλων κος Μπαϊρακτάρης ώστε να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες αθρόες μετατάξεις.

Νick Stone Antifoulis

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ....
ΣΩΣΤΟ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ , ΟΜΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΑΓΡΙΝΙΟ , ΔΕ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ , ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ , ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ?

Ανώνυμος είπε...

μπράβο βρε παιδιά..εξυπνο κείμενο που αναδυκνυει και την ευθυνη των βουλευτων που σφυριζουν αδιαφορα.προοριζουν το Μεσολογγι για χωρο ταφης κοινωνικων απορριματων για να το υποβιβασουν και να του δημιουργησουν επιπλεον προβληματα

Ανώνυμος είπε...

8.39 ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Η υποκρισια της Γιαννακα και των αλλων φωστηρων του νομου οπως ο Μωραιτης,ο Μακρυπιδης και ο Κουρουμπλης του Κυβερνωντος κομματος,δεν εχει ορια.Ξερουν,σχεδιαζουν αλλα κανουν τον ανηξερο και οταν εχουν δρομολογηθει ολα κανουν πως αντιδρουν.Πραγματι γιατι να μην παει στο Αγρινιο το κεντρο υποδοχης.Και εκτασεις εχει και κτιρια και κτελ και δοικητηρια..Απο ολα τα καλα.Βρηκανε παλι το Μεσολογγι την ευκολη λυση;Ξυπνηστε ρεεε...Αντισταθειτε σε οσα απεργαζονται εις βαρος μας οι βουλευτες του νομου και τα τσιρακια τους

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο κόμπλεξ με το Αγρίνιο αδερφέ.
Ψυχιατρική,η ανερχόμενη ιατρική ειδικότητα. Να σου πληρώσουμε και καμιά επίσκεψη.

Ανώνυμος είπε...

Αν και Ψαρόμυαλος, καλά τα λές για τους βολευτές του Νομού μας.Καλό είναι βέβαια να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι ανήκουμε στον ίδιο νομό και αν δεν πορευτούμε μαζί θα συνεχίσουν να μας ξεζουμίζουν οι μινάρες οι Πατρινοί.

Μια φούλα.....

Ανώνυμος είπε...

Κάτι άσχετο....
Κατσούλης και Βλαχογιάννης δώσανε τα χέρια και ο τελευταίος αναλαμβάνει αρχιμουσικος του δήμου Μεσολογγίου.
Και σε χορωδία και σε φιλαρμονική και σε ωδείο

Sebastian είπε...

1.47: ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. ΕΒΑΛΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕ, ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ο Βλαχογιαννης ξερει απο μουσικη και καλως μπηκε.Ασε που εχει παλεψει για την πολη κατα της προηγουμενης δημοτικης αρχης..κατα τα αλλα καλα ακουγονται αυτα περι συνεργασιας με το Αγρινιο αλλα πειτε μου ποτε το Αγρινιο λειτουργησε συνεργατικα..Ποτε κατανοησε οτι το Μεσολογγι ειναι διοικητικο κεντρο..παντα προσπαθουσε να του παρει υπηρεσιες και να το υποβιβασει..αρα για ποια καλη προθεση να μιλαμε φουλα μου;Μη τρελαθουμε κιολας..Το Μεσολογγι δεν φταιει για οσα εχουν να κανουν με την θεσμικη διεκδικηση..εφτασε να παλευει για τα αυτονοητα..αρα η αναρτηση ειναι καταπληκτικη..αφου τα θελουν ολα να παρουν και τους μεταναστες..δεν πιστευω να μην τους θελουν..ΑΦΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΟΛΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΠΟΔΩΘΗΚΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ...
"εκτος των τειχων"

Ανώνυμος είπε...

Και πως θα πληρώνεται ο Βλαχπγιάννης για τις υπηρεσίες του; Θα συνεχιστεί η βιομηχανία των τιμολογίων;
Α ρε Πάνο ακόμη ένα γραμμάτιο εξόφλησες χαλάλι σου. Και μαγκιά σου συνάμα.

Ανώνυμος είπε...

Με τιμάει ιδιαιτέρως, βρε παιδιά, που ασχολείστε με την ..τύχη μου αλλά αφήστε να ανακοινωθεί κάτι επίσημο, για να μιλάμε επί πραγματικών γεγονότων και μέσα σε σχετική θεματολογία. Μην προτρέχετε να βγάλετε συμπεράσματα. Να σας ανακοινώσω δε κάτι κι εγώ που δεν το φαντάζεστε. Μόλις έρθουν οι λαθρομεταναστοπρόσφυγες θα τους υποδεχτώ στην Πύλη με την Μπάντα, έτσι για το "καλώς ορίσατε". Μετά θα καταλύσουμε στον καφενέ του ΚΤΕΛ, θα φάμε γουρ'νοπούλα, κερασμένη απ' τον Γιάννο (που έκανε το μεγαλειώδες έργο να φέρει το ΚΤΕΛ απέναντι από το "Ηρώων")και έτσι χορτασμένους θα τους εναποθέσουμε στις παραδοσιακές πελάδες της Τουρλίδας, όπου θα έρθει ο Γιάννος να τους κουράρει (μιας και έχει μια έφεση στους ανημπόρους των πελάδων). Μετά, ίσως ξυπνήσουμε...!

Χρήστος Βλαχογιάννης

Ανώνυμος είπε...

Πριν τους πας στη Τουρλίδα βαλτους να κοιμηθούν στο έκτρωμα που φτιάχνεις στο ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, κάτι που σε έχει συντρίψει οικονομικά αφού βάζεις από την τσέπη σου γιατί ξέρουμε πόσο ανιδιοτελής είσαι, και μετά του πας στη Τουρλίδα.

Ανώνυμος είπε...

Καμαρώστε ήθος απο τον εν δυνάμει αρχιμουσικό ελεω εξοΦλησης προεκλογικων´ γραματίων...
Το πιο πιθανό όμως είναι ο Κατσούλης να παίζει ακόμη έναν Παππά ... Για να βουλωσει στόματα
Ο έτερος Καπαδοκης (Νικήτας) τι λέει τώρα που κολλητός του προσκυνήσε ;

Ανώνυμος είπε...

Θα πάρει ένα γκίονι ο Βλαχογιάννης.Δεν του αξίζει ούτε ως μαθητής να είναι εκεί πέρα.Με τόσα που έχει πεί κ έχει κάνει στην φιλαρμονική που θέλει και διαδίδει πως θα αναλάβει θέλει να μπεί και αρχιμουσικός..;Αλλά για πείτε μας κύριε Βλαχογιάννη:Μιας και μπήκατε αρχιμουσικός τα άτομα που θα βγάζετε θα τα πλήρώνετε όπως κάνατε..;Θα συνεχίσετε πάλι εκείνα τα ρεζιλίκια..;

Ανώνυμος είπε...

loipon....min perimenete pote aftos o topos na paei mprosta otan eseis zitate ws arximousiko tis mpantas tis ieras aftois polews enan aplo mousiko(o theos na ton kanei) pou to mono pou exeis sta xeria tou einai ena aplo xarti armonias p[ou kai afto kseroume poli kala pos to pire mprosta se atoma pou exoun teleiosi kai mia sxoli kai exoun ta 10plasia xartia apo ayton? otan osygekrimenos kyrios afise aytoi ti filarmoniki sto eleos tou theou afta ta ksexnate? twra ti zitaei? alla ksero ego na sas po epeidi oi kairoi diskolepsan kai i oikonomia oso paei kai katareei sou leei as ksana pao stin trapeza mou giati to mono pou ton endiefere sti filarmoniki itan to pos tha faei perisotera kai pos tha bolepsi kai 2 3 lamogia dika tou pou an den tous ta eskage den tou ekanan tin timi na peksoun sti filarmoniki aytos einai o kyrios blaxogiannis............ntropi sa pou thelete enan anthropo gia arximousiko pou to mono pragma pou tha kanei einai na dosei to apoteliotiko xtypima stin mpanta kai etsi apla na tin dialisi.

Ανώνυμος είπε...

Οποιός και αν είστε έχετε απόλυτο δίκιο..Αυτά τα πράγματα είναι ντοπή για την πόλη μας..Απορώ ειλικρινά με την καινούρια μας και παμψηφή εκλεγμένη δημοτική αρχή..Δεν βλέπει τα όσα έχει κάνει και έχει γράψει ο Κ Βλαχογιάννης για την φιλαρμονική του δήμου μας..;Ας ενημερωθούν λοιπόν όσο είναι νώρις απο τον απλό κόσμο του Μεσολογγίου πως αν ξαναμπεί αρχιμουσικός της φιλαρμονικής αυτός ο άνθρωπος θα καταστραφεί εντελός αυτό που μέσα σε λίγο καιρό φτιάχτηκε..Είδη έχουμε δεί όλοι μας την διαφορά..

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι σας ευχαριστώ που μου κάνετε την τιμή να ασχολείστε μαζί μου, με τα έργα και τις σπουδές μου. Απλώς θα περίμενα (που δεν περίμενα, λέμε τώρα) από κάποια ανώνυμα τσουτσουνάκια να έχουν τα ..φρύδια να βάλουν και την υπογραφή τους σ' αυτά που λένε, εκτός κι αν τους λείπει το ..κεντρικό. Α, και να μην ξεχάσω! Όταν θα ολοκληρωθεί το "έκτρωμα", κερνάω καφέ και λουκούμι στον θερινό σινεμά. Θα έχω και ξίδι για τους ..πικραμένους και τους ...πονεμένους.

Χρήστος Βλαχογιάννης
Αρχιμουσικός (με πτυχίο αρμονίας)

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΝ ΜΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΥ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΠΑΧΑΛΟ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ,ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΜΥΑΛΟ.ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΛΟΙ.ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.....ΚΡΙΜΑ ΠΑΝΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε ξεφτιλες το θεμα ειναι ο Βλαχογιαννης;Τι πολη ειναι αυτη που ζουμε;Ο καθε μαλακας και στερημενος βρισκει ευκαιρια να βγαλει τη χολη του και τα συμπλεγματα του.Ο βλαχογιαννης σου φταιει ρε νουμερο 12.10;κοιτα να φτιαξεις την πολη σου και να αγωνιστεις για αυτη γιατι τους ειδαμε τους πτυχιουχους του Μεσολογγίου και ειδικοτερα στην μουσικη

Sebastian είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟ ΜΑΕΣΤΡΟ ΡΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ, ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΗΔΕΝΙΚΑ; ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙΣ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ (ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ...) ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΣ ΤΑ. ΜΗ ΡΙΧΝΕΙΣ ΛΑΣΠΗ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Και καλά με το Βλαχογιάννη έγινε άρση μιας χρόνιας αδικίας και (αν γίνει τελικά) άριστα έγινε.
Με το χορευτικό και τον Καραβασίλη τι έγινε? Εκπαραθυρώθηκε για να βολέψουμε ...ημέτερο και πλήρωσε τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Πρεβεζάνου. Και του χρωστάνε κιόλας...

ΚΚ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι επικεντρώνεστε σε λάθος θέμα. Για τον κύριο Βλαχογιάννη έχω να πω τα εξής τον βρίσκω εξαίρετο κύριο μάλιστα από τους λιγοστούς με θάρρος της γνώμης τους, για την μουσική δεν μπορώ να πω κάτι γιατί δεν ξέρω αλλά στο ραδιόφωνο που ακούω και για το ΝΟΜ που έχω ακούσει έχει κάνει δουλεία. Θεωρώ λάθος βέβαια να ασχολούμαστε με πολλά πράγματα μαζί, οπότε θα προτιμούσα να είναι κάποιος άλλος στα μουσικά του δήμου αδιόριστος, άνεργος και προπάντων να γίνουν οι διαδικασίες με αξιοκρατικά στοιχεία όπως μας έταζε ο κύριος κατσουλης προεκλογικά. Βλέπουμε να μοιράζει θέσεις σε οποίον γουστάρει και προπάντων θα έπρεπε να σας κάνει εντύπωση ότι μοιράζει θέσεις σε όσους σε αυτήν την πόλη μιλάνε η γράφουν και γενικότερα σκέπτονται. Όσους μέχρι τώρα προσελκύει με άσεμνες διαδικασίες είναι άνθρωποι με άποψη και αυτό είναι που πρέπει να μας προβληματίσει ότι αν γίνει αυτό θα κοιμηθούμε για πολλά χρόνια ακόμα σε αυτήν την πόλη.

Unknown είπε...

Για άλλη μια φορά βλέπω στα παραπάνω σχόλια, οτι αντί να προσπαθούμε όλοι μαζί για το καλό αυτού του τόπου, του τόπου μας, κοιτάμε να βγάλουμε ο ένας τα μάτια του άλλου. Και μετα μας φταίνε .... "οι άλλοι."
Γι΄αυτό αυτός ο τόπος θα είναι μια ζωή "μεσολογγάκι" και όχι η ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ.

Ανώνυμος είπε...

Για τους μετανάστες η λύση είναι απλή.
Όποιος από της δυο πόλεις πάρει το αρχαιολογικό μουσείο,εφετείο,πανεπιστήμιο
θα πάρει και τους μετανάστες .

Δάσκαλε Χρίστο σου εύχομαι τα καλύτερα για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους
είτε μπεις είτε δεν μπεις αρχιμουσικός εμένα το ίδιο μου κάνει αφού ξέρω ότι θα αγωνίζεσαι
για το καλό της πόλης σου και του τόπου μας

jim
φίλος από Αιτωλικό

Ανώνυμος είπε...

Εκτιμώ και σέβομαι τον Χρήστο Βλαχογιάννη ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά τόσο στη φιλαρμονική όσο και στον ΝΟΜ όμως δεν πρέπει να παραμερίζουμε το γεγονός ότι στη φιλαρμονική της πόλης - η οποία είχε φτάσει τα προηγούμενα χρόνια σε πλήρη διάλυση - τον τελευταίο χρόνο γίνεται πολύ καλή δουλειά απο τον νεαρό Δημήτρη Μανωλάτο ,ο οποίος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάρα πολλά παιδιά και σύντομα η φιλαρμονική όπως φαίνεται θα αποτελεί το καμάρι της πόλης μας.

Τώρα το αν χρειάζεται να προσφέρει τις γνώσεις του ο κος Βλαχογιάννης στη φιλαρμονική,αυτό είναι θέμα πρός συζήτηση όμως δεν θα πρέπει να αδικηθεί και ο νεαρός αρχιμουσικός που αυτή τη στιγμή ηγείται στη φιλαρμονική και προσφέρει πραγματικό έργο.

Θα είναι μεγάλο λάθος του δημάρχου να σχολάσει ένα νέο παιδί που έχει μεγάλη όρεξη για δουλειά .

Αποστολόπουλος Σπύρος

Ανώνυμος είπε...

σωστη η προσεγγιση του φιλου 11.31.Παντως η αναρτηση ειναι αλλη και καποιοι τα χωνουν στο βλαχογιαννη

Ανώνυμος είπε...

το ζητημα που θετει ο 11.14 ειναι σοβαρο.Τον Καραβασιλη τον πεταξανε εξω για να οφελήθει το καλλιτεχνικο εργαστηρι που εχει καταλαβει δημοτικο χωρο και βγαζουνε λεφτα κανονικα

IeraPolis είπε...

ΠΡΟΣ 12.42: ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΟΣΜΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΣΠΗ.

SNiP είπε...

Αγαπητέ Σπύρο Αποστολόπουλε, εν μέρει μπορεί να συμφωνώ μαζί σου, αλλά η εικόνα της φυλαρμονικής την ημέρα των Θεοφανείων ήταν απλά ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ !!!

Ανώνυμος είπε...

IERAPOLIS Μπραβο για την επισημανση που κανεις στον 12-42. Αν και απο την ορθογραφια του στο σχολιο τζαμπα ασχολεισαι(παμφηφΗ, εντελΟς, ΕΙδη κλπ). μαυρα χαλια δηλαδη

Ανώνυμος είπε...

Χ. Β. - Β. Μ. ΤΟ ΔΊΔΥΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΎΕΙ ΌΤΙ ΚΑΛΉ ΠΡΟΑΠΑΘΕΙα Γίνεται στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ φίλε SNIP,

Μπορεί να ήταν απογοητευτική η εικόνα της φιλαρμονικής την ημέρα των Θεοφανείων όπως λες , όμως αυτή τη στιγμή στη φιλαρμονική προετοιμάζονται πάρα πολλά μικρά παιδιά αγόρια και κορίτσια από ηλικίες ακόμα και 9 ετών που στο άμεσο μέλλον θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά της.

Θέλω να πώ λοιπόν ότι προφανώς σε αυτό το παιδομάζωμα έχει παίξει το ρόλο του και ο νεαρός αρχιμουσικός που είναι τώρα εκεί.
Ας μην είμαστε λοιπόν τόσο άδικοι και ας μην κρίνουμε με ευκολία μια δουλειά που θα φανεί στο άμεσο μέλλον.
Όπως τόσα χρόνια δίναμε τα εύσημα μας στο μαέστρο Χρήστο έτσι και τώρα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα μας σ'αυτό το παιδί.

Σ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Μια βασική αρχή την οποία έχω ως φιλοσοφία ζωής είναι το ρητό : "Ω γέγοναι γέγονΑι"
Με βάση αυτή την αρχή θα πορευτώ στη Φιλαρμονική και για να μην υπάρχει άγχος για το πως θα πληρώνομαι η συμφωνία με το Δήμαρχο είναι να προσφέρω αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μου.
Αρκεί να είμαι εγώ ο επικεφαλής σε Φιλαρμονική , Χορωδία και Ωδείο
Χρηστος Βλαχογιάννης

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Ο ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ . ΤΙ ΝΑ ΠΩ .ΕΚΠΛΗΣΟΜΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Επικεφαλής σε Φιλαρμονική,Χορωδία και Ωδείο. Και όλα υατά αφιλοκερδώς, σαν και εκείνα τα 7000-8000 € που διεκδικείς δικαστικά από το Δήμο; Άραγε εσύ ο φιλοπρόοδος δεν ήσουν που απειλούσες να μην βγει η φιλαρμονική στην κηδεία του μακαριστού Θεοκλήτου;
Μια ακόμη προσφορά στη πόλη; Και με ποιες σπουδές θα έρθεις εσύ να μάθεις τα παιδιά μας μουσική παιδεία; Γιατί στο σχολείο μόνο μουσική δεν κάνεις και απορώ τόσα χρόνια τόσοι γονείς πως σε ανέχονται; Τί κάνουν οι συναδελφοί σου;
Τέλος απαιτείς να είσαι εικεφαλής σε κάτι που μέχρι πριν λίγες βδομάδες έβριζες μέσα από τον τύπο;
Απαράδεκτα πράγματα.

Χρήστος Βλαχογιάννης είπε...

Αγαπητή "Ιερά Πόλις", η ανάρτηση του 10:53 δεν είναι δική μου. Πώς άλωστε θα μπορούσε να είναι αφού ο συντάκτης της και αγράμματος είναι (ο γέγονΑΙ) και δεν γνωρίζει το ύφος της γραφής μου. Είναι αλήθεια πως το συγκεκριμένο ρητό είναι απολύτως αποδεκτό και αποτελεί κανόνα στην ζωή μου. Παρακαλώ να προστατευτώ από τα ανώνυμα φίδια, που τόσα χρόνια λυμαίνονται την πόλη μου και που είναι εύκολο να βρούμε ποια είναι, αφού η ηλεκτρονική διεύθυνση του αποστολέα ανευρίσκεται ευκόλως, αρκεί κάποιος να προσφύγει αρμοδίως.

Χρήστος Βλαχογιάννης

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ο σύντροφος μαέστρος. Αφιλοκερδώς το καπέλο και στα τρία (Ωδείο, Φιλαρμονική, Χορωδία). Τελικά το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς! Δεν ξεκαθαρίζει όμως υπάρχει ή όχι συμφωνία με το δήμαρχο; Το "αρκεί" είναι διαφωνία σε κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΦΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ..

Ανώνυμος είπε...

μπραβο δασκαλε, αποδεικνυεις για αλλη μια φορα οτι δεν εισαι αξιος να εισαι επικεφαλης σε αυτα που ουσιαστικα απαιτεις να εισαι...διοτι ακομα και τωρα εσυ ο ιδιος ξεφτιλιζεις τις προσπαθειες ολων αυτον των παιδιων που αγωνιζονται για να παει μπροστα η δημοτικη φιλαρμονικη,ριχνοντας λασπη στην προσπαθεια τους λεγοντας οτι ηταν απογοητευτικη η παρουσια τους την ημερα των θεοφανειων....εσεις που υποτιθεται θα γινεται ο μαεστρος τους?....ντροπη σας.....γιατι δεν ειναι η πρωτη φορα που το κανετε αυτο,υπαρχουν τα σχετικα αρθρα αν εχετε ξεχασει το τι εχετε πει....λοιπον για να μην μακρυλογουμε....ευχομαι ολα να σας πανε καλα...αλλα μην ξεχνατε οτι ολοι εμεις που αγαπαμε αυτο που προσφερουμε θα ειματσε απεναντι σας....να δω λοιπον με τι μουτρα θα μας αντικρισετε και πανω απ'ολα με τι θρασσος θα ερθεται, που δεν υπαρχει καμια περιπτωση,στο σπιτικο μας(φιλαρμονικη).....και κατι τελευταιο...ανοιξατε πολλα μετωπα,προσεξε μην καεις,γιατι..ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ!!!!!!!!
Να μην ξεχασω να σας πω οτι εκτος απο τα παιδια της μπαντας, θα βρεθειτε αντιμετωπος και με τα παιδια της χορωδιας γιατι και εκεινη δεν εχουν ακουσει λιγα απο εσας.....ΕΜΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ!!!!ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ.

IeraPolis είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΤΟ blog ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΑΛΛΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΝΑ ΒΑΛΕΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΩΣ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ, ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΠΛΕΟΝ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ e-mail ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ blog: abolialocanda@gmail.com. ΟΜΟΙΩΣ ΕΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ e-mail KAI OXI ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

aaa είπε...

Ωρε Μεσσολογγίτες τι φαγωμάρα είναι αυτή μεταξύ σας? Άσε που ποστάρετε σε λάθος ανάρτηση. Άλλο είναι το θέμα σας αν καταλάβατε.
Α επίσης γέλασα με τη κόντρα σας με τους Αγρινιώτες. Και μιά και αποφάσισα να γράψω εδω, να ρωτήσω με ποιό τρόπο σας ξεζουμίζουν οι "μινάρες" οι Πατρινοί? χαχαχα