Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΝΑ γιατί δεν γίνεται να πτωχεύσουμε


ΠΙΝΑΚΑΣ : Συνολικό χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό
Χώρα
Συνολικό Χρέος*
Δημόσιο Χρέος**
Ιδιωτικό Χρέος




Ελλάδα
248%
124,90
123,1%
Γερμανία
285%
76,70
208,3%
Ιταλία
315%
116,70
198,3%
Γαλλία
323%
82,50
240,5%
Πορτογαλία
323%
84,60
238,4%
Μ. Βρετανία
466%
80,00
386,0%
Πηγή: Συνδυασμός στοιχείων από Κομισιόν, McKinsey Global Institute και μελέτη της Deutsche Bank, σύμφωνα με την οποία το ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας είναι 123% του ΑΕΠ, ενώ της Πορτογαλίας 239%
Πίνακας:
* Δημόσιο και ιδιωτικό, εσωτερικό και εξωτερικό
** Πρόβλεψη 2010
Στις 14 Ιουνίου η Ελλάδα θα κηρύξει πτώχευση!!!!  Τρεχάτε!!!!
Διαβάστε αναλύσεις περισπούδαστων οικονομολόγων, για τη πιθανή πτώχευση της Ελλάδος, ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει, κλπ. κλπ.
Ε, λοιπόν, εγώ σας λέω ότι  ΔΕΝ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ.
ΓΙΑΤΙ;; Γιατί το συνολικό χρέος της χώρας μας, είναι το μικρότερο από όλες τις μεγάλες δυνάμεις της ΕΕ.!!  Γιατί το ιδιωτικό χρέος της χώρας μας, είναι το μικρότερο στην ευρωζώνη!! Διαβάστε τον πίνακα πιο πάνω.
Ο πίνακας λέει ότι το Ελληνικό κράτος χρωστάει μεν 124% του ΑΕΠ, αλλά οι Έλληνες χρωστάνε συνολικά 123,1%, όταν οι Γερμανοί χρωστάνε 208,3%, και οι Άγγλοι 386,0%!!! Καταλάβατε για ποιο πράγμα μιλάμε;
Οι Βρετανοί, κράτος και ιδιώτες, χρωστάνε 466%, και δεν πτωχεύουν,
ενώ οι Έλληνες χρωστάνε 248% και θα πτωχεύσουν;;;;
 Και όλα αυτά τα νούμερα, είναι  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 80% ΤΟΥ ΑΕΠ!!!
Δηλαδή αν υπολογίσουμε ότι το Ελληνικό κράτος, απλά και μόνο θα πιάσει τη φοροδιαφυγή, μόνο αυτό, τότε το δημόσιο χρέος θα γίνει 70% του νέου πια ΑΕΠ,
και το συνολικό χρέος θα πέσει κάτω από το 200% του νέου ΑΕΠ.
Επί τέλους, αν αυτά που λέω είναι μ@@@κίες, ας μου πει κάποιος οικονομολόγος ότι τα νούμερα αυτά είναι ψεύτικα.
Θα μου πεις , μα τότε γιατί όλος αυτός ο χαμός, γιατί όλος αυτός ο πανικός;;
Μα ακριβώς γιατί ο πίνακας λέει αλήθεια. Η Ελλάδα είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ στην Ευρώπη που οι πολίτες της ΔΕΝ είναι ΑΚΟΜΑ υπερχρεωμένοι στις τράπεζες!!
Είναι ο μοναδικός λαός που τα ιδιωτικά οικονομικά, δηλαδή το ιδιωτικό χρέος,
είναι μικρότερο από το Δημόσιο χρέος!!!
Και επειδή ο Έλληνας χαλάει την Ευρωπαϊκή πιάτσα, πρέπει να υποδουλωθεί.
Πως;;;  Με την απειλή χρεοκοπίας του Κράτους του, να τον βάλουμε να πληρώσει,
όσα θα κερδίζαμε αν ήταν υπερχρεωμένος!!!
Δηλαδή, να απειλήσουμε χρεοκοπία του Κράτους, για να βουτήξουμε τα λεφτά των Ελλήνων. Και γιατί την Ελλάδα ρε παιδιά;;; ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ  ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ.
Αν ξαναδιαβάσετε τον πίνακα θα δείτε ότι σε ΟΛΕΣ τις άλλες χώρες το Ιδιωτικό χρέος είναι τριπλάσιο από το δημόσιο, δηλαδή, είναι χρεωμένοι οι πολίτες και όχι το Κράτος. Μόνο στην Ελλάδα, το ξαναλέω, οι πολίτες χρωστάνε λιγότερα από το κράτος. Πρέπει λοιπόν και οι Έλληνες να χρεωθούν όσο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι,
και να πάψουν να έχουν τη ποιότητα ζωής που έχουν, γιατί αποτελούν εστία "μόλυνσης" και των υπόλοιπων λαών. Και πως θα γίνει αυτό;
Σπείρε τον πανικό, να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες, να βουλιάξουν το τραπεζικό σύστημα, το οποίο δεν βουλιάζει αλλιώς αφού δεν είναι εκτεθειμένο σε επισφαλείς επενδύσεις, να μεγαλώσει ο πανικός, να περάσουμε νόμους μειώσεως του εισοδήματος των Ελλήνων, να περάσουμε αβρόχοις ποσί το ασφαλιστικό, τη μείωση μισθών και συντάξεων, και όλα τα μέτρα που θα μειώσουν το εισόδημα του Έλληνα, και θα τον αναγκάσουν να δανειστεί όσο και ο μέσος Ευρωπαίος πολίτης.
Αυτό είναι κατά τη ταπεινή μου γνώμη το σενάριο, με όλα τα επακόλουθα, που φέρνει και το μνημόνιο. Μας έχουν πρήξει τα ούμπαλα, με το χρέος των 300 δις.
Όταν οι ιδιωτικές καταθέσεις των Ελλήνων ΜΟΝΟ σε Ελληνικές τράπεζες είναι 350 δις.
Και δεν λέει κανένας ότι, αν το χρέος του κράτους ήταν 200 δις, δηλαδή 70% του ψεύτικου ΑΕΠ,  ή 50% του Πραγματικού ( μέσα και η φοροδιαφυγή ) ΑΕΠ, τότε θα είμαστε, η καλλίτερη οικονομία του πλανήτη!!!
Επί τέλους,  δεν μπορεί ο δανειστής  να χρωστάει 285% του ΑΕΠ, και ο δανειζόμενος 248%.
Ούτε ο Άγγλος ‘’αδελφός’’  να χρωστάει 466% του ΑΕΠ, και να συμβουλεύει την Ελλάδα τι πρέπει να κάνει ή οποία χρωστάει 248% του ΑΕΠ.
Εγώ αυτά βλέπω, και γι αυτό αν αύριο κερδίσω το Τζόκερ, θα πάρω όλα τα λεφτά μετοχές ΕΤΕ, για τα παιδιά μου!!! Δεν συμβουλεύω τίποτε και κανένα, απλά βαρέθηκα να με λένε φτωχό και απατεώνα, οι ψωμόλυσσες που χρωστάνε μέχρι και το χαρτί υγείας που σκουπίζονται. Αν , από τη φτώχια τους, δεν το έχουν αντικαταστήσει κι αυτό με εφημερίδα!!!!
Παράδειγμα: ‘’Bloomberg: Πτώχευση της Ελλάδας "βλέπει" το 41% αναλυτών και επενδυτών’’.
Και μόνο η αλητεία, να παρουσιάζεται η γνώμη του 41%, ως ισχυρότερη του 59%, που ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ πτώχευση της Ελλάδας, δείχνει τι προσπαθούν να κάνουν. Διαβάστε ολόκληρη την είδηση στο κάπιταλ. Εγώ παραθέτω μόνο ένα απόσπασμα, για να δείτε ΠΟΙΟΥΣ ρώτησαν για να βγάλουν με το ζόρι αυτή την είδηση.
«Θυσίασε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας», σχολιάζει στο Bloomberg ο Cyril Boudin, trader παραγώγων της Unicredit Group στο Λονδίνο, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα. Για τον Τρισέ ο λόγος. Δηλαδή αυτοί που ψήφισαν αναλυτές και επενδυτές, ήταν σαν τον Μπουντίν, δηλαδή τρέιντερς οι οποίοι έχουν ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτές είναι οι αξιόπιστες έρευνες του bloomberg.
Να τις χαίρεστε, όσοι τις πιστεύετε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μάλλον οι οικονομικές γνώσεις εύτονου που έγραψε το άρθρο δεν είναι και πολύ καλές. Γιατί για την πτώχευση το σημαντικότερο ρόλο παίζει το δημόσιο χρέος και αν παρατηρήσει κανείς τον πινάκα θα καταλάβει ότι ειδή έχουμε πτώχευση.