Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Τσιμουδιά οι Γερμανοί για το Κατοχικό Δάνειο

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Δελτίο τύπου
Νίκος Χουντής :  «Να αποφανθεί η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την διεκδίκηση του Κατοχικού Δανείου. Κανείς πλέον δεν μπορεί να υπεκφεύγει».
Ερώτηση προς την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
 
Ερώτηση προς την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το Κατοχικό Δάνειο που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα κατέθεσε με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.
 Στην ερώτηση του ο Νίκος Χουντής τονίζει ότι «η Ελλάδα  κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της γερμανικής κατοχής, εκτός από τις καταστροφές που υπέστη και τις πολεμικές αποζημιώσεις που ακόμα της οφείλονται, εξαναγκάστηκε να παραχωρήσει  δάνειο  στις κατοχικές δυνάμεις» και ότι η Γερμανία με διάφορα προσχήματα όπως   “η ύπαρξη δυο Γερμανιών”, αρνείται μέχρι σήμερα να συζητήσει την υπόθεση.
Στη συνέχεια της ερώτησης του ο Νίκος Χουντής  ζητά από την Κομισιόν να εγκαταλείψει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, σημειώνοντας ότι «στο παρελθόν σε αντίστοιχες ερωτήσεις ελλήνων ευρωβουλευτών η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή δήλωνε αναρμόδια να εμπλακεί στο θέμα, με κύριο επιχείρημα το «διμερή χαρακτήρα» της συμφωνίας. Αυτό το επιχείρημα δεν μπορεί να το επικαλείται πλέον, μετά την υπογραφή του μνημονίου μεταξύ Ελλάδας και Τρόικας (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) αφού έχουμε την «de facto» ανάληψη αρμοδιοτήτων από την Κομισιόν και την Ε.Κ.Τ, στην χάραξη της οικονομικής πολιτικής και ιδιαίτερα στον τομέα της δανειοδοτικής και δανειοληπτικής πολιτικής στην Ελλάδα».
 Καταλήγοντας ζητά από την Κομισιόν να αποφανθεί αν το Κατοχικό Δάνειο αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας η οποία σε κάθε περίπτωση οφείλει να διεκδικήσει άμεσα τη καταβολή του ποσού του κατοχικού δανείου με τις αναγκαίες αναπροσαρμογές και τόκους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρίξτε μια ματιά για τα κέντρα λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα. 1 ή 2 στη Δυτική Ελλάδα.

http://kranosgr.blogspot.com/2011/01/6.html#more

Ανώνυμος είπε...

http://armyalert.blogspot.com/2011/01/blog-post_3245.html